Monday, July 16, 2012

E-day ♥

Hi and salam semua :) scroll down lepas dah habis usha gambar okay. i will write down the story details and review at the end. 


Before majlis start 


Tables and chairs for guest


My mini pelamin ;)




Acap's family


5 vs 7


Sarung cincin oleh auntie Zawiyah .


Doa kesyukuran oleh my daddy


Bakal imamku , insyaAllah :)


Acap's family




Sisters :)


Acap's parent and my parent :')


Raheel Adyan & Syamsul Asyraf


I love him more and more ;*


Adyan omey omeyyyy


 Alhamdullilah :) i feel blessed. i feel so happy. thank you Allah. i would like to make a not-so-long and not-so-short review about my E-day. ramai request i upload gambar bebanyak on FB but i decided not to. bole kan macamtu? so that's why i upload more on my blog. i think the picture could tell you the story sedikit dan sebanyak. but i still want to brief more about it! :) majlis dilangsungkan di rumah i dekat Gombak pada tanggal 14 July 2012.

Tarikh dipilih oleh saya dan juga tunang saya. hehe rasa awkward calling him as my tunang :p preparation kitorang within 3 weeks je. tempah baju, book pelamin, make up artist, cari hantaran, tempah itu ini, catering etc. all in 3 weeks. almost everyday jugak busy pi sana situ.but alhamdullilah i managed to get it done on time. penat memang penat but it worth :') a day before majlis, ramai turun padang especially my neighbour! they are really helpful.

So my E-day started around 11am. pukul 11 lebih macamtu acap's family arrived. they live just 3 km away from my house. dekat kan? :p perasaan i time tunggu orang panggil untuk sarung cincin tu memang susah nak describe. i nervous yang amat okay! then after about 15 minutes or less kedua dua family berbincang about kahwin, tarikh, details etc. maksu i naik atas panggil i untuk turun bawah. i was like? haaaaa now? sekejapnyaa diorang discuss. nervous :O

Maybe sebab both family dah bincang dah sebelum ni about the marriage. so nothing more to be discussed. so i pon dengan dup dap dup dap turun ke bawah masyaAllah i rasa segan, nervous semua cukup rasa lah. lepas sarung cincin oleh bakal mak mertua saya hihi, doa kesyukuran telah dibaca oleh ayah saya sendiri. selepas tu, tamat lah upacara pertunangan. yayyyy! hehe. sesi bergambar dan jamuan makan berlangsung sampai lah pukul 3 petang.

Alhamdullilah semuanya berjalan dengan lancar. my parent sangat excited nak dapat menantu. they are very happy and excited! :) menantu pertama dalam family and first wedding in my family. i would like to thank all who involved in this event, especially my parent and my family, my relatives, auntie haslina and mariana, acap's family, friends especially bon bon, bancik and arm sebab jadi photographer yang sangat awesome, amat jenin yang buatkan card,

And ramai lah lagi, thank you thank you so very much :') terima kasih sebab menjadikan 14 July 2012 satu sejarah hidup baru untuk i dan juga tunang saya, hehe rasa awkward lagi sekali :p doakan kami bahagia hingga ke jinjang pelamin okay. orang cakap dugaan bertunang besar so i harap sangat semuannya okay :) amin amin. tapi actually bertunang ni satu bonus sebenarnya sebab we tend to be more serious and berfikir lebih matang in relationship. 

Sebab i fikir dah involved family kedua dua family, we already planned for the future and marriage and so on. same goes to all couple yang bertunang. betul tak? so kena be positive and always give and take. walaupun tempoh kitorang tunang ni takdelah lama sangat, tapi i harap sangat semuanya akan okay and be on track sampailah hari kahwin nanti :) hihi cehh membebel pulak i. excited sebenarnya :p so i think that is all for now. i will update later insyaAllah.

Thank you for reading this entry!

30 comments:

fya zainal said...

Alhamdulillah suma dh settle :) congrats again :)

rohanazainal said...

congrats izzatie. :) happy engagement day!!!!! may Allah bless both of you!

Somel-somel Adliza Azilda said...

Congrate awak :)

syamimi fatin said...

izzatie, congrats on your engagement :)

Nadea Emerald said...

congrats dear ~!

cantiknyaaa....
alhamdulillah one step closer to marriage !

Mila Ahmad said...

Selamat bertunang ^_________^

asfira aminuddin said...

i suka teman you, pinky! beautiful babe :)

Shazwani Ramly said...

cantik sgt akak dgn bje colour pink :) congrats sis.

Fienazzuki said...

ouch...
Tahniah!!!!!!!!!!
Happy 4 you!!!

NURUASHIA said...

i dont know why, start dr i bce first word, till the end, i tersenyum jee..
i plak yg terasa gumbira secara pelik ehhehehe..btw, tahniah buat u dear :)
ehhehehhe..<3

[loveyourlife] said...

ya allah seronoknya u zatie! dah la cantik, sesuai dgn acap :)) tau tak, i bace entry u yang ni, i pulak yang rasa nak menangis terharu! :'))
semoga bahagia sampai ke anak cucu babe! :)

Puteri Iqa Izyan said...

pelamin sweet ajeeee :))

saharinasaharudin said...

when is the big day dear?send card eh :)

Syariniey Amran said...

Salam izzatie,
congrats dear.happy for both of you.cepat2 makan nasi minyak,jangan lupa jemput i k :P

✿ pink velvet ✿ said...

congrats~~ chanteq sgt :)

ainraus said...

congratulation dear.
one step closer.
insya Allah. may Allah ease all of your plan. :)

AdilaAzmir™ said...

congrate kakak cantik:))

Errah said...

congrats izatie...cantik sangat...3 minggu buat preparation but the end semua berjalan lancar memang sgt berbaloi kan...may Allah bless both of you...amin

Diela Yunyun said...

tahniah sis Omey + cantek ..

eiqa azra said...

tahniah ye.. :)

Cerita Saya, said...

Alhamdulillah syukur. Tahniah zatie. Sehebat mana angin yg dtg kna kuat. :) Im so proud of u.. :')

zai said...

wowww!!! u move to another step...congrats ezzati.best betul tgk org bertunang then kawen.

Cik Kim said...

Tahniah Kak Izatie...
Semoga hubungan kalian berkekalan dan bahagia selamanya.
Dan, jika ada halangan atau dugaan yang mendatang, anggap je yang semua tu macam hujan yang turun tika hari panas, disebaliknya mesti terlindung jalur-jalur pelangi yang indah.

Selamat Bertunang. Take Care. :)

No One. said...

wow ! congratulations pretty sister ! semoga berbahagia <3 :)

Cik Eka said...

tahniah awak..cantik tau....

like like..

hehehe

juliet. said...

Cantiknyaa awak Izzatie..semoga berbahagia..insyaAllah.. :)

amni azmira said...

congrats dear..sntiasa berbahagia..^^

ririn aieza said...

cantik baju...congratss yer awak..=)

0nenanina Vanilla said...

cantik sgt mini pelamin tu... like ur tema...

ika~~ said...

oh hi back!br jumpe ur engagement entry!sori.hehe.btw can i have ur address?i want to invite u to my wedding in this september :)