Wednesday, March 28, 2012

Wasn't a good day , seriously

Hello. whaddup whaddup. what have you been up to lately yo? me as usual busy with classes :O just got back from the uni. i had a really bad day today. nak tahu apa jadi tak? meh sini nak stoly moly sikit. i woke up early in the morning since ive got class at 8.30. then dah siap semua, sempat lah breakfast cocco pops dengan susu then i decide to take a bus to the university. selalunya i bawak kereta tapi harini saja je nak naik bus *saving minyak la kononnya :p*.

After a while waiting at the bus stop, the first bus arrived, tetapi hanya penumpang sahaja yang turun, the bus conductor don't allowed anyone to get into the bus since the bus was already full. then takpelaa i tunggu next bas datang. then Fatin (master student) came and join me. borak punya punya then bas pon datang. and again, i didn't manage to get into the bus. ape lagi, i terus balik rumah balik then ambik kereta sebab dah lambat sangat dah time tu :O

Fatin pon ikut i sekali huahauhauhau :D i have a quiz for 8.30 class tu so i tanak lah lambat. bus stop dengan rumah i dekat je. walking distance je. hm taubat tanak naik bas time pagi dah. full macam sardin you know. hadoii. i sesampai class tadi, my tutor dah masuk pon. kira i sampai on time. nasib la dapat jawab quiz tu walaupun rasanya macam ada yang salah :p its all your fault bus! i malas nak bawak kereta kekadang sebab nak parking lah problem. jauh dari uni.


Kalau parking dalam university memang berkicap lah nak kena bayar. one hour 3 bucks :O hoh cekik darah bebenor. i habis semua kelas at 12.30pm. dengan perut dah macam macam irama keluar *lapar punya pasal*, tengok tengok hujan pulak hadoii nak kena redah satu hal. nasib baik hujan tak lebat. as i said, i park agak jauh dari uni. so nak berjalan pi kereta terpaksa lah meredah hujan. dah half way walking, hujan tetiba turun dengan lebatnyaa. sangatsangat lebat!

I am all wet just now. my clothes, my shoes, my bag, my books and my notes ;( malang betul nasib i harini. selalunya i memang bawak umbrella tapi harini bawak different bag so umbrella tu tertinggal dalam bag i bawak sebelum ni. great huh? sesampai je rumah salin baju mandi then terus takde mood nak masak padahal tadi lapar tahap. makan roti je dulu. lepas update blog ni baru ingat nak buat spagethi carbonara. hihi tetiba teringin and mengidam pulok.

Anyway, picture above is my current house that i'm living in now. its a townhouse type of apartment. i pon tatau actually nak panggil rumah ni apa heuheuheuhe. but mine is a one bedroom type of house. ala alaa macam studio lah. not that big and not that small but enough for me who stay alone. i cook by myself, clean the house by myself, sleep by myself and yup i do almost everything by myself. i suka rumah i sekarang sangatsangat :) itu je i nak cerita.

Hehe terima kasih kerana membaca entri ini !

9 comments:

saharinasaharudin said...

zatie,bl grad?rin mcm nak travel pegi sna la.hihi ;)

Izzatie said...

hihi next year june InsyaAllah :)

mai laa mai boleh stay dekat rumah i. i boleh bawak jejalan :D

miss shizakiena said...
This comment has been removed by the author.
Azyyati Elias said...

Mesti best kan duduk sorang2 but mesti rasa sunyi sikit kan...

tunjuk la gambar dlm rumah. Teringin nak tengok mcm mana...hehehe :D

M-lina said...

wanna see inside ur house.post an entry about that.=)

Maya Diana said...

bestnyer berdikari kat negara org...but be careful yer dear...dok sorang2...tengok kiri kanan...

Nak share 8 SEBAB kenapa kita kena join n post kat Rakan Blog....

SEBAB KE 2- RakanBlog juga memudahkan kita untuk up to date dengan isu-isu semasa para bloggers lain...boleh wat-wat idea nak tulis entry...hehehe...entry menarik...mesti ramai yang suka...
Lagi 7 SEBAB lagi boleh tanya kat uncle google..>>8 sebab kenapa kena join Rakan Blog.

nana kamarul said...

saya suka rumah awak juga! LOL

Alin Marlini said...

comel umah sewa tu..nanti snaplah gambar dlm umah plak...

untoldhistory said...

seronoknya duduk sorang! boleh buat apa apa. wush. kalau ada rezeki nak pegi sanaaa! i mean teringin je la dulu ahhaa