Monday, August 1, 2011

Fake account





*Click at the image to view larger

Hello. meet this faker, her name is Tyka Zahrah. ini kali kedua dia buat hal dengan i, by putting my picture as her profile picture. dulu waktu first time die buat, i message die elok elok suruh remove semua. kira macam settle bebaik lah. she then replied me by saying that she took my picture from google image. reason yang bangang kan? dekat mana pon you ambik gambar ni tak kisah lah google ke or any kind of website, you have no right on it. itu copyright and hak terpelihara tuan empunya gambar. so your reason is absolutely unacceptable.

Tapi fine lah sebab lepas i tegur dia semua, die tukar gambar lain. after about a month jugak, i tetiba tergerak hati nak check profile dia balik. then look what i found? she put my picture again :O but this time gambar lain. dulu gambar i yang lain. i tak tahu how many pictures of myself yang dia ambik then claimed yang itu dia. gila pathetic lah orang macam ni. banyak jugak kes macam ni jadi kan. tapi tak sangka jugak boleh jadi dekat i. hadoii. i tak sangka wujud jugak orang macam ni dekat dunia ni. i just send a report to facebook about her.

I risau kalau apa apa berlaku dekat profile dia and nanti orang ingat itu i. people might get confuse. macam macam boleh jadi zaman sekarang ni. dulu waktu mula mula dia letak, i did send a report to facebook but nothing happened. i tak tahu kenapa. facebook buat tak tahu je report i :( so, i need your favour on this matter. ada orang bagitahu i maybe kena reramai sekali report baru facebook take action. so kalau korang free, ada masa lebih can you help me by simply click the report button at the left bottom side on her profile.

Bulan puasa ni kalau tolong orang berganda pahala die tau :P hehehe. thank you in advance! anyway, i baru balik dari kelas. i have one lecture and one extra tutor (PASS program). lagi about 45 minutes je nak berbuka puasa. and i smell something nice at the kitchen. tak tahu mama masak apa. hehe. esok papa will be arrived in Sydney tapi papa akan ambik train to Wollongong so i don't need to fetch him at the airport. yayy! boleh puasa dengan papa and mama! i better get ready for iftar. selamat berbuka puasa in advance! :)

29 comments:

Mak cik leez said...

maybe sebab dia tgk u cantik..dan dia tak secantik u..tu yg dia guna profile pic letak gambar u...really memng u cantik..i suka (opz..jgn pk -ve ye..hihi i'am not l____n.. ^O^ )

Mak cik leez said...
This comment has been removed by the author.
cik mira jew said...

takotnya lah kalo ada org cni..cm ada msalh psyco jew..
knpa lah nk abik gmbr or kan..sndiri kn ad..

pape pon nice blog :)

Anonymous said...

gile xdew keje la minah tu..letak la gmba sendiri..bongok..sabar jela izzatie..susah jd org cantik ni ;p

fae jamal said...

maybe dye tgk u cantik kot..dats y dia nak jadi macam u..bahaya macam ni..huhu..

aishah adnan said...

how come u bole jumpe profile dy zatie??she use different name kan..

bloghok said...

wachaaaaaaaaaa

Cik Eka said...

eka takut betul kalau ada camni.jenayah siber sungguh..ni yang kena letak watermak besar2 dekat muka

Etong said...

kesiannn. Allah sdh bg wajah sempurna mungkin, mau juga guna gambar orang.

Cik Tqah said...

u cantek sgt dear.. i pon nak pakai gmbr u la..hihi

Ezy Chiaki said...

sabo jela..
makin byk org buat fake account mcam ni kan,.
cam la xleh letak gmbr sndiri..
kalo buat cam ni dorg bkn dpt pape pon..
hurm..
nyusahkn org je..

bahiyahaziz ; said...

bcoz of sis chantek sgt la ,dia admire giler tu...okok,yaya akn tolong k ..

nuruashia ♥ said...

sabar keyh yunkk..
nty nuru tlg reportkn huhu

Bitter said...

entah ape ape lah budak ni kan kak?? tak phm betul, seronok sgt ke guna gambar org?? haihh..chill je lah kak :)

rohanazainal said...

mebie die ADMIRE u kot.. mana tahu kan.. tah2 dia seorang LELAKI MALAYA yang terhangat di MALAYSIA.. hehehe ^__^

enjoy your iftar wit family every open puasa.. ngeh3..

Rtp Farra Arisha said...

ya ampun, kenapa ramai sangat fakers dlm dunia ni. istighfar lah byk2 kan? that's why we should be aware with people dlm dunia siber cause skrg dah ramai sgt yg jadi strangers. take care sis :)

sekamar rindu said...

salam...

salam ramadhan buat pemilik blog..

My MiRa said...

sabar ye sayang.........ishk3 ade jugak org mcm ni...hurmmm

Khuzrin Kamarudin said...

Bila dah ada fake akaun.. setapak kamu menjadi femes... hahhaa...

Saya pernah rasa post kena copy bulat2 tanpa ada kredit... kemudian kawan saya katakan benda yang sama..

"Setapak jadi femes" hhahaa

delarocha said...

ramai yang mahu jadi seperti kamu nampaknya...

CikKaikazie said...

untuk langkah berjaga2 mungkin blh letak watermark...

[loveyourlife] said...

dia jealous tu sebenarnya :D

Farahin Ahmad said...

eee..saiko nyee...

Aida Azryn said...

haish.. makin menjadi2 la kes faker ni.

saiazuan said...

wow, ada peminat sp buat fake account..hehe

Anonymous said...

dngr cite pki bb skg..nk pin num bley ;p

fathiahRAIHANA said...

saye fes time singga sni pom rase akak cute. haa faker tu msti peminat setia ni , hihi.

salam pekenalan! ^^,

budakdaun said...

bahaya betul org mcm ni... kalau tegur marah2 kang takut jugak dia buat benda tak elok ngan gambar kita..tu baru facebook...tak tengok lagi account lain.. tak bersyukur dgn wajah sendiri gamaknya..huhuu... Allah buat semua elok2...xpayah la nk guna gmbar org...huuhu.

hardy boy said...

xdpt nk tlg "report" melainkan klu dh jadi friend Izatie dlm Fb (^_^)