Saturday, August 13, 2011

Raya songs?

Hello, assalamualaikum :) i baru balik dari Shellharbour which located about 20 minutes from my place. ada jemputan majlis berbuka puasa daripada family abg Najib dan abg Khairuddin. tadi bertolak dari rumah dalam pukul 3.45 petang since majlis start pukul 4 petang. ada tazkirah sebelum buka puasa. lepas dah berbuka, ramai ramai solat maghrib isyak dan terawih sekali. agak meriah lah sebab ramai jugak yang datang tadi. plus rumah abg Khairuddin ni cantik, besar and luas sangat. they just moved in 2 minggu lepas i rasa.

Biasalah event dapat gather reramai ni bagi malaysian macam i best lah sebab bukan senang nak kumpul macam ni. even though i ni tak ada kawan rapat dekat sini, tapi dapat lepak dengan kakak kakak yang dah kahwin dah ada anak ni pon syok jugak hehe :P semua jiwa remaja lagi. mostly diorang anak pon kecik molek lagi. i pulak memang suka melayan budak budak kecik ni. geram je tengok. haha. iyelah anak sendiri tak ada lagi wakakaka. nak adik lagi memang tak boleh lah since mama i tak boleh nak pregnant dah (dah 4x operations).

I mean mama i bersalin semua nya through operations. selalunya max limit untuk buat operation 3 kali je. tapi yang the last one, awfa amanie ni mama gamble je alhamdullilah lah semuanya okay :) i ate a lot just now! like seriously. ada nasi briyani (i tak berapa sure), mee, yong tau fu, ayam bakar, kuih yang pelbagai jenis dan warna haha dan banyak lah lagi. esok dah hari ke 14 berpuasa. almost separuh dah bulan ramadhan kan? cepat sungguh masa berjalan. less than 2 weeks lagi i nak pulang ke tanah air. i'm so EXCITEDDD!

How's your preparation for raya so far? semua dah grab baju raya ke? i belum lagi :O kalau tak jumpa yang berkenan, alamatnya kena pakai baju raya tahun tahun lepas lah. haha tapi i tak kisah pon as long as i boleh sambut raya dekat Malaysia! itu pon dah besar rahmat dah. hehe. sekarang ni i dah start dengar lagu lagu raya dah. banyak jugak lagu raya dalam laptop i ni, i download last year! tapi tahun ni tak sedih dah lah bila dengar lagu raya. haha lagi lagi lagu dendang perantau. so mind sharing with me, what is your favourite raya songs?

Ohh anyway gambar i dekat atas tu i bersama hanna. comel kan kan? hehe. dia ada dimple on her left cheek. macam i haha tapi i punya sebelah kanan itupon tenggelam timbul dah since pipi overload. huahuahua. i did mention before yang my dad akan stay sini sampai 26 august kan. but actually he didn't. i dapat information yang salah. haha. papa will be going back first on this coming thursday. so nanti on 26 august, i akan balik ke Malaysia with mama and awfa. for the first time in 3 years, family i dapat berkumpul semua sekali :)

Papa, mama, abang i Sharafie, adik lelaki i Atiqie and adik perempuan i Awfa Amanie. menambahkan lagi rasa excited i YAYYY! :D maybe some people might think i am over reacting ke apa haha but if you were in my shoes, korang akan rasa benda yang sama jugak :P and ada Ms. Anon drop a comment just now suruh i buat tutorial shawl without using inner. hehe nanti esok ke lusa i free insyaAllah i akan buat. eh ehh? hmm itu je i rasa buat masa sekarang. nanti i update lagi okay. have a lovely weekend and happy fasting everyone!

Terima kasih baca entri ini :)

15 comments:

Anonymous said...

ms anon

hehe, thanks zati. i nk sebijik mcm gmbr kt post ni. thank u so much. luv u

Izatie said...

ehh wait , who are you actually ? curious pulak :O hahahaha .

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

suka lagu dendang perantau :)

happy fasting:)

excellence

'rudy Tensai' said...

gile jeles tgk org bljar kat overseas... nape la gua gua tk belajr pndai2 dulu... hehehe

nice entry... nice writing... keep on writing...

Anonymous said...

izzatie..teringin sgt nk jmpe u..u ni cm friendly baek sgt =D

Rtp Farra Arisha said...

bahang raya semakin terasa kan bila dengar lagu2 raya..arisha pun plan nak taruh lagu raya nnt dlm blog!! hehe.
happy fasting then.

u and lit kid tu sgt comelll!! ;)

Cik Eka said...

zati..eka tak beli baju raya lagi lah..hehehe

eka paling suka lagu raya lagu saloma tu..hehehehe

echa takashimaya said...

best tak puasa kat tempat orang?hehe.

i am S!L4H.. said...

oh student ovc...
=)

mimi fatin said...

lagu rya yg best yg dulu2 je... yg skrg kureng sikit la rasa... hehe :D

sheiladzmi said...

Lagu raya dulu dulu, yg 1st nye penyanyi.. Welcome back to Malaysia! & Selamat Hari Raya! hehehe

Hana Soffelia said...

Wah, kemain download lagu raya eh? hehe btw, masa belajar dlu hana pun sama je, rndu kt fmly, dgr lagu raya awal dgn harapan cptlah raya..hehe padahal blaja kt um je pun. hikhik

msrh's said...

bestnyaaa! teringin nak rasa suasana oversea :') hihi

cik hani said...

terasa bahang hari raya bila maikn dekat..
sonok berbuka ramai2..

meaw said...

waaaaaaa, kat sana ada jual baju kurung ke? *sengal tak soalan meaw,heheehe :D