Thursday, September 27, 2012

Love story

Hello :) post atau entri malam ni and hari ni containing my love story. what else i have to write duhh i'm so madly in love hahahahaha *sepak sikit*, yelah ramai cakap hati i bunga bunga so entri i pon akan jadi bunga automatically, salah satu sebab i tanak update nanti asyik cerita benda sama je hikhikhik tapi malam ni memang i nak tulis entry special about my life i mean my love life. as far as i know, ramai dah tahu i dah bertunang last July on 14. alhamdullilah :)

I'm currently doing my preparation for the wedding dan dalam masa yang sama menyambung satu semester pengajianku di sebuah kolej swasta di Subang (oh ayat macam dalam novel tak?). all this marriage, engagement this happened so fast. we never expected benda ni akan berlaku dengan cepat dalam hidup kami berdua. seriously we don't. tapi i bersyukur maybe sebab jodoh dah sampai, kami pon just follow the flow je, praise to Allah s.w.t. alhamdullilah :)

Maybe ada yang dah tahu, and maybe there are some who don't, my fiancee, Syamsul Asyraf atau lebih dikenali sebagai Acap was my friend since i was 12. we're in the same primary school at Sri Gombak. we first met during our school trip to Langkawi Island. he sat behind me and starting from that, i dengan acap bercinta bahahahahahaha ni true story okay. tapi puppy love jelah. i pon taktahu macam mana boleh tersuka dekat dia, love at first sight kot :)

We exchanged phone number, we called each other using home phone. masa tu curi2 pakai phone rumah tau, cakap phone pon slow2 je tanak kasi mama dengar. haha. kitorang ada kasi each other surat, he did  gave me some present tapi i taktau letak mana dah. i dah banyak kali pindah kan ;( kan best kalau semua benda tu ada lagi. but one thing still ada is my letter for him and card raya. he still simpan you know. tapi isi kandungan mmg kelakar tahap :p

But our puppy love didn't last long sebab after standard six tu i tak masuk sekolah sama dengan dia dah. we lost contact ever since that :O tapi bak kata orang, kalau dah jodoh tak kemana kan. we met again after 8 years. dekat mukabuku ataupun nama commercial, Facebook. masa tu i baru balik Wollongong, Australia and quite a shock jugak masa dia mula mula dia tegur i tu. tapi at the same time suka lah jugak, cinta pertama gua weyyy tegur! :D

So since dari tu until now alhamdullilah we're still strong we're very madly in love, and insyaAllah in few months i will be his wife :) tak sabar and excited but at the same time nervous. siapa tak nervous kan nak kahwin? i never describe or cerita details about him. but one thing i love about him, he is perfect in my eyes. i love him the way he is and i know he loves me as much as i love him. he always there for me :) nak buat list what i love about him memang endless lah haha

Tapi itulah, even though tempoh perkenalan i dengan acap tak lama mana pon, tapi alhamdullilah sangat sebab cepat sampai ke tahap ini. dua dua committed, dua dua confident, dua dua ada satu misi and visi yang sama haha kelakar pulak. tapi apa yang i harapkan just for this relationship to last long for ever and diberkati hingga ke akhirnya. amin ;) in relationship, ada upside down dia. takkan sentiasa kita akan berada diatas, sometimes tu akan jatuhnya

Sebab Allah itu maha adil. so apa apapon kite kena tempuh tak kira apa pon jadi. gaduh pon gaduh jugak kitorang. tipu lah kalau cakap happy je selalu kan haha. tapi alhamdullilah kalau gaduh pon usually sekejap je dah okay. kalau benda remeh temeh tu tak payah nak jadikan masalah besar sangat *advice to myself too*. so itu jelah i nak share untuk entri kali ni. tetiba hati ni terasa happy and rasa nak share dengan semua orang, boleh kan? hihi enough said,

Thank you for reading this entry!
:)



#np 

5 comments:

Rin Saharina said...

sweet sgt love story korg.happily ever after,kawin nnti jgn lpa invite na :)

Nufa Fatin said...

Semoga bahagia my dear :)

m0sHiE~ said...

same story wif mine. kteorg jmpe after 9 years :)

yaya ade said...

sweet. smoga nnt time kawin smua bjalan lancar. amin :)

TeehaMohd said...

sweet love story :)