Tuesday, July 19, 2011

Rindu Malaysia

I safely touchdown at Sydney Airport around 8.20 in the morning. semalam flight actually pukul 10.10 malam tapi delayed agak lama lah. pukul 10.45 macam tu baru fly. ada passenger yang check in tapi tak muncul muncul so terpaksa lah tunggu. bila dia masuk je semua pandang. haha buat muka tak puas hati. iyelah kan sebab seorang je semua jadi delayed. siapa tak bengang :O

Cuba korang right click dekat gambar atas ni and search where is wollongong? haha. i first time actually naik train dari airport ke wollongong. sorang sorang pulak tu. nasib baik boleh bawak diri :P i ambik train from airport to Wolli Creek, from there kena tukar train lain to wollongong. tapi nak dijadikan cerita tetiba train tu terminate dekat Hurstville. i dah gelabah dah time tu. haha.

Sebab papa bagitau train tu akan direct ke wollongong. then bila dah terminate dekat situ, i dah kelam kabut nak cari platform mana semua. last last bila dah tanya orang semua, train tu dah bla tinggalkan i :( hadoii i have to wait for one hour for next train. i dah lah time tu mengantuk gila sebab tak tidur langsung dalam flight. plus mak aih sejuk gila lah tadi. sampai menggigil gigil i :O

Actually gambar atas ni i saja tangkap sebab bosan. haha i tidur je dalam train all the way to wollongong. tersedar pon masa dekat station Scarborough sebab tiba tiba train tu berhenti lama. i tidur sampai berbirat muka i sebab tidur atas bag. haha gila kelakar. lepas tu mama call semua i tak sedar memang sadai habis. kepenatan! turun turun train je, mama and awfa dah tunggu :)

Wollongong sejuk sangat. sejuk gila wey! i merasa perubahan cuaca yang sangat ketara dengan malaysia. rasanya esok lusa ni boleh demam sebab sekarang pon tak stop stop sneeze. asal eh post ni macam banyak guna word 'sebab'? wakakaka. okay lah i better stop here, i nak mandi then tidur. insyaAllah lepas ni i update. lagi lagi internet dekat wollongong ni laju :P

Thank you for reading this entry!

10 comments:

dyra said...

best nyaa :)

sHieRa cAkAp said...

I love Sydney.. last 2 years ke sana.. Sangat seronok! Sbb drive sendiri.. hihihi..

IeRa said...

^-^

Anonymous said...

u cute.. ;p

FizaFizz said...

wahhh..bestnya! nak ke sana juga!! :P

Anonymous said...

hey i think i saw u that day somewhere at sri gombak..u looking really good in person..my friend asked me about u..i checked back ur blog then i realize u already hv a bf..what a lost..i just kidding ;p take care sweetie..

EZAN IDMA said...

take care :)

Taufan Bin Ribut said...

best lah die merantau..kite ni dok kampung je bersawah ^^_^


Entri Terkini : Asal lah cakap jepang lak ni????
Entri terdahulu :Tentang aku si blogger picisan

Watch my video songs ^_^

sarah mohamad said...

cantik nyaaaa tempat ni, berangan je lah nak pergi jenjalan ke sini hehe T____T

fathin zulkifli said...

izatie, i really like ur scarf at first picture :DDD


http://fathinzulkifli.blogspot.com/