Saturday, May 21, 2011

Marriage ?


Oh mama saya mahu kahwin, kahwin dengan siapa? dengan siapa siapa saja :P haha. cuba korang tengok video atas ni. mak aih boyfriend dia proposed siap buat movie lagi. so adorable cara dia proposed. girlfriend dia mesti sangat lah teruja and terharu. siap menangis lagi. kalau i lah, mesti rasa malu tapi rasa suka and happy jugak at the same time. i bagi mama tengok video ni tadi, then terus dia tanya, 'kakngah nak kahwin bila?' mama tak sabar nak ada cucu.

Haha. soalan cepumas dari mama i. mama siap bagitau i lagi, time umur i sekarang ni, 21 tahun, mama dah kahwin dah dengan papa i. opss i'm still 20 okay. this coming november baru masuk 21 tahun. haha. then i argue lah, i cakap orang dulu memang ramai kahwin awal. pastu mama cakap, anak kawan kawan dia umur 19, 20 pon ramai dah yang kahwin. haha ape lah buang tebiat sangat my mom ni nak suruh i kahwin? belajar pon tak habis lagi ma oi.

Banyak jugak benda nak kena fikir sebelum nak berkahwin ni. haha. for the meantime memang i tak fikir lagi. my main target nak habiskan degree i dulu as well as my CPA. bagi i, umur 25 atau 26 baru lah okay kot nak kahwin and menjalani rumah tangga. haha omg that sounds so weird :O kalau boleh sebelum i kahwin i nak semua well prepared, i nak jadi seorang yang cukup la ilmu pengetahuan dari segi agama, memasak, and semua lah yang berkaitan.

Wakakaka i rasa semacam pulak bila cakap pasal kahwin ni. heh tapi memang bila tengok orang kahwin tak pon tunang rasa best sangat. rasa macam tak sabar je :) itulah kahwin ni bukan boleh buat benda main main. kalau boleh seseorang individu tu mesti lah nak kahwin hingga ke akhir hayat. betul tak? so cari lah orang yang boleh kita bimbing dan yang boleh bimbing kita, yang boleh terima kita masa susah dan senang, buruk dan baik, sihat ataupun sakit.

But when we're looking on the other side. people nowadays rather choose someone with money than someone with love. banyak jugak lah kes macam ni. bagi i, kemewahan tak semestinya boleh membahagiakan seseorang. memang lah zaman sekarang ni semua benda pakai duit. tapi duit boleh dicari kan? kasih sayang boleh ke? heh tepuk dada tanya lah selera. terpulang dekat hak individu lah. tapi kalau i diberi pilihan nanti, i would definitely choose LOVE.

Kan tak pepasal dah cakap pasal kahwin. hoho.

Selamat berhujung minggu ^_____^

11 comments:

ain revival said...

kawen2...

baru tadi kakak ipar swuh cari pakwe n lpas grad tros kawen..adehh~~

ain revival said...

kawen2...

baru tadi kakak ipar swuh cari pakwe n lpas grad tros kawen..adehh~~

LittleGurl said...

yes sweety.me oso macam xsedia kot nak kawen. even im already 23.omaigod!rase macam kanak2 rebena lagi sebab suke tloncat2 pastu maen game kereta.wahaha

FINA said...

sweet gila video tu. tp fina suka lg yg dia dtg dpn rumah n propose gf dia guna tali tu. lain dr lain. =) eh rupanya zatie ni tua dr fina la. kena pggl sis ke? :p

Puteri Iqa Izyan said...

haha. betul betul betul. org dulu mmg kawen awl. tapi kalau zaman kite ni umur 24-26 bru nk pk psl kawen ni =P

byk bnd nk kne pastikan kukuh dulu. heee

+feeza+ said...

sumpah nangis tgok video tu...!

huhu..

baru pas ptus,,huhu

:'(

Atika Farha ;D said...

Hi babe. Selalu jadi silent reader u. Kali ni nak komen jugak lar. Hihii. Waaaah, blog u dah 1000++ followers! I'm so jealous! Any tips? Hihiii. i dah tgk dah vids tu before this. one of a kind kan?

i pun igt nak kahwin dlm 25, is like... another 4 years? boyfriend pun i takde lagii kottt. grrr. :|

Az-Zahra Fauzee said...

i 21 this novem gak...
haha~ i x penah cakap pasal kawen...
mcm x sesuai dengan i...
huuu~

sarah mohamad said...

duit sama2 usahakan cari :) saya pun akan pilih LOVE rather than money. hiks

dylli said...

25/26 tu my target jugak! HAHAHA.. orang lain dah anak 2,3 orang baru nak kahwin. :P

Marya Hana . said...

ohh same . i pon rse maybe 26/27 baru i kawen.. sbb kite still study kan.. ~