Sunday, June 10, 2012

Exam mode


My room is a mess right now. A4 paper are everywhere even on my bed. ceh bunyi bajet macam study gila gila je. padahal study sejam pastu makan, study sejam, online. ape pon tak boleh. alhamdullilah so far dah 2 subject fully covered. another 2 baru half suku gitu. my first paper as you can see is on this coming Wednesday. i'm so nervous you know. takpelah insyaAllah semuanya okay kalau kita betul betul dah usaha. ye dak? usaha lah selagi yang termampu.

I would like to wish a very best of luck to all my friends yang sedang menempuhi alam peperiksaan sekarang especially geng Uni Gong (wollongong yang di short formkan). Gong dah jadi name commercialize within Malaysian society :) good luck ye semua! ada yang dah start exam last week, ada yang belum lagi termasuklah i. hewhewhew. i can't wait to get through this final exam period. tapi sebenarnya i tak fully prepared pon lagi nak jawab exam. so acane tu?

Today is Sunday, and it would be my last Sunday in Wollongong because i will be going back to my tanah air for a month and half. i'm slightly excited and thrilled HOOYEAHH! but really, i need to stop thinking about it for a while and focusing more on my final exams. as you can see on Friday, ive got two papers. one in the morning and another one in the afternoon. both are killer papers. risau sangat i. i think i will be awake for one whole night on Thursday nanti.  

Tak apelah sacrifice sikit. nanti lepas habis exam, boleh tidur sampai lebam hahahaha. i tiba tiba rasa nak update blog. tiba tiba je. pening tengok nombor banyak sangat. so sebab tu rasa macam nak menulis pulak. eventhough what i wrote isn't a fact or any knowledgeable stuff but somehow it could release my stress. takkan nak study je 24 jam kan. and tidur kena cukup, makan kena on time, and avoid any food that could cause you sickness i.e stomach ache. ok?

And the best way nak focus pasanglah ayat al-Quran, surah alBaqarah ke Yusuf ke while you studying. boleh menjauhkan gangguan syaiton. bila syaiton tak kacau kita, senang lah kita nak belajar kan kan. i do it  all the time. and it really helps. tapi kalau gangguan perut tu tak boleh buat ape lah :p sekarang pon malam kadang kadang cecah 5 celcius. asyik lapar je 24 jam. perut meminta minta untuk diisi. lapar takpe lagi, jangan nanti jatuh sakit sudahlah :O

So i guess thats it for now. esok public holiday dekat Australia. so library bukak lambat. and tutup pon awal. should i go or should i just study at home? anyway, don't miss me too much okay huahuahuahuaha :p i will update once exam semua dah settled insyaAllah. take care semua and again, good luck kepada semua yang menghadapi peperiksaan tidak kira dimana saja anda berada! kita usaha, doa lepas tu tawakal ye. semoga semuanya dipermudahkan :) amin.

Thank you for reading this entry!

13 comments:

Nadiyaya said...

good luck izzatie. ;)

Rann said...

best of luck dear ~~ ^_^

asyiqin nasir said...

good luck

mariah md ariff said...

gudluck :)

Syazwani Amira said...

goodluck for yr exam dear :)

hanabunga said...

Suka baca cara akak menulis.Even panjang,still suka.Rasa mcm jujur sgt2!hee btw,Gudluck utk semua paper ya!Tambah2 yg subject killer tu :)

gdsbnga said...

goodluck zatieee ^^
all the best .

Farahin Ahmad said...

good luck!!!

Sally Yatiey said...

Goodluck sis :D

nana kamarul said...

Good luck for your exam dear! All the best. I know you can do it. Nanti you balik sini we lepak dari subuh sampai subuh esok. Hikhik *hugs!

[loveyourlife] said...

good luck babe :))

encikbmwhitam said...

Salam...

Good Luck miss... nice entry. i not really good in english but i like to try to read it :-p

Izzatie said...

THANK YOUUUUUU !! :D