Wednesday, May 11, 2011

Inspection

Good morning all beautiful, charming and wonderful people out there :) how are you today? hoho poyo je. apa kabaq semua? sihat ka? haha. harini i tak ada kelas pon but still kena bangun awal sebab ada orang datang for inspection. pemeriksaan rumah gitu. procedure dekat sini, rumah sewa akan dilakukan pemeriksaan selang beberapa bulan (im not sure). so sharp pukul 10.00am ada this one lady datang check the whole house including the wardrobe.

Yes i mean everything. she wants to make sure everything is in place. 10-15 minutes dia pon mintak diri balik. heh. alhamdullilah semua okay. if dia jumpa sebarang kerosakan, nanti duit bond untuk rumah sewa ini akan ditolak. whoaa :O i thought dia datang nak fixed lampu bilik i. i have been staying in the dark room for a month already. haha. tapi usually i akan bukak lampu dekat luar bilik i ni so agak cerah jugak lah. terseksa gila duduk dalam gelap.

Btw, this entry i wont put any picture on. sebab last entry dah banyak gila gambar i. haha. tak tengok lagi? sat lagi scroll ke bawah eh. heh. saja rajin nak membebel pepagi ni. i baru je lepas breakfast 2 toasted bread with peanut butter and a cup of tea. alhamdullilah kenyang :) sekarang cuaca makin sejuk. pepagi nak bangun make aih liat nya lah. kadang kadang temperature mencecah ke 9 celcius. sejuk gila wey! macam duduk dalam freezer T____T

Someone asked me recently, 'kenapa cik izzatie tak letak chatbox dekat blog?' actually i dah pernah buat entri khas explaining why i tak letak chatbox. so again, the same answer would be, i want to keep my blog clean from anon anon yang suka drop comment dekat chatbox without thinking wisely. main tulis je sedap hati mulut je tak fikir pakai otak before tulis. banyak kali lah i kena. so i malas lah nak create another problem again by putting the chatbox back.

Easiest solution, why dont you just add me up on my facebook :) insyaAllah i approve je semua. no worries. hehe. anyway, i dah enable my comment for anonymous. so for those who doesnt have any blogspot account can still drop me a comment. but before that, just a reminder, comment semua akan ditapis dahulu oleh saya. so sebelum comment tu, fikir lah habis habis dulu eh. i wont approve any comment yang i rasa macam unappropriate or not relevant.

Pelik sangat manusia sekarang ni, lebih suka attack orang secara sembunyi. i mean nak sound orang or tegur bukan main berani cakap punya hebat. but for me, orang yang pengecut je buat macam tu. tak puas hati? cakap lah depan depan. semua masalah boleh settle. korang dapat apa kalau sound orang maki sini sana lagi lagi kalau sound orang macam i jenis buat tak tahu je. come on people! grow up please. tak wujud istilah drama samarinda semua ni.

So fikir lah betul betul ye kawan kawan rakan sahabat handai semua? tak best lah nak benci benci orang ni. ye dak? i cakap macam ni sebab lately i received a lot of comments yang berbau ketidak puasan hati. i dont mind seriously but its better if you include the reason of why you drop this kind of comment. for example, 'kau ni poyo lah'. apa kata lepaas ni, siapa yang tak puas hati tu sambung, ' kau ni poyo lah SEBAB kau comel sangat'. haha amacam orait?

Okay i memain je. haha. i mean kalau tak puas hati, and nak tegur bagi lah sebab nya sekali. baru lah i tahu salah i. i ni manusia biase je :) lastly, sekarang facebook memang tak bagi notification dekat email dah eh? kalau orang comment ke apa, memang kita takkan received any email eh? or it just me. selalunya email i penuh dengan notification facebook. tapi 2,3 hari ini tak ada langsung. pelik jugak :O tapi bagus lah tak ada lah penuh email i. hehe.

I better get going now, nak mandi and buat assignment sikit.

Thank you for reading this entry :)

Quote of the day:

I dont mind you talking, judging and accusing me so much,
as long as you dont mind me not listening.


Peace ^_______^

17 comments:

Cik Tqah said...

owh..besh xde klas.. kt mesia panas giler k.. 30+..bgn pg je peluh2 basah bantal.. huhu

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

yes yes yes!
spya cik anon x sesuka hati melebarkan sayapnye..
same reason sbb my blog pun x de chat box huhu ;p

tieykah said...

haha.kat sekolah dlu ade jer inspection bilik.

[loveyourlife] said...

aww cool gilaa blog ni! following u back! :)

fazilzura said...

emm zr pun ingt nak buang je chat box tu , cz rs semak

Hafizah. A said...

kt mesia panas..melaka jerebu sikit siang siang ni..mlm mlm bahang nye la...

jer deepcorepurple said...

woaah hantaran tepat bagi yg terasa pedasnya. :p kira nseb baek la si cik izzatie ni bkn jenih baran.so far tak pernah lg la tgk cik izzatie ni mrh2 tahap gaban,kalu ada pon,mesti orang yg buat dia mrh tu yg saket hati balik bila baca entry dia.balaih perli ja,tak perlu nk mrh2. hehe nice attitude there.
p/s buat author,sabaq no :)

Puteri Iqa Izyan said...

wah.kalau kat malaysia ni pun ade inspection mcm tu, mesti rumah2 sewa sini kemas je =P

dah buang jgk shoutbox sbb byk sgt yg mengarut. hee ^_^

Fina said...

owhhh, baru sy tau knp tak ada chatbox. =) takpelah klu mcm tu. =)


org cantik selalu ada yg dengki. biasalah tu. dugaan namanya. klu Allah duga kita, maknanya Dia syg kita. Sabar je la ye Cik Zatie. =)


P/S : m'sia skrg panas. berpeluh2 wlupn baru lps mnd. -.-

Izatie said...

Cik tqah, heh itulah ramai cakap malaysia panas sekarang .

Pinkymomma, jom boikot chatbox! haha.

Tieykah, aah kan lagi lagi sekolah asrama. kena make sure katil tegang semua. kan kan? hehe.

Loveyourlife, heh thanks ^___^

Fazilzura, haaa buang buang. haha.

Hafizah, but i rasa better panas dari sejuk T___T sejuk nak buat ape pon malas. haha.

Jer, hahaha sabar itu separuh daripada imah :)

Puteri Iqa, tahu takpe darling :P

Fina, heh biaselah manusia sekarang ni. ade je yang xboleh tengok org senang hati ^___^

wahida idris said...

zatie, kenapa dorg kena check rumah tu? hee

saye pon xletak jugak shoutbox. ape2 drop je kat comment. kan senang macam tu. hee

myracupcake said...

hihi wahh rumah sewa pun ade inspection o.0 huhu, ohh sekarang cuaca mmg tak tentu. bila sejuk, sejuk sangat. and bila panas , panas sgt mcm dekat m'sia ni huhu

sieliybombastik said...

yap, emel i pon clean dr facebook notifications. heh kalo tak memanjang i delete, kalo ada emel masuk pon sekali-kali i del. hahaha

amare amor said...

kalau hang tak approve, siap!

Adeela Oh Lala said...

entry kat bwah tu.. cntik gambar,, hihi

JIJI YU said...

ramai bebeno cakap panas sekang ni..tapi aku rase cam bese je

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

orang sekarang suka dengki tak tentu pasal. blog kite pun takde shoutbox. sep ah!!!