Saturday, June 4, 2011

Final exam preparations

Hello. how was your weekend so far? mesti best kan? tengok movie, lepak2, shopping. haaa i dengar cerita dekat malaysia sekarang tengah sale season. haha bestnye lah kalau i ada dekat malaysia sekarang ni :O i just got back from somewhere which i think i don't need to say it here. i dah start buat short notes sikit for 4 subjects yang i ambik untuk semester ini. early preparation lah kononnya padahal tak ada lah awal mana pon. lagi 2 minggu je lagi nak exam.

Cuba tengok gambar i attached dekat atas. i just received this mail this morning. its regarding inspection for those who wear hijab or head cover to examination hall nanti. i have been through this last semester. ya allah sangat lah leceh. nanti at one point, ada invigilator exam akan panggil all female muslims to the toilet for inspection. diorang akan suruh bukak tudung nak check kita pakai earphone ke tak, or kita ada simpan or hide any notes in it.

But last semester i ada tanya orang yang inspect my hijab tu kenapa kena inspect semua, she told me there were a case few years back, one arabian was actually on the phone with someone during the examination. she was caught cheating! yelah dia pakai earphone dalam tudung. siapa boleh nampak ye dak? doii tak pepasal dah bagi bad impression dekat orang luar. so this inspection is fair for everyone. even siapa yang pakai hoodie pon kena bukak time exam.

Siapa tengok cerita Nora Elena put your hands up? haha ramai gila angkat tangan :P ceit. i rasa sekarang memang cerita tu agak popular kan. hehe i start tengok pon last week since everyone was talking and updating status on facebook about it. i tengok on youtube je. first time tengok terus jatuh cinta dengan Seth Tan bukan setan okay? haha. seth tan lakonan aaron aziz. kenapa lah dia kena sweet sangat? nora elena pulak apesal kejam sangat? ;O haha.

Tapi episode paling latest ni sangat lah sweet kan. nora elena pon dah boleh terima seth tan as her husband. sambil tengok sambil gigit jari. haha. semua perempuan mesti bayangkan nak suami macam seth kan? semua mesti rasa macam nak kahwin cepat cepat kan? haha. me either! :) dia ada characteristic yang baik as a husband, loyal, caring, romantic and sweet. but part yang agak slack sebab dia tak solat. haha. yang lain lain tu dah cukup perfect dah.

I really really can't wait to see the next episode of it. hehe. actually i dah tahu dah ending dia macam mana but still nak tengok jugak. i'm pretty sure everyone maybe dah tahu ending dia tapi for those who doesn't, i taknak bagitau sebab i takmau spoil kan mood korang and climax cerita ni. so keep watching okay? hehe. i think i will stop here. nak study sikit insyaAllah. have a very nice weekend everyone and thank you for reading this entry yaw! :)

I love you sayang

11 comments:

EZAN IDMA said...

opcos semua nak suami cmtu hehe.
Goodluck Zati :)

HonEyBuNNy said...

terbayang2 nak bersuamikan mcm tan tu..hehe

dala encem kan..huwawwa...xsabar jugak nak tgk hari isnin neh..heheh

dark r0se said...

ciannyer lahhh haii~ susah jugak lau nak ke tandas if de kes camtu kan?:) hurm, kat cni lau buat camtu pown bagus gakkkk~ sebab mang ramai yg buat gitew~:) sabar kau izzati..n gud luck for u final exammm~:)

asmaroro said...

good luck in ur exams!!!!

adan said...

asal semua blogger cakap pasal nora elena ni er? adakah saya ketinggalan zaman.. macam best je citer tu..

dylli said...

HAHAHAHA.. nak exam pun, sempat lagi layan movies eh? hee.. good luck anyway. :)

adoii. lecehnya nak kena inpect bagai. -,-

CikKaikazie said...

boleh tak tengok citer nora elena sambil sengih gila bayang?

sangat gatal!

delarocha said...

sempat selit citer nora elena lagi?

+feeza+ said...

gud luckk untuk exaamm..

suka baca blog izatie..:)

tieykah said...

Good Luck Babe.:)Do your best shot:)

Chempaka Sari said...

la susahnya nk kene bukak tudung pulak. Pakai tudung sarung jela nanti time exam.




Entry paling basah