Thursday, July 21, 2011

Raya raya rayaaa

Hello there. less than two weeks lagi nak masuk ramadhan. siapa tak ganti puasa lagi better ganti cepat cepat. haha cakap orang, i pon lagi 3 hari nak kena ganti :P wakakaka. sekejap je masa berjalan. tup tup nak puasa dah. lepas tu dah bulan syawal, dah raya. hmm i might be coming back to Malaysia for raya. OMG i am so happy bila fikir pasal benda ni. but there is no confirmation yet. but a big possibilities, me, mama and awfa will be celebrating raya in Malaysia or to be exact dekat rumah tok i, dekat Alor Setar! i just can't wait! yayy!

Iyelah siapa yang tak happy dah 3 tahun dah tak raya dekat Malaysia. so tahun ni boleh lah i pergi Bazar Ramadhan, dengar lagu raya all day long, dengar takbir raya, main bunga api, makan ketupat, lemang, rendang, semua kuih favourite i and paling best dapat duit raya! :) tahun ni ada 2 big men in my family kena bagi duit raya, my daddy and my eldest brother sebab dua dua berkerjaya. haha. tapi kan i kena ponteng kelas for a week maybe semata mata nak balik raya dekat malaysia. haha nasib time tu baru 4th week of semester!

I excited lebih sangat ni sekali nanti last last tak jadi balik. memang frust menonggeng lah so i will put this matter aside and focus more on my classes which will start next week :O i just enrolled yesterday, i took 5 subjects for next semester instead of 4 as i always did for the last 3 semester. saja ambik banyak sikit. nak habiskan semua subject ringan. i have to put more effort for next semester. like really! kena struggle habis. kelas pon i banyak ambik on afternoon session, so no more excuses for ponteng and what so. huahuahua.

Since i arrived in Wollongong last tuesday, i tak keluar langsung rumah. i just stay in the house and most of the time in my room. dah macam berkabung :O haha entah apesal entah plus sekarang ni winter peak, everyday everytime hujan je. sejuk gila dekat luar. and now i have a big problem to overcome, i rasa i tidur terlalu lama. around 12 hours a day! lama kan? kadang kadang mama kejut baru i terjaga, itu pon pukul 2 petang takpon 3. hadoii. esok nak suruh mama kejut pagi lah. risau nanti terover-slept. kelas pon kelaut nanti.

Last but not least, siapa tahu nak download movie melayu macam mana? i need some help for this. i nak download cerita Sekali Lagi :( i tak reti and to be honest, i tak pernah download any kind of movie before. i reti download lagu je. gila loser T______T help me help me! haha okay anyway, semalam i tengok cerita Tahajjud Cinta online jelah tapi. baru 2 episodes tapi boleh tahan best jugak lah. pelakon dia pon semua best best. hehe. i'm back to my old routine, online 24/7. facebook-ing, twitter-ing, blogging, youtube-ing etc.

Thank you for reading this entry! :)

14 comments:

Finaz Jaafar said...

selamat berpuasa di Malaysia=)

Laila Majid said...

i love reading ur blog.walaupun ur entry takde gambar.tp menarik je ape yg u citer setiap entry.heee :)

FizaFizz said...

wewit~ seronok le tu dpt raya kt Msia! hehe..:)

IeRa said...

suke bace ur blog jugak~
sweety>> ^__^

sasa said...

zati!!lame tak bacer blog kmu..ingat sasa lgi tak??heheh...selamat ganti puase yg ade 3 hari lagi tuh ye..hehehe

eimanhikmah said...

ohh awal semester boleh ponteng kelas eh?heheeh...rindu nk pg kelas lg....=(

KAMIHIDUP said...

selamat berpuasa di malaysia. :)

byt (: said...

u try lah pergi dekat www.syok.org tuk download movie.(: okayh ? no worries. u tak penah download movie tak semestinya u loser ok ? (:

Cik Kim said...

hye sis ! :)
kim tak berapa tahu pasal nak download cite nie. kita same lahh. so, u r not a loser. oke ? HEHE. bak kata kawan kim, kita ta diajar powm cara nak download cita tyme sekolah dulu.So, jangan nak salahkan diri sendiri. HAHA. have a nice day sista ! :D

Ana Ghazali said...

mesti seronok dpt berbuka dgn family...:)

naf. said...

hehe wahhh nk balik mesiaa laa

fqh.m said...

selalu jadi silent reader je..tiba2 rasa nak komen:)
selamat menyambut ramadhan:)

sarah mohamad said...

yeayyyy! jumpa kat mesia nanti ye hehehe :D kalau nak download movies bukak link ni http://akumuzikhampa.blogspot.com/ dan cari citer sekali lagi. pastu ikut arahan cara nak download. dah download kena join guna hjsplit okay :D

tieykah said...

http://easy2shareddownload.blogspot.com

I rasa ni the best website la.
dun need to register