Saturday, May 14, 2011

Mimpi gigi patah

Do you guys ever experienced of dreaming about loosing your teeth or broken teeth. tahu tak actually mimpi macam tu mimpi yang kurang baik. i mimpi semalam gigi i patah :O then i tanya mama, ada apa apa ke disebalik mimpi macam tu. mama agak terkejut jugak lah. pastu mama bagitau mimpi macam tu meaning tak elok. those day, people said if we're dreaming of broken teeth it means somebody close to you going to die anytime soon. but tak semestinya betul. mama cakap mama had a dream of broken teeth before, then 2 days after something bad happened to someone close to her. ini cerita benar okay.

So now i dah jadi restless bila fikir pasal benda ni. try to think on positive side, it was just a dream. tapi itulah i still keep thinking about it dari bangun tadi. now i dok google pasal mimpi gigi patah semua ni, the same thing came out. memang banyak article pasal mimpi gigi patah dikaitkan dengan kematian orang disekeliling kita or paling paling pon something bad is going to happen maybe to si pemimpi or orang lain. whooaa cuak jugak i! doa doa tak ada ape lah yang akan jadi. amin :) kalau korang pernah experience mimpi macam ni jugak, feel free to share with me. i pon nak tahu jugak apa yang jadi semua.

Anyway, i jadi addicted dengan lagu The Man OST for Secret Garden. semalam i keep repeating this song sampai lah i tertidur. i baru tahu yang si hero ni penyanyi untuk lagu ni for male version. the real singer actually perempuan kan? correct me if i'm wrong. i suka lelaki ada lesung pipit. macam boyfriend i. opss. heh. harini sangat lah bosan so i decide nak tengok lagi satu cerita korea. lepas ni baru nak decide nak tengok yang mana. haha. tak pepasal jadi fanatic pulak :P haaa korang tahu cerita tak yang si Rozita Che Wan buat pengakuan bercinta dengan Shahir af8! doii. tak tahu nak comment apa kalau betul :O



I love you budak gomok :)

11 comments:

syamimi fatin said...

hrp smuanya ok ye...
n psl gosip tu, i pun ada bca kt paper td

delarocha said...

#1 mimpi itu mainan tidur

#2 adakalanya juga petunjuk disampaikan melalui mimpi

wait n see, yang mana satu untuk kamu :-)

Puteri Iqa Izyan said...

harapnye, tadek yg buruk terjadi ^_^

eyh.iqa pun suke lelaki ade lesung pipit. heeee....

eyh.kat mane gosip tu?

nur shazwani said...

doa doa takde pape dgn mimpi tuh ^^

Cik Eka said...

a ah la eka pun penah mimpi yang sama..siap bukak buku tafsir mimpi..dan mmg betul ada yang meninggal..tp kuasa Allah SWT,banyak cara Allah SWT menyampaikan sesuatu dan mimpi adalah satu daripadanya...

eh betol ke RCW tu?? hahaha..kalau betul nak wat cane..hehehe

EZAN IDMA said...

penah jugak dpt mimpi cmni dan penah ade saudara terdekat meninggal lepas tu. em, mmg petanda tak elok

AimanAriffin said...

Okay, I've never heard of such thing before. But I think the best way to think about is that if HE wants to take someones life, it will happen.

SyazWaniAmira said...

i pun pnh mmpi cam2 n one week after that my grandma mninggal :(

but i ad tnye ustaz psl mmpi ni dia ckp sume mimpi adlh mainan tido xcept if mimpi btemu dgn Allah n Rasulullah..wallahualm

hopefully nothing bad happen to you :)

Fina said...

this year fina mimpi 2 kali macam tu. lepas tu, dlm shari dua, mama call bg tahu adk beradik kita sekian sekian ni dah meninggal. so mybe btol la. bila fina mmp mcm tu, serius seram dn rasa mcm nk ngs. bila jg ada je gigi. huhu.

CikKaikazie said...

thanks bagi lagu ni.terus google pasal drama ni.dah jatuh chenta ngan hyun bin dah.

SyaNurIla said...

lgu nih sgt mngulit perasaannnnnnn