Thursday, July 28, 2011

Malaysia vs Singapura

Alhamdullilah i baru je lepas berbuka puasa :P sehari je lagi tinggal then dah boleh raya. hahaha. harini i bangun around 10 pagi lepas tu siap siap nak keluar. i pergi ambik si fairuz and maisarah dekat university then off we go to Westfield Mall, Warrawong. diorang nak shopping grocery plus i pon nak kena beli barang sikit. harini i got no lectures! yay me yayy me! :) around pukul 2 i dah sampai rumah. lepak sat then pergi ambik adik i pulak dekat sekolah.

Harini mama dengan i puasa. mama masak kari ayam dengan sambal telur plus gulai ketam semalam pon ada. yummy! kenyang tak terkata. lepas tu, kuih lopih dan apam balik pon ada terhidang. hehe. last sekali, i makan aiskrim alhamdullilah kenyang sangat. actually bagus jugak kalau puasa before bulan ramadhan ni. so nanti time ramadhan, perut tak ada lah macam terkejut sangat tiba tiba tak terisi kan. tak sabarnya nak masuk bulan ramadhan :)

Ticket balik for RAYA dah confirmed. i balik just for 10 days. my flight from Sydney on 26 August, jumaat malam and from Kuala Lumpur on 5 September. hari ke 6 raya. i bersyukur sangat dapat balik raya kali ini. i really hope this year Eid will be my best raya ever! :) dah lama rasanya tak berkumpul ramai ramai, beli baju raya and kuih raya, pakai baju raya satu theme color, all the way back to kampung dengar lagu raya je. ohh i miss doing all those thing :')

Okay actually i nak cakap pasal big game dekat Malaysia harini, pertempuran between Harimau Malaya dan juga Singapura. who's gonna win? of course la MALAYSIAA! hahaha. meriah je tengok facebook harini dan semalam, semua pakat pergi stadium reramai. kalau i ada dekat Malaysia, i pon maybe join sekaki :P kepada semua yang pergi stadium, kasi gegar stadium ini malam okay! hehe. i pon tengok jugak, through live streaming jelah tapi. huahuahua.

I dengan semangatnya pakai jersi Malaysia harini! hehe. bila nampak pakai baju color kuning ni, i baru teringat pasal dapat warning letter pasal langgar lampu kuning. hoho. actually the letter under my mom's name sebab kereta under nama mama. but i rasa i jelah yang dok langgar lampu isyarat dekat sini. mama selalunya drive ikut peraturan :P in the letter stated if i langgar lagi sekali lampu kuning, they gonna fine me for $300! whoaa :O risau pulak i.

The rule over here is so strict you know. since dapat surat tu, i memang risau dah nak drive lelaju nak main langgar lampu isyarat. hadoii $300 is not a small amount of money. okay let's put this matter aside. nanti kalau kena saman jugak i will let you guys know. hahahaha. esok i ada one lecture on 10.30 in the morning then i free! i just love weekend. papa will be arrived in Sydney next week on Tuesday. papa akan ada dekat Wollongong sampai lah 26 Sept nanti :)

Thank you for reading this entry!

8 comments:

PinKy MoMMa said...

zatie..rimau lagi ensem..hope rimau akan kuarkan taring..sokong tetap sokong walau dari kejauhan huhu..

uihh mahainye sampai $300..aduhh..
tak pe mesti ur papa tau nak solve camner..smile k :)

Anonymous said...

geramnye tgk awk ni..chumil sngt ;p

[loveyourlife] said...

msia dah kalah dah izatie :(

Etong said...

wah best! smangat tuu yg penting! hihi

dhiera said...

geram, malaysia kalah agregat~ singapore main tipu, berlakon lebih!

FARAH IZWANI RAMLI said...

setuju puasa sebelum ramadhan.
padahal dah memang kena puasa ganti. haha
wah study ke kat sydney? seronoknya.:)

kaizen said...

selamat pulang!!!

*ade ole2 x?? hehehe

latest entry 2 Benda yang Blogger TAKUT & Urban : Camera Paling CANGGIH

Anonymous said...

zatie, buat kn tutorial tdung yg u pkai ni. i nk tgk cre u lipt shawl. please