Thursday, September 13, 2012

Oppa Gangnam Style


The world has been hit by a new 'talent' and 'swag' of Oppa Gangnam style. i know i know its too little too late for me to write about this story, but hey the story still hot hot heat okay. the song has been sung in many language all over the world ever since. Malaysia pon tak terkecuali okay. first parody i tengok was by those family at kampung during Eid last month. it was unstoppable and i think it has taking over the world kan? dah jadi satu fenomena baru kan?

Lebih kurang sama macam lagu I'm Yours by Jason Mraz on 2008 tak silap i. kecoh jugak. ramai gila gila buat cover that song ever since. banyak lah lagi fenomena yang agak meletup pop pop macam mercun pop pop :p oppa gangnam ni dah cecah 120 million hits okay dekat Youtube and been parodied by different people from all over the world. wahh dahsyat? tapi jangan nak diikutkan sangat okay. enjoy enjoy macamtu jelah ye, jangan nak jadikan idola pulak hoho.

My last update was on last Friday. it took me a week to update this blog. teruknya kau ni izzatie! bukan apa bukan sengaja bukan suka suka tanak update. suka suka tu ade la sikit haha tapi mak jemah busy sikit lah, busy banyak sebenarnya and kadang2 tu buat buat busy. with classes, all wedding preparations, hari hari keluar pi sana situ sini. bukan senang wey nak kahwin sebenarnya. seriously lots of work to do other than wedding preparation itself.

Alhamullilah syukur ya Allah, all major things on my-to-do-list dah settled :)) all deposits has been paid (dewan, photo/videographer/, wedding planner, baju etc). fyi, i ade two events je nanti for wedding. satu majlis and kenduri akad nikah, and another one is reception event, i buat kenduri sekali dengan pihak lelaki since rumah kitorang pon dekat je. so excited for me tak? hihihihi sebab i'm so excited for myself. doakan semua preparation berjalan lancar ye.

I tanak cerita banyak pasal my wedding preparation. tak suprise lah kan? now i dekat rumah merehatkan diri  je esok ada kelas pagi. gua maleh sungguh nak pi kelas pepagi. dengan traffic jam bagai. nasib esok pagi start pukul 10. so okay lagi lah compare dengan hari lagi pukul 8 wey. pukul 6 kena bangun siap siap dah. tapi okay lah i ade kelas 3 hari je seminggu. so hari lain boleh rehat tapi sebenarnya tak ada masa pon nak rehat. ade je hal nak kena buat memanjang :O

Esok genap dua bulan usia pertunangan i. haha eh apesal ayat bunyi macam skema je, lantak pi lah. sekejap je masa berjalan kan. tup tap tup tap tip top dah 2 bulan. rasa macam baru last week bertunang. last week i managed to go out with friends of mine. we had dinner at The Garden OU. hana, koja, nadia, pnut were there. we had fun chit chat with each other! the picture above is me with pnut. her new appearance. she started wearing tudung last Ramadhan haritu.

I'm so happy with her new appearance. sebenarnya dia memang nak start pakai tudung dah lama dah. berapa kali call i 'izzatie, i nak pakai tudung lah'. and finally she did it! seronok tengok kawan kawan berubah jadi lebih baik. yelah kan, usia pon dah makin lanjut. bukan tua okay hehe. itu jelah kot i nak pok pek harini. just nak make sure blog terupdate je. haha jujur habes. insyaAllah nanti i update lagi. this week banyak open house invitation so maybe banyak story :p

Hihi thank you for reading this entry!


4 comments:

Syafiqah Hashim said...

seronok jugak tgok org berubah..pika pun ada friend mcm tu before ni..and skrg dah bertudung :)

Rara Nasiha said...

ahaaa, comel je dia pakai tudung. :)

nur hidayah isa said...

so bila wedding nye? congrates in advance.

ainraus said...

yeah. i bet you mesti busy gila nak handle preparation for the wedding.
buat hati-hati jangan ada yang terlepas pandang okay? :)