Saturday, May 14, 2011

International cuisine

Salam :)

Harini blogger.com dah boleh guna balik macam biasa. setelah seharian semalam tak available. pelik jugak sebab i tengok tak ada apa pon yang diorang upgrade or tak ada application baru pon diorang add on. comments i dekat last entry memang hilang. tak tahu lah hilang mana. i tengok ada orang siap hilang entri yang diorang tulis lagi. lagi dahsyat :O but anyway, i am very happy because i can blogging as usual. heh. happy blogging to other bloggers too!

Semalam, i nak post pasal International Cuisine organized by WUPA dekat university i. tapi server pulak down so i decide to update it today. should that be okay? malaysia society take part as well in this event. mama yang tolong masak makanan tradisional melayu. antaranya, nasi lemak sambal sotong, cucur udang, lipat pisang and kuih ketayap. even started at 12.30. i sempat join sekejap je then terus kena pergi ke kelas. lepas kelas i datang balik :P

Meh lah usha gambar gambar. tak banyak mana pon gambar. heh.


Habis event tu around 2.30pm. lepas kemas kemas semua i pon gerak balik. hantar si fairuz balik rumah dia then pergi ambik adik i terus dekat sekolah. adik i, si awfa amanie tu in grade 4 right now equivalent to standard 4 in malaysia :) dia habis sekolah around 3 macam tu. so elok elok i sampai dia pon dah keluar. sesampai rumah je, semangat nak update blog tapi hampeh tak boleh nak log in. so i upload gambar je dekat facebook semalam. haha.

Lately i banyak dengar cerita pasal kes baling asid dekat malaysia or to be exact dekat kuala lumpur city. hurm macam macam lah sekarang ni. menakutkan je :O ape orang yang baling tu memang tak ada otak ke otak letak dekat lutut? apa diorang dapat baling asid macam tu? hadoii pelik sangat i. kepada semua wanita, kakak, adik, makcik, kawan kawan semua hati hati eh sekarang ni. anything can happen. expect the unexpected. bahaya sangat!

Semalam kan i tengok ramai dok post gambar time sekolah rendah dekat fb. i tunggu jugak siapa yang ada gambar kelas dengan i then tag i. tapi tapi tak ada pon :( i pon dah hilang dah semua gambar time sekolah rendah. i am planning to visit my primary school once i get back to malaysia. heh semangat je kan i? i was studying in sekolah rendah kebangsaan sri gombak from standard one until six. banyak sangat kenangan best best dekat sana. but alhamdullilah i ada semua fb kawan kawan sekolah rendah i. nanti boleh lah buat reunion! heh.

Have a lovely weekend everyone!

Remember, take a good care of yourself.
Berjaga jaga dengan si pembaling asid :O

4 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

huhu. hlang jugak komen =.='

wahh. mesti org kt sne pun suke mknn mesia kan? *agk2 je r. huhu

ZaL said...

hai...thanks coz follow blog sy..:)
emmm...kes simbah asid tu memang menakutkan...rasa macam xnak keluar rumah je..huhu

jeRza said...

jangan merangkak bawah kete

nana said...

hai kak. thanks follow kita :)
akak comeL la. ngee~