Monday, April 30, 2012

Kawan vs Kawan

Halloooooooooo :)

There are so many type of friends in this world. like so many. type pertama adalah kawan yang berkawan dengan hati yang ikhlas dan tulus. ini kawan yang bagus. there are also some type of people who loves to be friends with only certain people. *orang hebak2 jo bole kawe dengan aku, mu mu and mu cannot samo sekali*. haha mix english-kelantan-malay. itu type orang yang choosy. there are also type of people who be friends cause the friend has something that they can make something out of it. ini kawan yang suka gunakan kawan.

Furthermore, ada jugak kawan yang berkawan time kawan tu senang je. kawan tu senang baru nak datang say hi hello whats up and bla blaa. tapi bila susah batang hidung pon tak nampak. and paling syiok, bila dia pulak yang senang. memang kawan yang mula2 tadi dia tumpang kesenangan pon dia lupakan. apekehe entah. susah memang susah nak mencari TRUE friends. susah senang sama sama. jatuh bangun sama sama. ada banyak lah lagi kalau list down. the list would be endless. judge yourself what type of friend are you?

I just wrote this in general. good friend of mine once told me, 'berkawan baik boleh tapi jangan rapat sangat sebab bila dah terlalu rapat nanti senang terasa hati bila kita buat salah sikit'. its true indeed apa yang kawan i cakap tu. maybe some of you dont agree but yeah it just an opinion. everyone deserves to have an opinion. maybe style korang berkawan lain or whatever. so berkawan lah baik baik, dengan hati yang tulus suci murni huehehuehue. bukan apa, kawan memang senang dicari. tapi yang TRUE friends tu agak susah nak cari.

So yeah, it just basically a random topic. my mother pon pernah bagitau i, 'tak ada kawan ramai pon tak apa, janji kawan yang ada sekarang ni kenal and sayang kakngah'. betul betul betul i setuju sangat :p but alhamdullilah i do have great friends around me. yang sentiasa ada dengan i susah dan senang. apart from that, i ada boyfriend i merangkap kawan baik i, penasihat i yang selalu jadi tulang belakang i. even my mom pon memang seorang kawan baik dan pendengar yang baik. she rocks! i cerita everything dekat dia A to Z. seriously.

Basically, i have everything i ever needed :) no more no less. this thing just pops into my mind this morning. saja nak share share dengan korang hehe. anyway, its week 9 already yawwww! HOOOYEAHH and tomorrow dah MAY!!! i am so thrilled. since its already May, my house agent dah called pagi tadi mintak duit sewa rumah. i pon dah lupa the due date. i just email my daddy which in Morocco now to send some money. tak pepasal nanti i kena halau dari rumah ni pulak kan sebab lewat bayar :p nahhh i dont think so, i am a good tenant!

Thank you for reading this entry!

6 comments:

laila lee said...

seronok kan dapat kawan macam nie . eyh ad entry baru jom sinngah http://impianperasaanhidpku.blogspot.com/2012/04/fogive-me-dear.html

asfira aminuddin said...

setuju dgn kata kata your friend. to me kalo pasal kawan ni mmg tak penah habes. mungkin you kena pandai limit kebaikkan pada kawan yang mmg ikhlas or yang fake. chill babe!

AdilaAzmir™ said...

betol sangat apa kak izatie bgtau tuh. susah nak cr true frens. sy pun cuma cerite A sampai Z dekat my mum je. even gaduh kecik kecik ngn akwe, ngn kawan pun bgtau dia. hahaha our mum is the best and true frens ever.

nana kamarul said...

awww ... i love you babe. you will always be my wonderful friend *hugs :)

kartini marzuki said...

Ya.. its all true.. :)

Izzatie said...

@Laila, seronok kalau dapat kawan yang bagus la :)

@Asfira, hehe betul betul dalam berkawan pon kena ade limit jugak :P

@Adila, hahahahahaha same here!

@Nana, i love you more nana ;*

@Kartini, yes thanks! :)