Friday, February 22, 2013

Random babbling at night


Howwa you doing? miss me? me doing good and great as always. marriage life getting awesome and awesome-r everyday hikhikhik. tak caye kawin lah cepat cepat. plus i already pregnant to our first child. 9 weeks already alhamdullilah and i am as healthy as always. no morning sickness and i hope it would continue like this until the day that i will give birth :p i am alone at home waiting for my hubby to come back from futsal. i refused to go with him sebab 'malas'.

Bukan malas sebenarnya, usually i will go with him. suka tengok hubby bersukan yelah i jenis tak suka bersukan so tengok je pon jadi lah haha. eh ape kena mengena tah? sebenarnya memang malas pon hahahahahaha ape lah macam keling padayappa pulak tetiba, lately ni perangai malas macam menjadi jadi. entah apesal entah. sebab pregnant ke eh? pastu kuat yang amat lah tidur. seriously. asyik mengantuk je. hadoii nanti dah start class macam mana lah.

Oh yeah i will be starting back with new semester for final year this coming March. about 2 weeks left for the 'honeymoon break'. i need to arrange and organize my class so that i wont be rushing in the morning especially and try to avoid taking more than 2 class per day. taknak penat sangat. yelah orang cakap first trismester ni kena jaga betul betul kan. ye dok? btw, we are still figuring out which hosp and doctor to observe my pregnancy starting from now.

Suggestion? i prefer doctor perempuan tapi susah nak cari and usually memang akan fully book lah. my tummy dah nampak perubahan sikit hehehehehe excitednyeeeeee!! hubby i dok cakap i gemuk gemuk je ish but i know he still love me no matter what. i asked him, 'nanti perut i dah besar i gemuk you sayang i tak', he never failed to answer it. 'mestilah sayang' with tone yang quite funny. i don't know why, but i love my husband more and more everyday.

Okay enough with my love story, tak habis habis izzatie ni kan :O last two days, do you guys read and watch news about si maid yang gila ape entah nama dia Amah eh, yang lambung lambung bayi 3 bulan tu. hmm it was terrible. like really. i almost cried when i watched the video. how could she as a women do that to a very small and young human creature? bayi tu kecik lagi, dosa pon tak ade lagi. ibarat kain putih yang suci bersih *jadi a.samad said sekejap*

And si Amah ni kena hukuman 20 tahun penjara? do you think the punishment is enough for somebody who is very heartless like her? somebody who is behaving like an animal? even binatang pon sayangkan anak anak dia. yes i know budak tu bukan anak dia but still lah apa lah perasaan dia time buat macamtu. i really wanna ask her kenapa dia buat sampai macamtu sekali dekat baby tu? apa baby tu dah buat dekat dia? dia pulak baru first day kerja. ish

Itu kantoi sebab si majikan pasang CCTV dekat rumah dia. those who dont? wallahualam. so i would suggest to everyone yang terpaksa jugak ambik maid untuk jaga anak pasang lah cctv dekat rumah for your safety. its not that expensive tough. if you can afford a maid, of course you could spend a bit of your money to do something for the security right? kalau tak perlu ambik maid, lagi bagus. jagalah anak sendiri. kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.

Anyway, the case has shown that jangan ambik mudah sesuatu benda. we never know and we could not expect what will happen in the future. manusia zaman sekarang ni macam macam. kekadang tu nampak je luaran baik tapi hati dalaman dia hm we could not predict. my hubby dah nak sampai rumah yayy i ordered mcd burger. bukan mummy nak, baby yang nak :p haha. wahh awkward sekejap sebab lama tak update. hehe so till then readers, take care


Thanks for reading this entry! 

14 comments:

Asyik Izas said...

congratulation for your pregnancy dear..and about the Amah yg gila tu mmg menyakitkn hati btul tgk..rasa mcm nk tampar2 n baling2 jea dia mcm yg dia buat kt baby tu..mmg xde akal dan otak buat kt baby cmtu..geram..ter'emo'ckit ..hihi..btw, congrats dear..:)

Amirah Azmy said...

Congratulations mummy-to-be! So happy for you :') Take a very good care of yourself yeaa

syamimi fatin said...

Tahniah izatie! Wow, bestnya jdi mommy-to-be! be a good mom, take care ye... :)

Shazwani Ramly said...

hahaha. makin berseri bila dh pregnant ni kak zatie :) congrats.

Rafahiah Mustapa said...

zatie dkt sime darby medical cnter ada dktor perempuan nama delalila.mmg terbaik.my sis 2 anak dia dgn doktor yg sama

Cik Tanpa Nama said...

wahhhhhh mummy-wanna-be la...hehe iera pulak yg excited ..keh3..tahniah sis.

btw, first time dtg sini. nice blog! do visit mine too

نور ازورا إبراهيم said...

Wah , tahniah. Semoga menjadi Ibu yang solehah :)

Farahin Ahmad said...

tahniah zatie! jaga baby elok2 tau :)

✿ pink velvet ✿ said...

congrats 4 ur pregnancy ... jage elok2 1st trimester ni.. btw, i pon pregnant jugaq :)

kartini marzuki said...

Congratulations.. bertambah happy izati kan... :-) alhamdulillah..

nathirahj said...

bestnya dah happily married and pregnant! jaga diri elok2. stay happy.

fai...........!!!! said...

tahniah kakngahh..:) we're happy for you..:))

ika~~ said...

Thniah izzatie n hubby.bunting pelamin eh?high five!ehehe.btw td i nmpk ada org pkai ur pic dlm twitter.try search @izaniyusoff

ika~~ said...

Thniah izzatie n hubby.bunting pelamin eh?high five!ehehe.btw td i nmpk ada org pkai ur pic dlm twitter.try search @izaniyusoff