Sunday, November 13, 2011

Saya nak kahwin !

Tajuk post ni mengundang gila kan? i memain je tu ;P takde maknanya lah i nak kahwin sekarang ni. awal lagi tapi kalau jodoh dah terpanggil pon i tak kisah huahuahuahua. my best friend, my good friend, my ex-school mate is getting married very soon! hehe. among my friends, she is the first one who will be getting married. i am so excited for her, her name is ikha and she is the one who wear stripy blouse. her future husband tak silap i tua setahun dari ikha ni.

On my right pulak, her name is Syafinaz tapi i usually called her pnut. she is one of my bestie too! kami semua kawan masa sekolah lagi. since form 4 dekat SETIABUDI. alhamdullilah our friendship has last long more than 5 years :) maybe lepas ikha, si pnut pulak kot yang akan mendirikan rumah tangga. hehe. seronok tengok semua kawan kawan bahagia. umur dah masuk 20-an ni memang makin ramai lah yang nak kahwin, tunang semua. i bila pulak? :O

I bajet nak kahwin pon umur 24 insyaAllah or 25 tahun. senang cerita lepas habis belajar. so lambat lagi. tunggu abang i dulu kahwin takmau lah langkah bendul pulak kan ;P tengok orang kahwin best kan? siapa yang tak suka kahwin ye dak? tapi sebenarnya kahwin ni bukan benda senang. tanggungjawab dah jadi lebih besar. macam i, tanggungjawab i sekarang hanyalah as a daughter and as a student. nanti dah kahwin i need to be responsible as a wife pulak.

Dah hujung hujung tahun ni mesti ramai buat majlis perkahwinan, perkara normal yang berlaku di Malaysia. so far, i dapat undangan dari my bestfriend ni jelah. and i sangat lah sangat tak sabar nak pi nanti. nasib lah hujung tahun i cuti lama dapat balik Malaysia :) huuuu tak sabarnya nak balik woi! actually, i baru balik dari outing with mama and awfa. my daddy dah pulang ke Malaysia pagi tadi. lepas ni i nak kena pergi rumah baru i kemas kemas barang sikit.

Semalam masa pergi hantar barang perabot baju dan lain lain ke rumah baru i tu, i rasa macam semangat and tak sabar gila nak duduk sana nanti. walaupun i tahu i will be alone next year tapi rasa excited, in terms of nak menghias rumah, nak beli itu ini untuk rumah. haha bajet macam rumah sendiri je. seriously rasa teruja gila. plus rumah i tu memang strategik gila, dekat dengan bus stop, grocery shop, restaurants (halal), and mall will be opening soon ;P

Sesiapa yang teringin sangat nak datang Wollongong, mari laa mari :)

Have a lovely weekend everyone!

See you in the next entry

4 comments:

nuruashia ♥ said...

wahaaa...nty u nk kwen..jgn lupe jmput i ye? winkx2.!~

Shazwani Ramly said...

ingatkan betul sis nk kahwin. hahaha.
jgn lupa jemput nanti nk kahwin, mesti meriah. hihik.

Fatin Syahira said...

Hoho ingatkan ada jemputan kahwin tadi :D

insyaAllah, the day will come soon!

tieykah said...

I lagi excited.One from my bestie gonna be a mother soon.

:)