Wednesday, February 15, 2012

Safe house

Hello yellow mellow :) whats up broo? are you guys doing fine? alhamdullilah :) i baru balik dari so many places. agak penat jugak lah harini pi settle itu ini. lets start with yesterday punya story. semalam i pi tengok cerita Safe House dekat OU dengan Farah Ayuni. she was my classmate masa i study dekat uia nilai dulu. lepas movie kitorang jejalan and lepas makan malam terus i hantar dia balik ke uia gombak. anyway, cerita Safe House tu boleh tahan best jugak.

Cerita yang paling banyak gun shot. like seriously! :O every five minutes je ada aksi tembak menembak. laki mesti suka cerita macamtu hehe. i tengok sampai naik pening. agak lama jugak cerita tu around two hours. actually nak tengok cerita lain tapi only that movie je yang available and suits our time. thank you farah for yesterday! i really had fun :) i did mention she was my classmate kan, her dorm also was on the same floor with mine. 4 years and still standing!

Harini pulok, saya pi renew passport saya. passport only valid six months before the expiry date. so passport i expired on December 2012. so i nak balik June ni nanti risau takut tak lepas je -___- i pi Jabatan Imigresen dekat Jalan Duta dengan boyfriend i. since we both nak renew passport sebab we have a plan in the future to go somewhere. nak tahu pi mana? tunggu ;P huahuahuahua. alhamdullilah dalam sejam lebih kurang semua settle. cepat kan?

My face looked so bulat in that passport. semua salah tudung, patutnya pakai tudung bawal tadi tangkap gambar so tak ada lah nampak bulat sangat, ye dak? hahahaha. lega gila dah renew passport. kalau tak, asyik dok tangguh je dari minggu minggu lepas hm. then we went straight back to Gombak. i nak kena pi bank and post office to pay bills. lepas tu kami berdua pi makan dekat Ayam Penyet. lunch at 5pm, sangat lambat kan? i kelaparan gila tadi :O

Nasib si acap belikan i roti masa dekat Imigresen tadi, boleh lah lapik perut. then lepas makan kitorang pi ke Giant pula since my mom asked me to buy few groceries seperti ayam, barang barang kering dan juga sayuran. haha i suka pi beli barang dapur dengan boipren i. serious best :D esok kawan kawan i from Wollongong nak mai rumah. thats why nak kena beli barang sikit. mama nak masak ape entah i tak sure. tak sabar nak jumpa mereka semua! hehe.

Lepas hantar si 'budak handsome' balik ke rumah, saya pon terus pulang. maseh syg! :* fuhh penat harini, kesadaian. maybe sebab bangun awal sama kot pagi tadi. i tengah busykan diri i sekarang ni so tak ada lah i tertidur. kalau tido sekarang confirm tengah malam nanti berjaga. a big NO NO for me :O tolong yee izzatie jangan tidur please. i think i better stop here. nanti i update lagi yee insyaAllah. acap busuk, i love you :* muahahahahahaha take care semua!

Thank you for reading this entry!

4 comments:

NafiesaYeop said...

Kak Izatie cuti ni jalan memanjang je kan :)Take care anyway.Love your blog very much! <3

nasha adlina said...

amboi amboi, haha. your story, so awesome :D sweet ajee. sukkaa.

nuruashia said...

hehehe..good dear..u bley jd story teller..u buat i bce start first word till end..eheheeh

misz ney.blogspot.com said...

hye..kite followers awak yg ke 2222 la..hihi..jom singgah kt blog kite gak:)