Saturday, May 7, 2011

Aja aja fighting!

Nak tahu tak? i ada suka dekat seorang budak ni. tahu tak siapa? tahu tak siapa? eh bukan setakat suka je tapi hurm heh okay nanti bebila i bagitau. haha. hyper sekejap* baru lepas habis tengok cerita my girl. 16 episodes in 1 day and half. wohoo ^__^ lepas tengok cerita tu, macam macam benda i fikir. yelah dah lama i tak tengok drama series macam tu. serious lama. dekat aussie ni pon, i jarang sesangat tengok tv. banyak spent masa depan laptop je. last time tengok drama, cerita syurgamu ramadhan which means september tahun lepas. lama gila kan? balik malaysia time summer pon i tak tengok tv sangat.

So overall cerita my girl ni banyak buat i fikir pasal pengorbanan(scarification) and cinta (love) which both are really important in relationship. yelah nama pon bercinta, mestilah kena ada rasa sayang cinta semua. even dalam family sesama adik beradik dengan parent pon mesti ada rasa sayang kan. plus dengan kawan pon sama jugak :) tapi yang jarang kita nampak dengan mata kasar adalah sifat pengorbanan. berapa orang sangat yang sanggup berkorban demi cinta? betul tak? lagi lagi kalau apa yang dia korbankan tu buat dia rugi and hilang semua benda which means he or she will lost everything they've got!

One simple question, would you be willing to give up your love for somebody else? sanggup tak? doii payah kan? i pon tak pernah lagi go through benda macam tu so i tak boleh nak bagitahu rasa macam mana. but from what i saw from the drama i just watch, si hero sanggup korbankan cinta dia. tapi actually lelaki tu ego je. haha. yelah i tahu its just a drama. bukan kisah benar. but im pretty sure in real life pon ada jugak berlaku macam ni. sedih kan kalau jadi macam tu betul betul? i tengok pon boleh menangis. tapi itulah, kadang kadang kita tak nampak pengorbanan yang orang lain sanggup buat untuk kita.

Anyway, dalam relationship ni, kena ada sifat give and take. dua dua orang kena usaha. dua dua kena saling memahami. dua dua kena jujur. dua dua orang kena kerja kuat in order to have a very good relationship. kalau cinta bertepuk sebelah tangan je apa pon tak jadi. ibarat mencurah air ke daun keladi *tetiba nak berperibahasa. haha. i mean if when one side keep give and give. but the other side just take and take. obviously unfair right? so make sure kena balance lah. baru lah bahagia hingga ke anak cucu :) haha i cakap macam dr.love pulak. i tak tahu kenapa tiba tiba i cakap pasal benda ni. hoho.

Now i dah bosan balik. tak tahu nak buat apa dah selain dari main facebook, blogwalking, twittering. haha any suggestion? drama best best ke? ada tak ada tak? heh. for the last 24 hours i had leave my social networking aside. im so sorry :') haha this korean drama is very addictive. blame them! selagi tak habis selagi tu lah i rasa tak puas hati. kalau boleh nak cepat cepat je habis. i almost forgot, i have another assignment to be submitted in two weeks. so i really need to start doing it. 2500 words of reflective journal. a lot huh? hurm i just cant wait for this semester to end. please time fly faster. aja aja fighting! haha.

Kamsamida :)

9 comments:

kembatolo™ said...

lepas ni nak layan cite ape pulak? o.0? ahaha.

kembatolo™ said...

lepas ni nak layan cite ape pulak? o.0? ahaha.

teenot said...

ecece..muka berseri2..biaselah org d lamun cinta..sape nk tgk bf zatie g bkk twitter dia..hahahaha..

Awfa Amanie said...

Sama sama.

syamimi fatin said...

mcm dh lama dpt bau sape bf zatie ni hihi.. btul u ckp, kena ada give n take. baasyaa!!! aja!!!

annyss said...

tengok IRIS!! sangat best!

Puteri Iqa Izyan said...

wahh.. sapekah orang itu? jeng3. ^_^

jarang jugak tgk cite. asek ngdapa lptp je. :D

amare amor said...

pi tgk nurkasih kat youtube.

Izatie said...

Heh . Thank you semua! ^__^

Ape bf bf ni? Belajar dulu lah. Hahaha .