Friday, May 20, 2011

Counting days

Whoaa :O finally its the end of week eleven. 2 weeks left before final exam started. alhamdullilah semua assignment dah pon di submit. hopefully result and carry mark semua okay lah. nak kena get ready for final exam pulak ni. i just received a confirmation about my exam timetable. the date for my exam will be on 16, 17, 18, and 22 june. then 22 june pergi bercuti! yayy! lokasi akan dirahsiakan buat sementara waktu. haha. anyway, hi and how are you today?

I'm really sorry about my previous post. i know its kinda harsh but i only meant it for some people. so don't take serious about it. i'm a very tolerance women tapi kalau dah sampai capai limit kesabaran i, boom boom meletup jugak. haha. ikutkan hati i, i memang tak nak tulis apa pon. i malas nak tunjuk yang i ni bengang ke apa. tapi ingatkan dok senyap je diorang pon senyap lah, tapi mak aih makin menjadi jadi pulak. siapa yang tak geram ye dak?

Harini kan mama masak lontong. one of my favourite :) yummy! actually i was trying to find a job for the past few days. sebab nanti i ada 2 weeks break plus starting next week pon dah tak ada assignment apa dah. so memang banyak lah leisure time i. i tertarik nak buat kerja distribute flyers and pamphlet. heh. tapi i called few company yang adverstise iklan dekat surat khabar semua dah full. i tak tahu kerja apa lagi i boleh buat. any idea people? *taknak kerja heavy.

Okay lets talk about how people treats muslim in foreign country. since i came here, i found a big difference between staying in Dubai and Australia. yelah dubai kan negara islam tapi about 40% penduduk dekat sana still non-muslim but since diorang tinggal dekat negara islam, diorang akan sangat respect dekat muslim people. so best sangat rasanya kalau hidup dekat negara islam. halal foods is everywhere. orang sana pon baik baik and senang nak negotiate.

Tapi since i datang sini, i baru rasa lah cara non-muslim treat muslim macam mana. sangat lah berbeza :O yelah kita ni macam menumpang negara diorang lah. ade certain people sangat lah baik towards muslim. they treat equally. but ada jugak yang tak suka, yang buat muka, yang cakap bad words and macam macam lah lagi dekat muslim. so far alhamdullilah i tak pernah lagi face benda tu semua. sometime, ada jugak people looked at me in a weird way. hoho.

But its normal lah i rasa for all muslim. even dulu time i pergi london pon, ada je sampai memaki memarah tepi tepi jalan. quite scary jugak lah. but as long as kita senyap tak lawan balik then diorang pon takkan usik kita. ada jugak kes i dengar, orang sampai kena tarik tudung semua. teruk kan? actually orang yang treat muslim macam ni, selalunya orang yang tak berpelajaran. tak boleh nak fikir nak differentiate. they assumed that all muslim are bad people :O

I am going to live here for two more years. insyaAllah will be back in Malaysia for good on 2013. itu pon kalau i tak sambung study lagi. heh. hopefully semua okay lah :) siapa yang plan nak bercuti dekat australia, please do come when ever i still around so i boleh lah bawak korang jejalan. ceh i cakap macam professional tourist guide je. haha. okay lah thats all for today. i nak pergi ambik adik i dekat sekolah. thank you for reading this entry everyone!

I love you .

10 comments:

kakchik@ella said...

adik, selamat menjalani asam garam suka duka di tempat org.

saharinasaharudin said...

bestnyee zatie,bnyak experiences duk kt ngara org. :)

Cik Tqah said...

xpernah experience kt ngr org lg..hope 1 day akan ade experience tuh.. btw.. gud luck zati.. gambate!

KAMIHIDUP said...

nak sangat rasa hidup kat negara orang. :)

cik teyn teyn said...

canteknya!

PinKy MoMMa said...

biler la sis nak datang sana dear..huhu..
doakan ye ada rzeki ke sana..
dalam mimpi pun jadi lar ;p

M Fizan said...

wahahhhh..aussies..nk g sne...:)

feel free to follow me :D

ahmad endo said...

aiee...kitaorang result final kuar time tu...hehehe

Izatie said...

Kakchik, heh okay :)

Saharina, ade yang best ada jugak yg xbest darling. papepon msia still number 1! ^___^

Cik tqah, insyaAllah. thanks babe! heh.

Kamihidup, insyaAllah satu hari nanti :)

Izatie said...

Cik teyn, heh maseh ^___^

Pinkymomma, insyaAllah ade rezeki sampai lah :) heh.

MFizan, datang lah :)

Ahmad endo, haha yeke? goodluck then for the result!