Friday, August 19, 2011

7 HARI LAGI !!

DANGG i fall sick :O ohh seriously tadi bila balik berjalan ke rumah dari bus stop rasa macam nak pitam je. hadoii harini sejuk lain macam je extreme bagai. angin toksah habaq lah memang menusuk kalbu. dada i ni sensitif sikit. kalau angin kuat je plus sejuk confirm nanti start bersin semua. nasib lah esok weekend tak ada kelas. seriously rasa lemau gila sekarang. antibodi tak kuat macam ni lah plus i ni seorang yang sangat susah nak telan ubat bila sakit :P

Anyway, a week left before heading back to Malaysia! HOOYEAHH :D haha excited sangat. i think tahun ni punya raya going to be the best raya ever! i hope so. hehe tak sabar nak balik malaysia, tak sabar nak pi shopping, tak sabar nak beli baju raya, tak sabar nak berbuka puasa for the first time dengan boypren hehe, tak sabar nak pi bazar ramadhan, and tak sabar nak balik kampung! i am truly excited! but korang tahu tak raya 30 ke 31 august eh ?

Papa dah balik Malaysia semalam. so nanti next friday i balik dengan mama and awfa. papa bawak balik barang kitorang dulu so nanti senang sikit tak payah nak check in luggage. maybe bawak hand luggage je. lagipon we will be staying in Malaysia just for 10 days. sobsobsob. so tak banyak sangat mana pon barang. ada orang tanya macam mana pengalaman puasa dekat perantauan? my answer would be, TAK BEST! haha. raya pon TAK BEST! :O

Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik di negeri sendiri. haha cehh izzatie berperibahasa pulak :P wherever you go, negara sendiri jugak yang paling best dalam apa segi dan benda sekalipon. seriously! some people might think living in overseas is full of fun. but for me, every single minutes mesti rasa nak balik Malaysia. maybe sebab i duduk luar negara terlalu lama kot (3 tahun lebih). different people have different opinion on this.

Okay to those yang ada order papaw ointment, can you drop your phone number as well as your address in my FB inbox or my email. i takut nanti last minute i lupa pulak. kalau ada yang nak order lagi, still boleh so let me know as soon as possible eh :D weekend ni i nak pi beli insyaAllah. thank you! okay lah in 5 minutes lagi nak berbuka dah, so i will end this entry with a song from Aman Shah, Kepulangan Yang Di Nanti. one of my favourite. layan haha.



Selamat berbuka puasa dan terima kasih kerana membaca entri ini :)

18 comments:

Cik Tqah said...

semoga selamat pulang ke malaysia ye zati :)

Hana Soffelia said...

Hooyeah, dh nk blik Malaysia. Blh sambut raya sama2. hehe (Mcm la duk 1 kg dgn Izatie)

Btw, Papaw ointment tu ape? Hana xtau pun.kesiankan? IF sgt useful mcm nk jgak je, mesti xde kt Malaysia ni. ^_^

n a d e a said...

welcome back dear :)
mesti hari2 counting days ni kan... HEE

eh papw ointment tu apa?

Laila Majid said...

suka baca entry u.ni mengingatkan i yg malaysia is the best.heeee :)

izni nor ali said...

WAAAA, BANYAK TERLEPAS STORY YOU. I LOST YOUR BLOG LINK. CISSS. OKAY, NAK BACA POST YANG TERLEPAS! :P

selamat pulang ke malaysia! <3

jer deepcorepurple said...

selamat beraya di malaysia this year! :)

Edura Hanum said...

selamat pulang ke MALAYSIA izatie.

rohanazainal said...

welcome back hometown! take care.. <3 peace yaa!

Mr.B[e]ave[R] said...

hari raye di malaysia la paling feeling..hehe

DeaDay said...

selamat beraya di rumah..sedih lak ingatkan adik yg beraya kat perantauan tahun ni..huu

Rtp Farra Arisha said...

arisha pun baru balik dr jkrt to kl last two days..alhamdulillah gembira sgt cause dpt pulang and beraya kat sini..btw, have a safe journey pretty sis ;) selamat berbuka!

JIJI YU said...

selamat pulang la nok

saharinasaharudin said...

welcome back cutey :)

nurayunni said...

wah..best!slmt pulaNG ye..:)

Daya SooYoung H said...

Selamat Hari Raya Izatie . :)
4 sure best dpt berbuka dgn incik boipren . ehehehe

[loveyourlife] said...

selamat balik malaysia! :)
*lagu kepulangan yang dinanti tu sedih kottt. menusuk kalbu :(

Bitter said...

selamat pulang kakak cantik..hehe
anyway, papaw oitment tu apa?? serius nak tau :)
jangan lupa makan ubat tau..nnt balik malaysia sakit pulak..hihi :)
hoping boleh TERjumpe akak kat malaysia nnt..eh, kampung kat mana?hihi :)

Anonymous said...

nk jmpe kzatie raye ni bley ;p