Saturday, January 14, 2012

I hate period pain

Holla, i guess every girl and women doesn't like period pain as well? am i right? for those who don't have it, they are so lucky. but for those who experienced it once a month, it is extremely painful. actually, there are certain level of pain. ada yang sakit macam memulas mulas je but ada jugak sakit sampai stok pengsan muntah muntah semua. i punya position? i think the most painful :O haha i tak sure lah kalau ada yang lagi teruk daripada i. nak tahu experience i?

I had my period pain just now. i woke up this morning feeling uncomfortable. i knew that i'm having a menstrual cycle since last night. i bangun then straight away pi ke toilet sebab perut meragam. i decided to take a bath as well. but turns out i spent more than one hour in the toilet. my mom and my grandma dah bising bising cakap, jangan duduk dalam toilet lelama nanti lagi sakit perut tu. yes its true! tapi bila i duduk dalam toilet, rasa sakit tu kurang sikit.

I mandi tadi dekat toilet guest room so lepas mandi tadi i terus terbaring dekat dalam bilik tetamu tu. terpekik melolong cakap sakit non-stop. seriously sakit yang amat tadi. berguling guling macam orang gila meroyan. last month punya tak seteruk this month :O after a while, nenek i datang tolong urut perut i semua. mama datang suap makan tapi semulut je i telan sebab tak lalu. badan i rasa lemah yang amat. ya Allah i memang rasa nak pitam dah time tu.

I telan painkiller sebiji sebab terlalu sakit. badan i rasa lemau gila sebab dok menahan kesakitan. actually tak berapa elok makan ubat painkiller ni tapi kalau dah sampai tahap yang agak teruk, diharuskan lah telan. then ni part paling tragic tadi, i tuam perut i dengan air panas. then a few minutes after that, botol tu meletup. BOOM! cuba bayangkan i punya lah terkejut, i memang menjerit sekuat hati sebab iyelaa kan air panas kena dengan perut i wey!

Mama papa and nenek i datang tengok i sebab i menjerit sambil menangis nangis *drama habis haha* i angkat baju je tengok perut dah merah merah. mama terus sapu ubat papaw ointment dekat perut i. pedih memang tak ingat dunia lah. malang betul nasib i harini. then i nangis sampai lah tertido huahuahauhau. lama jugak i tertidur dari pukul 1 tengah hari tadi sampai pukul 5 petang. sedar sedar je dah kurang sikit sakit perut. alhamdullilah :)

Masa nenek i dok urut urut perut i tadi, dia cakap kalau sakit teruk masa datang bulan nanti bersalin senang. keturunan sebelah my dad memang semua senang bersalin. nenek i dulu tak payah mak bidan datang, bayi tu boleh keluar sendiri bayangkan senang sampai tahap macam tu. tapi kontra pulak dengan keturunan my mom. my mom bersalin 4 org anak, 4 kali operations whoaa. i nanti tak tahu lah macam mane :O hopefully i macam nenek i. hehehehe.

Okay, thank you for reading this entry!

14 comments:

cikwahidaidris said...

zatie, same lah kite. sy pon period pain tahap gaban punyaa, sampai muntah2 satu hari memang tak bangun. kesian kan?

and i pon ada dgr jugak pasal yg senang bersalin tu. harap2 betol lah. hihi

cik wanie Lovela (CWL) said...

sy sampai muntah2

ainraus said...

yes. i hate period pain. people who never had it, will never understand.

Ezzattie said...

kdg2 ezzat ada dgr jugak org kata kalau senggugut ni senang bersalin. but, a few times ezzat dgr org cakap susah bersalin. tak tahu mana yg betul. Kuasa Allah. btw, senggugut ni mmg kena cari penawarnya. and i found that! here here read this!

http://missezzat.blogspot.com/2012/01/senggugut-haid-tidak-teratur-must-read.html

Scha Lalala said...

yess, betul tu. tengah mengharungi la hari ni. huhuu

sarah mohamad said...

Saya jarang2 je period pain. Tapi sekali datang haruss lah sehari suntuk terbaring jekk. HEHEHE

Feza said...

tiap bulan period pain. sampai muntah2. dengan cirit-birit semua cukup. mcm kena food poisoning plak. btw chill sis~

Shazwani Ramly said...

me too sis. tipa bulan kena, arghhhh. sakit mcm nak mati kot. tp takot nk mkn ubat. hanya tidur je ubat utk sakit tuhh :)

fiza adnan said...

sama!..hehe.. i setiap kali period,mmg sakit. tak pernah skali pun tak senggugut nieh..hanya Allah jer yg tahu betapa sakitnya perut time tu..tapi first day jer lah.. lepas tu,xsakit dah.. :)

shidi shah said...

ble pmpuan priod, laki yg jdi mngsa..hehe

+feeza+ said...

try makan jamu mustika ratu..perawatan puteri..mula2 akak fza yg makan..then..dia syorkan kat fza..sbb selalunya tiap2 bulan rasa nak mati je kena senggugut nie..but..pas makan jamu tu,tak sakit dah..:)

try laaa

hanabunga said...

walahhh kesiannya kat akak.smpai botol tu meletup mmg tragedic gila laaa.hana dpt rasakan kesakitan ituuu. :'(
hana selalu makan scott emulsion kalau dah rasa sakit kat ari2.sbb dia boleh prevent kita dpd penyakit kan.bila hana mkn,time period tu mmg xsakit lgsg la.sebelum ni mmg akan sgugut la.even sikit dan byk.kalau sikit still rasa sakit tu.tp lepas mkn scotts emulsion,lgsg xrasa sakit time period kak!serius!hana rasa akak patut try*promote pulak.hehe
get well soon ya :)

me_myself said...
This comment has been removed by the author.
~Queen Q~ said...

i've tried the evening primerose oil.. ok jugak.. less pain and NO more darah beku yang ewwwwww!