Monday, February 13, 2012

A day at IKEA

Hello :) two weeks left before i'm heading back to Sydney or to be exact to Wollongong. still got a lot more stuff to buy. yes as usual, i'm the one who love doing thing in a last minute. hopefully by this week dah settle semua. i just got back from IKEA. i went there with my mom and my boyfriend. i had a great time today! like really really. happy sangat tite harini :)) i feel like smiling all day long. hehe thank you to my boyfriend. ni buat i sayang you lebih ni ;P

Lama jugak i pergi IKEA tadi. bertolak around 2 lebih from my crib. acap park his car at my house and then we went straight to the destination. sesampai IKEA, kitorang pi makan meatball dulu. lapar gila. i saja nak kasi mama i rasa since she's never eaten meatball before. i dengan mama makan meatball, acap makan ape entah chicken breast rasanya. dah kenyang, baru lah start exploring IKEA. mama i dah lama tak datang IKEA. last time i think it was 3 years ago :O

Iyelah kan my family tak duduk Malaysia kan before ni thats why lah. mama saja je nak survey and usha design dapur and wadrobe for our second house. and to get some idea from the display area as well. best rasa berjalan dengan mama and my boyfriend. rasa macam one happy family gitu :D wakakakakaka. si acap pulak macam mostly sependapat dengan mama i. i taktahu lah kebetulan ke or dia saje nak ambek hati mama i huahuahauhua no offence sayang ;P

Dalam pukul 5 lebih, we're done with shopping. i just beli frame magnet hehe, nanti bole saya letak gambar boyfriend saya, lepas tu bole saya letak dekat fridge rumah saya dekat aussie nanti aawwww sweet kan saya hahahaha puiii. i taktau nak beli ape lagipon, lain lah kalau i memang duduk permenantly dekat Malaysia. ye dak? mama je yang beli barang untuk rumah. nasib si acap ada tadi, die la tolong angkat barang tolak trolley semua. maseh yee sayang :*

I feel a bit sleepy right now. bangun awal jugak pagi tadi sebab sepatutnya nak pi IKEA time pagi tapi last last pi petang. menyesal bangun awal -______- tapi bagus jugak actually, i memang kena practice bangun awal pagi. sebab beza masa Malaysia dengan Australia 3 jam. kalau hari hari i bangun pukul 12 tengah hari (tapi sebenarnya awal je i bangun hehe ;P). dekat Australia dah pukul 3 petang dah. memang hari hari lah i miss class jawabnyeeeee haha ish :O

I'll be arriving at the Sydney airport approximate 8.30 in the morning, on Monday. yesterday i check timetable i. i got a morning class on Monday itself. first class i dah miss hadoiii. nasib lecture je. tutorial second week baru start. but nasib baik the next day tu i tak ada kelas. boleh lah i guna peluang tu nak kemas rumah i and rest. mesti homesick gila nanti. okay lah i nak turun makan karipap beli dekat IKEA tadi. and its actually my first karipap (IKEA) ever.

Thank you for reading this entry :)

2 comments:

nuruashia said...

alahai so sweet laaa..

Adila Saidi said...

one happyfamily at ikea :)
so sweettt.