Monday, December 5, 2011

Ombak Rindu

Yayy! finally i got to watch Ombak Rindu! hehehehehehe sukaa sangat! :D i tengok semalam dengan boyfriend i, maya and bonnie. i really had fun! like really! okay meh nak cerita sikit, maya slept at my house on Saturday night. and then yesterday we decided to go to The Curve, nak pi free market dekat The Walk tu. it just two of us. ala alaa macam girl's day out gitu. haha. but we came out with an idea to go and have a look for a ticket movie - Ombak Rindu!

Sesampai je sana, kitorang direct pi Cineleisure, and we were so happy sebab ticket still banyak yang available! so both of us called boyfriend memasing suruh datang The Curve wakakakaka ;P and they agreed! fyi, bf i dengan bf maya ni memang kawan rapat. so diorang datang sekali from Gombak. hehe thank you sayang teman i tengok Ombak Rindu. sementara menunggu hencik boyfriend datang, i dengan maya pi window shopping and jejalan.

We had lunch at Ayam Penyet! haha it was my 5th ayam penyet for a week. dahsyat kan? tetibaa jadi addicted dengan ayam penyet. after lunch, baru kitorang start roaming around the curve. ramai gilaa orang semalam :O movie kitorang start at 6.30pm. boyfriend kitorang sampai ngam ngam elok. how was Ombak Rindu? i could say that it was the best! seriously worth every single penny. jalan cerita yang best, lagu best, shot gambar yang best, semua lah best!

Sesiapa yang tak pergi tengok lagi, pergi laa tengok. tolonglaa pergi! haha. no disappointment! 100% guarantee. semalam movie Ombak Rindu tu full house jugak lah. sangat mendapat sambutan. i feel like watching it again ;P lepas movie, kitorang pi makan meatball dekat IKEA. i dengan maya makan meatball. hencik hencik boyfriend makan fish and chip. lepas tu kitorang terus balik ke Gombak tercinta. i dengan tiba tiba teringin nak makan durian.

So kitorang pi cari durian dekat area Seri Gombak then melantak puas puas. boyfriend i makan paling banyak. muahahahahahaha :D i really had a great weekend! alhamdullilah. how was yours? now i dekat rumah je menunggu orang streamyx yang menaburkan janji palsu untuk datang for installation tapi tak datang datang. he supposed to come last week hadoii. kalau tak datang lagi harini i tatau nak cakap apa. geram gilaa i! okay lah, till then readers.

Thank you for reading this entry!

9 comments:

saharinasaharudin said...

alaaa,nak tgk ombak rindu jgkk! :)

Rtp Farra Arisha said...

many people said ombak rindu is such a great film ever. but i don't watch it yet :( tidak berkesempatan lagi..emm..di indonesia hampir tiap2 hari arisha makan nasi ayam penyet. habisnya enak sih..hihi.

annyss said...

tak sempat lg nk tengok :(

ku-cit said...

kalo nak cepat pasang, kena call hari2 sampai diaorg bosan, baru org streamyx tu dtg...kalo tak berzamanla tunggu diaorg nk dtg...

[loveyourlife] said...

best tak ombak rindu? nak pegi tengok la esok! hehe :)

alyaclumsy said...

bila lah dpt tgk ombak rindu, huhuhu

cik aletheea: said...

5th ayam penyet for a week???
giler ayam penyet sudah kamu.... tapi mmg sedapkan...

x tgk lagik Ombak Rindu,
x suke tgk cite sedih... kang nages..bile nanges, mascara melt.. nanti mata comot.. kluar wayang nampak mcm panda bangun tedo.. ;p

Zatul Fakharuldin said...

best sgt ke movie ombak rindu. heboh hbis psal movie ni.

LittleGurl said...

waaa i still takde kesempatan nak watch ombak rindu lagik sobs. i dekat kelantan skang,so kat sini takde cinema whoaaaaaa sedey aa camni T.T