Monday, June 6, 2011

Study week

Hello people :) how are you today? i baru selesai study untuk subject micro economics. tak study banyak mana pon :P sebab perut lapar apa pon tak boleh buat. wakaka i puasa harini tapi tak sahur. semalam pon tidur awal doii takpelah lagi 2 jam je lagi nak bukak puasa. hehe. lepas bukak puasa, baru sambung study balik. fikir fikir balik less than two months lagi nak start puasa kan. cepatnya lah masa berjalan. lepas bulan ramadhan, bulan syawal. raya!

Tapi tahun ni i still tak dapat nak raya dekat malaysia. sob sob. tahun ke tiga raya diperantauan. tapi kalau mama papa balik raya dekat malaysia, i pon ingat nak balik sekali raya dekat sana tu pon kalau tak ada pape on that particular week :O since my younger brother pon dah tak study sini dah. dia tak boleh nak adapt study dekat sini. so maybe dia sambung dekat malaysia kot next month. kemungkinan besar mama and awfa pon balik malaysia jugak T___T

Kalau mama and awfa balik malaysia, i mean balik terus. kira i keseorangan lah dekat sini. hoho tak bestnye. mesti rasa awkward sangat nanti. kena hidup independent balik macam last year. haha its fine with me tapi itulah sebab dah terbiasa ada family kan nanti kalau tak ada siapa confirm lah terasa jugak. betul tak? whatever lah malas i nak fikir. haha. izatie kan kuat :P i tak sabar nak habis exam semester ni. my first paper will be on 16 and last on 22 june.

16 June 2011-Business Statistic
17 June 2011- Introductory Principles of Finance
18 June 2011-Principles of Responsible Commerce
22 June 2011- Introduction to Microeconomics.

Wish me luck! :) i tak ambik any accounting subject for this semester. banyak subject elective i ambik. next semester baru ambik semua subject accounting. tak sabar rasanya nak habis belajar and get a job. abang i yang sulung dah habis dah degree. lusa dia punya convocation. dia buat law dekat Yarmouk University, Jordan. best lah i nanti ada abang yang dah kerja. boleh pau die selalu. haha. kan along kan? he will be in Malaysia for good on july.

That's all for now. just a quick update for today. i nak turun main badminton dengan adik i. then tunggu untuk bukak puasa. i nak buat puding custard kot tetibe teringin. haha dekat sini puasa tak ada lah terasa lama sangat sebab pukul 5 macam tu dah maghrib. nanti puasa ramadhan tahun ni hopefully tak ada kelas petang. kalau tak, berbuka dekat kelas lah jawabnya :O to all malaysian student in Wollongong university, best of luck for your final!

Thank you for reading this entry :)

13 comments:

KAMIHIDUP said...

yang pegang tu apa? purse eh? cantik.

dylli said...

heh.
good luck final.
selamat berpuasa. :)

Cik Eka said...

hai peminat kuih makmur cam ai..hehe..

salam dari jauh ni izzati..

semoga berjaya ya....

nuruashia ♥ said...

my fav subject tu microeconomics awww <33 pape pon, good luck dear :)
fighting.!!

Anonymous said...

cantik purse :)

alinac lover said...

PARENTS PON DOK SANA EK? WOW BEST

PinKy MoMMa said...

nape mata tertumpu kt purse tu ya..owh nice kaler ;D

all da best dear..sis doakan dari kejauhan ya ^_^

rara pinkmafia said...

eheheheh comels nya tuan blog.

hardy boy said...

All the best for your exam & get flying colors result.hehehe...

FATIN SYAHIRA RAMLI said...

all the best!
yes you can :) hee~
chaiyok!

Ieda Zakaria said...

Good Luck ! :)

SYAFIQAHSALEH said...

good luck izati :)

murnimahyum said...

good luck dear!