Tuesday, September 6, 2011

Wollongong :O

I'm back in Australia after been spending a week and half in Malaysia. it was a blast! short trip yang sangat best and awesome gila. and yes, it is the best raya i ever had! alhamdullilah. safely touchdown at Sydney Airport around 8am. selesai urusan dekat airport then terus shoot ke train station. sampai ke Wollongong pukul 11am. ya Allah penat gila mak aih seriously lemau gila badan. maybe sebab i don't really have a good rest since balik dari kampung.

I baru bangun dari tidur. terus sadai bila sampai rumah tadi :O dalam flight semalam macam tidur tak tidur je. tak berapa comfortable. dalam train tadi tido tido ayam tu pon sebab ngantuk dan penat sangat. i baru upload gambar raya dekat facebook i. go and have a look! hehe. next entry i akan upload gambar raya pulak. i don't really have much thing to say. still jet-lag, wakaka tak pepasal je padahal beza masa 2 hours je. but actually, i miss malaysia :(

This time balik ke Wollongong rasa berat hati sangat. apesal entah. maybe i over-joy sangat kot raya ni. dok happy, makan benda best best, dapat jumpa all people i love then suddenly i need to be apart again with everything. yes i know i am coming back again this november, and two months is not really a long period *sedapkan hati. haha. but biasalah kan doii i kena set my aim balik which is my study! hoho. nak kena gain balik semangat nak study ni. chayok!

Nasib baik lah esok i tak ada kelas, hehe penat pon tak hilang lagi. i dok minum air Monster energy kononnya nak gain energy balik lah. hahahaha pfft. and now comes the part i hate the most which is unpacking! siapa nak tolong i unpack barang? :P i kasi duit raya nanti 50 kupang. haha. haaa baru i teringat, semalam i tengok cerita Karak dalam flight. haritu time balik Malaysia i tengok half way je. semalam sambung balik. haha. takut seram gila ohh cerita tu!

Time haritu time flight balik Malaysia, ada someone unknown sit next to me. yang kelakarnya, i tengok cerita Karak tu sambil tutup muka dengan bantal. takut punya pasal. pastu banyak part macam suspen kan, i terkejut orang sebelah i pon terkejut sebab i terkejut :O hahahaha. kesian orang tu, mesti dia menyirap je hehe. tapi out of 5 i kasi 3 bintang lah untuk cerita Karak ni. cerita dia not bad lah. boleh lah nak tengok walaupun agak mengarut sikit.

p/s: i miss you oredi sayang :(

13 comments:

falina fleena yusof said...

beze masa wollongong-malaysia 2 jam je ke?

SANDRA AZWAN said...

Salam dear,

Selamat hari raya..;-)

Farahin Ahmad said...

takpe nanti balik lagi..hehe

btw Selamat Hari Raya !

stdy elok-elok ye fighting !!! :)

encik iqram said...

wauu..byknya boleh cerita dlm life die..bestnya..;)

JIJI YU said...

bnyk tk duit raya engko

Anonymous said...

saya nmpk kamu dat day dkt 7e melati.nk tegur tp segan.comel and putih sgt in real life.abg saya kirim salam ;).

cik hani said...

u terkejut sampaikan org sebelah terkejut..
lucu..

Rtp Farra Arisha said...

dah selamat sampai malaysia ya?? alhamdulillah..can't wait to see ur raya photos!! hehe.

btw, have a good rest..then baru bisa aktif kembali :)

una berry said...

kenapa tuka gambar?
ada orang marah ke?

Izzatie said...

Falina, aah 2 jam je beza :)

Sandra, selamat hari raya too .

Farahin, hehehe betul betul betul . happy eid mubarak to you too ^^

Iqram, hoho :P

Jiji, bole lah lepas lah nak beli ice cream . hahaha .

Anon, ohh yea? hehe tegur jelah lain kali :)

Cik hani, hahahaha tahu takpe :D

Farra, esok i upload okay since tomorrow is wordless wednesday. hehehe .

Una, ohh saje je tukar hehehe . sape pulak nak marah ? haha .

cikwahidaidris said...

izzatie, cantik la u :)

Pocket said...

hahah,
pocket duk bayangkan dlm samar samar lampu dari filem yang memang kurang lampu tu, hanya dahi kamu, mata kamu, separuh idung jer disinari cahaya...
(Yang lain nyer bantal)

tgh dok sunyi sunyi tu,

'apocot mak kau!!'

melatah pasal tekejut budak tu duk buat sudden appearance dlm tandas. heheheh

pocket nak tulung unpack!!
lima posen pun ok,
flight and accommodation will be on u okeh :D

[loveyourlife] said...

okay, gambar kali ni antara yang paling cantik! its really lucky to be you zatie! hehe :)