Monday, December 12, 2011

Ikha's Reception

Hello, how you doing my readers? and how was your weekend? mine was awesome! :) every weekend in Malaysia is awesome, not just every weekend but it seems to be everyday is full with fun and laughter. yeah, i am so happy. praise to Allah! :D i actually terjaga daripada tidur. terjaga dari tidur yang tak disengajakan. i pi ambik my family car at my uncle's house at Kajang tadi. pi singgah makan then balik terus tertidur. plus rasa tak sedap badan sangat.

I rasa much better after tidur sekejap tadi tapi i rasa agak susah untuk i tidur balik lepas ni. haha takpelah lagipon esok tak ada program apepon. lepak dekat rumah je :O as i promised, i akan update about Ikha's Reception at Dewan Perdana Perdana, Jalan Semarak. OMG! the pelamin, the entrance, all the decorations were so beautiful and gorgeous! cantik gila lah wey. makanan pon sedap plus all the brides and grooms pon looked so charming and beautiful!

What did i mean by saying brides and grooms? yes ada more than one bride and groom. actually kawan i ikha ni bersanding sekali dengan kakak dia, ina. 2 weddings in 1 night! kakak ikha diijab kabul 3 minggu lepas. tahniah kepada ke empat mempelai :) cepat cepat dapat baby okay and semoga berkekalan ke anak cucu dan cicit. amin. i really want to get married also, boleh tak? muahahahahahahaha. nak kawen jugak! nak kawen jugak! sayang, jom jom ;P








My maklong is getting married this coming saturday so insyaAllah i akan turun ke Alor Setar, Kedah for the kenduri. yayy dapat balik kampung :) maybe i balik pon sekejap je kot, just for the kenduri. auntie auntie i suruh i balik awal tolong apa yang patut tapi itulaa takkan i nak balik sorang. abang i kerja, adik lelaki i pon ada kelas. paling awal dapat balik pon hari jumaat. abang i maybe nak ambik cuti. balik sekali with mama papa awfa and atiqie. bestnyewww!

Ramai yang suruh i buat tutorial shawl macam i pakai dalam gambar dekat previous entry as well as in this entry. actually i dah buat dah before ni hoho, exactly the same with my last tutorial. i ada provide link to my tutorial so just click here yes here ---> Shawl tutorial. maybe nampak different sikit sebab shawl i pakai tu kain lain, the one in tutorial is cotton. tapi seriously cara pakai sama je. tak ada beza langsung. okay kawan kawan? selamat mencuba :)

Esok dah tepat sebulan i dekat Malaysia. cepatnya masa berjalan, and i hate it. please december fly a little bit slower could you? tahun depan dah 2012. umur pon dah meningkat means kita kena jadi lebih matang dari sebelum sebelumnya. betul tak? okay i dah start nak merepek sebab dah tak ada idea nak tulis apa huahuahua. saya nak bagitau yang saya sayang boyfriend saya sangat sangat *okay tetiba* haha i better stop here sebelum start mengarut.

Terima kasih kerana membaca entri ini yaw :D

12 comments:

annyss said...

i sukaaaaa sangat2 dengan pelamin dia.

hanabunga said...

waah this is my first time tengok pangantin kahwin 2 pasang serentak gitu. cool :)

Shazwani Ramly said...

memang cantik sgt pelamin diaaaaa.

Syahbinar Shuib said...

wow.. gojess je sume :)

ika~~ said...

eh mcm mna nk pkai tdung mcm u tu syam?hehe

ika~~ said...

*sayam aka syg.typo.hehe

m0sHiE~ said...

pelamin die mantap! :)

LittleGurl said...

oh babe! awesome! i'm waiting for your wedding babe! teeeeheeeeeeeee

tapi...ala, xnampak gambar ikha dekat-dekat wuu wuuu T.T

myracupcake said...

hihi kak zatie your shawl super duper lawa ;)

Cik Rose Cute said...

follow sini....

Rtp Farra Arisha said...

indeed, all the decorations are very awesome, just like you said! congratulations once again..:)

Nikisa Izas said...

seriously its beautiful:)