Tuesday, July 24, 2012

4th Ramadhan


How was your ramadhan so far? good? great? alhamdullilah :) i'm currently in Wollongong, Australia. arrived on Sunday morning. but i will be back to tanah air on Friday or Saturday (tak beli ticket lagi :p). maybe some of you still taktahu that i will be continuing one semester at INTI University, Subang under UOW programme. it some sort like student exchange kind of thing. i further a semester dekat Msia sebab banyak benda nak kena settle in the next 4 months.

Its a wedding preparation. but insyaAllah i will be back to Australia early next year to finish my degree in UOW Australia. tapi my parent insisted me to stay in Msia. i pon dah berbelah bahagi sekarang. tapi kalau boleh i nak habeskan dekat Australia sebab dah more than half way through kan. sayang pulak rasa :O sekarang ni i dok busy packing stuff and settlekan pasal rumah, kereta etc. penat sikit sebab pi sana sini. macam macam nak kena settle within few days.

But hopefully everything could be settle by this Friday. i kena balik by this weekend jugak sebab my class dekat INTI dah start on Monday. rushing here and there tapi takpelah sacrifice sikit for the future :p hikhikhik. now i'm waiting for my friend, Eein from Macquarie. dia sleep over dekat sini malam ni. oh to be exact, at Pai's house since my house dah tak ada barang sangat dah, katil and tilam pon tak ada. i dah jual most of my stuff haha. tinggal sikit2 je lagi.

The weather over here quite cold, the best thing about winter. berbuka puasa awal. around 5pm dah maghrib. tak terasa sangat macam puasa. isn't that great? okay lah dapat puasa sekejap dekat sini. nanti dah balik Msia tak dapat dah merasa. berat jugak hati nak balik Msia and leaving Wollongong for few months, more than 4 months actually. mesti rindu sangat nanti. cehh dulu bukan main tak suka lagi dok Wollongong, sikit sikit nak balik Msia sikit sikit homesick :p

Haritu first day puasa, saya berbuka dengan tunang saya dalam kereta. first experience tu. first day puasa pulak. and our moms bekalkan kitorang makanan untuk berbuka. kitorang stop by dekat petrol station on the way to airport, and melepak situ untuk berbuka. sebenarnya sempat je lepas berbuka baru gerak pi airport. tapi to avoid traffic, we decide to leave early. tak sabarnya nak balik Malaysia. nak serbu bazar. dah lama rasanya tak puasa dekat Msia hehe.

So i guess that's it for now. 

Thank you for reading this entry and may Allah bless you!
Happy Ramadhan Kareem :)

4 comments:

nana kamarul said...

Ehhh! I didn't know this. Tak bitahu punnn! Sampai hati :(

NURUASHIA said...

ehhehe..so sweet berbuka bersama cik tunang dlm keta..so cool beb..
btw, hope u dpt settle kn semuanyaa dlm mse terdekat neh.. n slmt berpuasa di Malaysia pulaa..

Sasa Samsudin said...

congrats zati dah bertunang , bakal kawen and sambung study dekat malaysia :D

piko pink said...

thniah ye..salam ramadhan