Saturday, November 26, 2011

I never meant to neglect you

Ceh title bukan main lagi kan. i meant it for my blog huahuahua since i have been neglecting my blog seminggu dah :O ni pon dapat online sebab abang i baru bayar broadband dia. for the last 3 days, broadband tak boleh pakai. i have no other alternatives to go online. pagi tadi i just register myself with streamyx. insyaAllah by next week, Tuesday or Wednesday the technician will come over to my house and setup everything. boleh la saye online 24/7 nanti.

Lama tak membebel pepanjang dekat blog. rindu pulak ;( sorry i never meant to hurt your feelings. haha drama habis bunyi. biasalah dah balik Malaysia, kaki memang jarang melekat dekat rumah. asyik kerja keluar je. nanti dah bosan keluar, kerja melekat dekat rumah jelah pulak. hehe. my dad send me a message last few days, 'bila nak start kerja?' haha. he asked me to work at his office at Kuala Lumpur. but i am still thinking about it. should i or shouldnt i?

I was looking for a kind of job lebih kurang macam organize event etc, anyone? senang cerita kerja outdoor lah. i taknak kerja dalam office yang kena mengadap desktop and paperwork semua macam kerja yang my dad offer i lah haha that's why i tatau nak accept ke tak ;P but worst come to worst, kalau tatau nak kerja apa sangat, i akan walk in je office my dad. dari dok melenggang goyang kaki membuta menghabiskan duit je baik i kerja kan.

Esok dah hari minggu yang ke 2 i dekat Malaysia. arghh bencinya masa berjalan dengan pantas. kalau boleh i nak masa freeze and i can do whatever i like :D haha. i know i couldn't so i would definitely cherish every single moment i have and spend every single second i have wisely. sekarang ni i teringin and mengidam gila nak makan kerang bakar. esok i tak kira, i nak jugak makan kerang bakar. kalau tak dapat jugak, i beli kerang i bakar sendiri.

Tadi i pi dinner dengan boyfriend i, cari ikan kerang bakar but i end up makan nasi goreng pattaya dengan daging masak merah. usually dekat situ ade je makanan bakar bakar tapi malam ni pulak boleh takde. dammit :O two days ago i went to Warung Ayam Penyet with my girlfriend, we were having brunch and believe it or not, it was my first ever ayam penyet and it has become my current favourite food at the moment. haha jakun. tapi serious sedap :)

Lusa awal muharram kan/maal hijrah? salam awal muharram semua :) so Malaysia cuti la hari Isnin, ramai ke yang balik kampung? and what is your plan for the weekend? i so far tak ada plan apepon lagi. my daddy will be coming home this Monday. dah 3 weeks i tak jumpa dia huahuahuahua. and lagi dua minggu lebih mama and awfa pon balik Malaysia. i miss both of them so bad ;( actually i miss my mom's cooking. ceit. okay lah saya dah mengantuk.

Zzzzzzzzzzzz.

Selamat malam semua :)

Terima kasih sudi membaca entri ini.

Hugs and kisses

4 comments:

Shazwani Ramly said...

wahh, lepas ni boleh la selalu update blog. suka suka :))) salam awal muharam akak :D

annyss said...

makan la ayam penyet kat wangsa walk!

AYIE ABAS said...

salam maal hijrah 1433H...^__^

Syazwani Amira said...

mai la uia mkn ayam penyet kt aminah cafe,, sodappp hik2 ;)