Sunday, July 31, 2011

Ramadhan Al-Mubarak

Salam :) happy sunday! how was your weekend so far? and how is your preparation for ramadhan? malam ni dah start terawih dah. dan esok adalah hari pertama kita berpuasa. hopefully semuanya okay okay aje. kepada semua rakyat jelata Malaysia, time pergi bazar nanti jangan beli makanan bebanyak takut membazir :P haha padahal jeles tak dapat nak pergi. huahuahua. takpe takpe i still boleh pergi during the last week of ramadhan. tunggu! :)

Yesterday, there was a small gathering at Abg Mad's house sempena menyambut ramadhan dan juga majlis tahlil. two in one :) best sangat semalam sebab dapat kumpul reramai and i pon dapat jumpa semua pelajar Malaysian yang agak lama tak jumpa sebab haritu i balik malaysia :P haha. there was a lot of foods! and semua makanan semalam terbaik gila! sedap sangat. siap tambah tambah lagi i semalam. hehehe. tak sabar nanti for majlis Iftar pulak!

Esok dah minggu ke 2. and all tutorials and labs has started! i'm going to be super duper busy this week. kebanyakkan subjects ada weekly assignment :O contact hours pon banyak this semester. i pon enrolled for PASS program, PASS stand for Peer Assisted Study Sessions. instead of having one tutorial each subject, i got two now! tapi only for 2 subjects. jadual i hari isnin je yang free sebab ada one lecture. hari lain semua pack macam ikan sardin.

Meh tengok attempt i nak bergambar dengan budak comel, Adam hehe.

First attempt :
He was playing with cordless mouse and totally ignoring me :P

Second attempt:
He was excited with the desktop in front of him. but yea at least he's smiling :)

Third attempt:
Haha hambek direct depan muka terus. he's a little bit shocked!
Hehehe he is such a cutie kan?

Eeeee tak sabarnya nak ada baby sendiri. hahahahahaha statement mengada gila hadoii. whoaa lambat lagi tu rasanya. kahwin pon belum lagi :P wakakaka. okay i dah tatau nak tulis ape dah. tetiba a bit lost. adik i lah ni kacau i tetiba sergah i dari belakang. i dok khusyuk gila menulis dari tadi. hahaha. i think that's all for now. nanti i update lagi eh eh. selamat menyambut ramadhan al-mubarak. semoga kita semua diberkati di bulan yang mulia ini. amin :)

Opps before i terlupa, a special thank you to www.ayeemayam.com for listing me up. thank you so much. its an honor for me :) terima kasih jugak to those yang follow blog i yang tak seberapa ni. hehe. kalau siapa nak tahu, i started blogging on February 2010. baru lagi kan? setahun lebih baru. hopefully blog ni akan still hidup sampai lah i kahwin ke dah ada anak ke then boleh compose jadi novel terus. hahaha. terima kasih banyak banyak kepada semua.

Terima kasih kerana membaca entri ini & Selamat berpuasa!

14 comments:

mimi fatin said...

aaaa nk ada baby sndiri jugak! hehe... slmt berpuasa! :D

Anonymous said...

wahh!blogger cun?!mmg layak sgt hihi..tahniah akk..ptutnye dpt award blogger hebat..cuz akk cntik,pandai masak,baik,humble,peramah mcm2 lh lg ;p selamat berpuasa akak!

Ayeem Jemain said...

hehe welcome, and thanks, and selamat berpuasa :)

Rtp Farra Arisha said...

yeayyy, besok dah nak puasa ;)
hehe, suka tengok adam yg super macho tu! he's cute like u.
anyways, selamat berpuasa sis and familyyy!

Diyana said...

salam ramadhan

AyuCandy said...

Happy Ramadhan dear :)

SYAFIQAHSALEH said...

selamat berpuasa zati :)

Anonymous said...

selamat berpuase pretty ;)

Marya Hana said...

rambot depan adam, alololo comeynya!
hai izatie.. selamat menyambut ramadhan.. :)

firazulaika said...

selamat berpuasa sis :D

Anonymous said...

Interested to be in magazine?

Do check your email. I attached something for you Izzatie.

Thank you.

Regards,
Michelle.

rohanazainal said...

best.. best.. best..

na ada baby.. senang jerk.. u kawen then berusaha tuk dapatka baby.. hehehe..

btw, selamat menyambut ramadhan al-mubarak di perantauan.. ^___^

delarocha said...

selamat meraikan ramadhan

AdaNaz87 said...

selamat berpuasa! ((; comelnya adam! hihi.