Sunday, May 8, 2011

Unsaid

I just finished playing badminton with my dad. i don't feel like siting in front of lappy for a while just now. papa pulak tiba tiba ajak main badminton. so i dengan pantasnya cakap 'okay i'm coming!' heh. lama jugak lah main badminton tadi almost one hour. its been a while since the last time i played badminton. i cant recalled when but i think last time masa i dekat malaysia. it feels really good when our muscle moving and working. sebab i ni jenis jarang buat exercises or playing sports. so tadi mula mula agak penat lah tapi i dapat rasa i ni seorang pemain badminton yang agak bagus jugak lah. haha. tak percaya? nanti kite lawan badminton eh. tengok siapa pancit dulu. haha.

By the way, today 8th May 2011 is the Mother's Day! so happy mother's day to every wonderful and incredibly awesome mother in the world wide world. heh i dengan awfa bagi bunga rose sekali dengan pasu. haha awfa bought it at school. so i asked her to buy for me as well. so mama just received two pot of roses from her two very comel daughters! haha. i hope you like it mama. i love you so very much! :) i perasan ramai letak gambar mak diorang dekat facebook as a profile picture. i pon nak letak jugak tapi tak ada gambar my mom yang nampak jelas muka. my mom tak berapa suka sangat bergambar. but its okay i can still see her face everyday and every minute and every single second.

I am not in a very good mood today. there were so many many things bothering me. its really hard to express what i actually feels right now. so for me, sometimes things are better left unsaid. even though its kinda hurt but i think that is the best way :') aja aja fighting! haha sejak dua menjak ni banyak pulak i guna bahasa korea. haha penangan cerita korea tak habis habis lagi dari semalam. ikutkan hati nak je i sambung tengok cerita lain yang ramai suggest tapi i tekad taknak start tengok cerita lain selagi kerja, assignments i tak siap lagi. yelah kalau dah start tengok, confirmed i will abandon other things including my assignments. haha so better jangan start tengok lagi :O

Last but not least, i know ramai dah tengok video ni. but i feel like posting it,

SEMPENA HARI IBU :)



Opps ada satu benda lagi i nak share, pasal manusia yang suka sangat menunjuk. i am writing this in general. tiada kena mengena dengan sesiapa pon. terpanggil untuk tulis pasal benda ni kerana sifat manusia yang suka BRAG. bragging atau showing off boleh dikategorikan sebagai perbuatan yang tak berapa manis lah untuk dipandang. lagi lagi kalau kite brag something that wasn't belong to us. kalau betul pon tu barang hangpa, senyap senyap dah lah. tak perlu rasanya nak bagitahu satu dunia. kalau niat nak kongsi without any intention nak berlagak ke apa thats fine. tapi people around you boleh differentiate between nak brag barang dengan sekadar nak berkongsi.

Rezeki itu Allah swt yang bagi so bila bila masa je Allah swt boleh tarik balik. so bersyukur lah dengan apa yang kita ada :) manusia ni semua dikurniakan kelemahan dan kelebihan masing masing. tuhan tu kan maha adil lagi maha saksama. so renung renungkan dan selamat beramal. PEACE ^___^

Maseh yer baca entri ini :)

11 comments:

syamimi said...

akk sepupu fai kan...Saya kawan skul dia

Rtp Farra Arisha said...

hmm, main badminton? waah, dah lama arisha tak main badminton, patut badan serasa lemah semacam je, mungkin tak cukup tenaga and stamina kot. haha.

anyway, happy mother's day to all mothers and may god bless all of them, then!

have fun and tc sweety!

natasha MDG said...

try la tgk running man. it's a variety show. mmg daebak!

Puteri Iqa Izyan said...

huhu.best kan main badminton ^_^

tak suka gile kalau org tu asek show off je. haih~

Az-Zahra Fauzee said...

jom lawan badminton...
huu~

ain revival said...

ape gune nk show off kan.
xkekal mane pun ..

kite nie same jer di sisi Allah..:)

oh yep.. selamat hari ibu...:)

Sunah Mohammad said...

nikmat tu Allah yang bagi, kita sebagai hamba lak pilih untuk bersyukur atau kufur..:)

KAMIHIDUP said...

lempang je siapa yang suka show off tu.

AimanAriffin said...

I wish I could have a quality time with my dad too. We hardly communicate lols. anyways just close ur eyes and ears to that braggy person. ignore je

Izatie said...

Syamimi, ohh faizatul asma ke ? heh HAI ^___^

Farra, you too darling. take care! :)

Natasha, heh wokay nanti i tengok!

Puteri Iqa, kalau lama tak main then tiba tiba main serious BEST GILA. haha.

Az-zahra, JOM! ^___^

Ain, setuju sangat :))

Sunah, couldnt agree more with you ;)

Kamihidup, hahaha kan kan? kasi lempang je . heh

Aiman, heh okay! :)

EZAN IDMA said...

wah? sape menang men badminton. hee. comelnye ur pic. same la mak kite pon tak suke bergambor. hehe