Wednesday, July 27, 2011

Club's Day UOW

What's up? any interesting thing happened to you today? hehe. i just got back from my university. i have an event to organize under Malaysian Society. today is a Club's Day so every society or club dijemput untuk memeriahkan lagi event itu. malaysian group pon join jugak. as usual we bring our traditional dessert as well as giving out some pamphlet about Malaysia. dapat promote malaysia dalam masa yang sama :P saya bangga jadi rakyat Malaysia!

The event started at 11am. after setting up the booth semua, i lari sekejap pergi class at 11.30 until 12.30pm. nasib sejam je kelas. huahuahua on the first week, we're given a subject outline for every subjects. so lecture for subject pagi tadi, i dapat tahu ada mid term exam during hari raya week! :O stress tak senang duduk sekejap dalam lecture. then after the lecture session, i jumpa lecturer i cakap i might not be in Australia for the whole week. then teka apa dia cakap?

If you have a good reason not to be present on the exam's day, i would provide a supplementary exam for you. haha lega gila i dengar :) plus exam date to is a subject to change. tak confirm pon lagi. lepas habis class, i rush balik pergi tempat event Club's Day tu. lepak lepak situ sampai lah pukul 2pm. ramai jugak yang datang booth malaysia tadi. mostly malaysian :P haha. mama buat kuih lopih, cucur jagung dan apam balik. tapi i tak dapat nak rasa sebab puasa.

Meh layan gambaq meh ;









Don't forget to smile people. sometimes, if we smile whenever we have a problem, we might forget the problem for a moment :) cherish every single minute you have! wakaka dah kelaut habis :P anyway, tadi ada satu booth ni bukak for those who interested to sign up for petition untuk tidak menghantar orang pelarian Australia ke Malaysia. one of the reason they refuse to send their refugees is because they claimed that Malaysia is a poor country.

Agak hangat jugak lah topic tu sekarang ni. hadoii senang hati mak bapak dia je nak cakap malaysia negara miskin. i think those people never been to Malaysia before. i think Malaysia salah satu negara yang membangun kot. tapi bagus jugak diorang tak hantar pelarian mereka pergi Malaysia. even Malaysia takkan rugi papepon. pelarian dekat Malaysia pon bersepah sepah lagi. tapi i memang disagree habis lah bila depa cakap Malaysia ni negara miskin. hmm.

Enough said, thank you for reading this entry yaw :)

6 comments:

Cik Tqah said...

hoho..promote malaysia eh.. kejam gile cakap Malaysia Negara Miskin..kalo miskin xde mcd n org Malaysia semua kurus kot.. ni sebab fast food la da byk yang obes..terutamanya kanak2..kan zati..

Izatie said...

Hehehe aah promote malaysia :P

Tahu tape babe . Hadoii malaysia negara yg membangun kot . Tatau kenapa diorg ckp malaysia negara miskin :O

nurAIN said...

ngeee.. suka hati je ckp negara kita miskin.. tak sedar negara dowang tuh suka buat pembaziran.. ceytt.. sentap tau..

nadee said...

mana ada Malaysia miskin ! disagree rite (: okie darl .

Anonymous said...

kau sepak je laju2 org yg kate msia tu ngare miskin. n promote jgak malaysia football team akn mengaumm di pentas dunia xlama lagi. haaaaa. kasi aummmmm sama dy sket.. stakat kangaroo je. harimau malaya lapah semint due jee.. haha*ttbe teremo*

btw nice entry about malaysia. buat den lapo haaaa. :P

tiefazatie said...

wah..bestnya duk aussie..hee..
FM die mesti comel2 kan2..

isk..ada ke ckp masia miskin?
konpem xamik tau psl msia nie..haha

skrg nie bola ngh 1-1..huhu..
sakit jiwa tgk..T_T