Friday, December 2, 2011

One thing I hate about KL

Is traffic jam! OH MY dah lama i tak experience jam seteruk tadi. dengan hujan yang lebat teramat sampai tak nampak jalan. i went to LCC Terminal twice today. okay let me start my story, i woke up early in the morning. i went to Damansara to fetch my maksu and her two cute daughter and then we straight away go to LCC Terminal to fetch my maklong and her bakal husband. this is the best part. my maklong is getting married soon. i am so excited! :D

She is getting married with a fine and handsome gentlemen from Cape Town. but he actually works and spent most of his time in Singapore as well as in Johor. tadi actually my first time meeting him. he is a nice guy and very friendly! :) he is soon to be my paklong. so i went to LCCT to fetch them and bring them to my tokcik's house at Gombak. they want to seek for blessing and approval. tokcik i akan jadi wali maklong i since my tokwan dah tak ada.

So after zohor, we decided to leave because my maklong has a flight to catch up at 7pm as well as my soon-to-be paklong. before that, we had our lunch at Ayam Penyet, Gombak Prima. muahahahaha for your information, minggu ni je dah berapa kali entah i makan ayam penyet. nasib lah bakal suami maklong i tu tak fussy sangat bab bab makan. he willing to try new things and amazingly, dia makan sampai habis :O hehe and thank you for the lunch treat!

Afterwards, we went straight to LCCT. saja gerak awal plus nak avoid jam lagipon. time pergi LCCT tu jalan okay lagi, tak jam sangat just hujan lebat je. time on the way balik to KL tu perghh terseksa jiwa dan raga. i dengan mengantuk gilaa terpaksa menahan mata hadoii. i reached Gombak around 7pm. 3 hours stranded on road sebab traffic jam! dammit! then i pergi dinner dengan boipren i. kitorang makan kerang bakar. hehehehehehehe sedap!

Esok pulak my daddy pergi Dubai for a second time this week. kalau abang i ada hal or dah ada plan apa apa, i lah yang kena pi hantar pi airport. who else? nasib baik flight dia malam esok, so siang boleh lah i rehat tak payah nak kena bangun awal semua. hohh i forgot to mention, my maklong came from Alor Setar. dia balik hari je since my tok keseorangan dekat kampung and she's not feeling very well. lastly, boipren saya ajak tengok ombak rindu. awwww ;P

Thank you for reading this entry and have a great weekend!

7 comments:

Cik Eka said...

nasib lah bakal paklong mencuba makan ayam penyet..biasa ayam penyet pedas kan..

ala teringin ayam penyet..hehehehehe

bestnya dpt tgk ombak rindu..huhu..kita takde masa..kenduri kawen banyak

cik lolipop said...

follower awk ada 2011 skung...=)
comel angka 2...

Shazwani Ramly said...

hahha. mmg tk suka mcm tu. kdg kdg ayah pun naik angin. haishhh.
oh, ramai kata ombak rindu best. tapi kite tk tengok lagi :D

MiSz fiFiEyQa said...

yeah..kalau dok KL ni memang traffic jammed tu da macam bekfes lunch n dinner je utk kami...tsk..tskk..

mia sha said...

ooo...kat kuching nasi ayam penyet pon ada...sedap...i xpena makan n.a.penyet kl lgi hehehe...mcm ne eh rupanya

EZAN IDMA said...

wah . kene jadi driver ayah la hehe

hanabunga said...

waaah love to read your story lah kak.comel ja cara akak cerita.like it like it!so dah tgk ombak rindu?best kan best kan.hee