Monday, August 22, 2011

4 hari 4 malam

Hello, somehow, i just realize that i never wrote or blog anything about my other half (my boyfriend). korang nak tahu tak? hehehehe *malu. ke tanak? kalau tanak, boleh picit button x on top of your right hand side. maybe some people still tak tahu yang i ada boyfriend. niat i dekat sini bukan nak riak or nak menunjuk tau. i just feel like sharing some of my happiness with you guys. tak salah kan disisi undang undang? kihkihkih damn malu lah pulak. hahaha.

Okay nama die, syamsul asyraf. but people usually called him, acap. umur sama dengan i. orang gombak and still study lagi :) rumah i dengan dia dekat gila. less than 3 km i rasa. kalau menjerit boleh dengar lah wakakaka okay itu tipu je. i met him on facebook! but technically, he was my lost love masa darjah enam dulu. haha. bercinta zaman sekolah rendah? cinta monyet gitu. after approximate 9 years, baru jumpa balik dekat facebook. thank you facebook! :)

First time kenal masa kitorang darjah enam, ada trip pergi ke pulau langkawi. i am not really sure when was it. before or after UPSR examination :O he was actually sitting behind my seat. start dari tu lah i kenal dia. then i pon tak tahu macam mana boleh suka sama suka semua. hehe. biasalah budak budak sekolah kan. kitorang ada macam exchange gula gula. i bagi gula gula mentos tak silap i. DANGG how should i remember it has been 9 years kot! haha.

Then part paling i ingat, i dengan acap bawak gameboy masa trip pergi pulau langkawi tu. korang tahu kan dulu agak famous jugak sebelum ada psp hehe. tapi time malam dalam bas, i tak boleh nak main gameboy i sebab gelap :O si acap ni bagi i pinjam light stand gameboy dia. hahahaha sweet gila kan? kihkihkih. masa tu dah on the way balik ke kuala lumpur dari pulau langkawi (dari kedah to be exact). lepas dari trip itu lah, kitorang jadi rapat. hehe.

Masa dekat sekolah, kitorang tak banyak sangat berkomunikasi atau bercakap. malu satu hal plus kitorang kelas lain lain masa tu. tapi biasalah zaman dulu, buat buat lalu depan kelas dia, saja tayang muka nak kasi die perasan semua. pass pass surat lah. macam macam lah. i cant recalled everything! so he was actually my first love. then lepas habis sekolah tamat je darjah enam, kitorang dah lost contact terus. sampai lah jumpa dekat facebook balik. huahuahua.

Tempoh kitorang kenal tu sekejap je tapi tak sangka ada big impact in the future. i mean i never expect jumpa si acap ni balik after habis sekolah rendah. sebab tu ada quote, expect the unexpected. sometimes, benda kita tak pernah expect lah yang selalunya terjadi. kalau lah ada gambar kitorang dua time sekolah rendah dulu mesti best malangnya tak ada. tapi haritu i balik Malaysia, i dengan acap pi sekolah rendah kitorang, saja mengimbas kenangan. haha.

Okay enough said, hehehehe thank you for reading this entry! :)

25 comments:

~Queen Q~ said...

It it a very sweet love story.

siti hajar said...

so sweet..
may bless both of u !!
:)

Rtp Farra Arisha said...

ouhhh how damn romantic u and ur beloved sweetheart!! mudah2an kekal bahagia ke anak cucu..hihihi..:))

Puteri Iqa Izyan said...

semoga jodoh berpanjangan =)

dan, selamat balik ke malaysia ^_^

Anonymous said...

bertuah acap =)

alia shahira said...

awwwwwwwwwww so sweet both of you =) may your love remain forever babe!

saharinasaharudin said...

sooo sweeeet,
happily ever after! :)

liyani rasdi said...

sweet nye..!!!
sumpah sweet sgt...:)
semoga bertemu jodoh n berkekalan hingga akhir hayat k..!!:)

fqh.m said...

semoga hingga ke akhir hayat

Bitter said...

wah..cinta monyet jadi kenyataan..ekeke :)
tetibe mcm nak carik balik my first love pulak lah..HAHA!
anyway, semoga berbahagia akak dan abg acap :D

Wanybunny said...

so sweet. God bless you both! :)

Cik Eka said...

sweet la u..semoga berpanjangan jodohnya..hehehe

ecahjahed said...

sweet nye :)

Syazwan Che Deraman said...

hehhehe..suka plak baca.
semoga berkekalan hingga akhir hayat.

~ shana ~ said...

i'm hepi for you.. :)

iyka zulaika said...

alala . sweet sangat taw :)

Daya SooYoung H said...

love ur love story !
tbe2 mcm ade lagu Taylor Swift as background ble bce entry ni . hehehee

Anonymous said...

u really love him right??

haNem said...

ooo..cenggitu..kihkihkih..semoga berkekalan yer..tunggu kamu menjelma dalam family besar kami :)

rohanazainal said...

one word : SWEET!^_-

mimi fatin said...

haha comel je crita u :) so sweet

Izzatie said...

Hehehehe maseh semua :)

jer deepcorepurple said...

woah. best gile cite ni. btw mmg ngam la kalu ade pic mse korg berdua mse primary school tu.letak sebelah current pic. epic doe! hehe

Laila Majid said...

so sweettt
hope it will last forever for both of you ! :D

Mira Amirudin said...

siapa sangka cinta lama berputik balik!hee