Saturday, August 27, 2011

I'm in MALAYSIA


Hello everyone :) hehe i safely touchdown at the Kuala Lumpur International Airport at 4.15 in the morning. alhamdullilah! sesampai je papa dah tunggu dekat arrival area. abang i, sharafie and adik i, atiqie pon follow sekali. i am so happy so see all of them. then kitorang straight pergi sahur. yummy yummy! masuk masuk kereta je terdengar lagu raya berkumandang dekat radio. aisey happy sungguh rasanya. dah lama tak rasa excited and happy macam ni. walaupun tak raya lagi, but i think its gonna be my best raya ever! haha.

I just got back from Intercontinental Hotel, break-fasting will my family. first time after 3 years tak berbuka sekali. alhamdullilah kenyang sangat. all the foods were awesome! i dapat minum air tebu yang i dok ngidam gila dari haritu tapi tak berapa nak sedap :O i ate nasi minyak, rendang, lemang, kambing bakar, satay, yong tau fu, roti john, and so many desserts! oh my memang sedap sangat all the foods tadi. before berbuka puasa tu, kitorang pergi shopping baju raya and yayy i dah beli dah baju raya i! hehe finally :P

Anyway, before that i keluar dengan boyfriend i. hehehehe happy sangat dapat jumpa dia selepas 38 hari tak jumpa. yeah i know tak lama mana pon haha but still lah rindu kot :O wakakaka. esok plan tak tahu lagi. siapa tahu tempat berbuka mana yang best best? tamau buffet! nak makan berlauk contoh macam ikan bakar and apa apa yang sama waktu dengannya. i a bit lost lah nak cari tempat nak berbuka ni. hadoii. tinggal 2 hari je lagi ramadhan. insyaAllah raya jatuh hari selasa kan 30 august? wollongong raya rabu rasanya hoho.

InsyaAllah i akan bertolak pulang ke Alor Setar on monday. itupon lepas abang i habis kerja. huahuahua. mula mula plan nak berbuka dengan sanak saudara dan nenek i dekat kampung tapi jawabnya bukak puasa tengah highway lah kot. tak sabar nak balik kampung! :D doakan semoga perjalanan i selamat. and i pon harap semua yang balik kampung tu, berhati hati lah di jalan raya dan ingatlah orang yang tersayang. okay kawan kawan? i think thats all for now. nanti i update lagi eh. nak upload gambar harini tapi internet lembab pulak T__T

Terima kasih kerana membaca entri ini.

Take care and much love :)

19 comments:

nub said...

wow. loqstaq!

Rtp Farra Arisha said...

sudah selamat sampai di malaysia? how do u feel? pasti rasa excited tengok kota malaysia right?? hehehe.

alhamdulillah..it's really fun when we gather together with our family..apalagi break fast sama2!! it's totally awesome ;)

moga selamat sampai dan pergi di kampung halaman!! :D

♥NuR SyAFiQah♥ said...

mesti seronok giler kan dpt beraya bersama family ;)

wahh lagu raya la blog zati..hehe

Cik Eka said...

wahh dah sampai malaysia...
hehehe..banyaknyer makan.....makan puas2 tau

selamat pulang ke kampung ye awak....
semoga selamat pergi dan balik...

ehem..38 hari lama tu..hihi

Marya Hana said...

welcome home ! :)

Asma said...

welcome home!! hope you'll enjoy your stay here while it lasts ;)

Puteri Iqa Izyan said...

banyak makannnnn =P

selamat beraya di malaysia dear =)

cik siti said...

1st time dtg sini... btw, selamat berhari raya cik kak!! :D

anish said...

baca ur entry pun rasa excited ni. haha :)

happy holiday and slmt hari raya! ^^

mizmarmalade said...

Akhirnya da smpai m;sia jgk yer.. Slmt hari raya :)

cik ETTY said...

welkam back yunk~!

sumaiyah mokhtar said...

cantiknya u ni :)

JIJI YU said...

lorr hang oghang aloq setaq..

Wanybunny said...

selamat beraya di melesia!

Syazwan Che Deraman said...

alhamdulillah.
selamat sampai.
heheh.

selamat hari raya.

[loveyourlife] said...

wahh seronoknya dah sampai dah :)

Fiza A said...

ler kampung zatie dekat alor setar rupanya..hehe..btw smoga slmt smpai ke kampung ;) n

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR&BATIN....

Etong said...

hehe it feels so good to be home, right? :)

Izzatie said...

Terima kasih semua :D

Selamat hari raya maaf zahir dan batin!

<3