Wednesday, March 27, 2013

Whatever tomorrow brings ..


Hi. its been a while. oh i am such a lazy blogger, dont you think? last post was about a month ago i think. tetiba malam ni online terasa macam nak update pulak blog ni. rindu sikit hihi. actually i dah lama tak online pakai laptop ni since dah ada handphone smart :p so i took this opportunity to update my blog. how you all doing? me not doing good lately. having what we called as morning sickness ever since last week. bukan morning je, all the time i could say.

It was terrible lagi2 kalau hari ada kelas, sakit satu badan habak hang. tapi sabar jelah demi menuntut ilmu ecececeh. ingatkan memang tak kena langsung morning sickness syndrome ni last2 kena jugak itupon dah lepas first trimester. now my kandungan dah 14 weeks. jumaat ni ada check up with the doctor. hopefully everything will goes well. thanks to my hubby yang rajin melayan karenah bini dia ni siang malam. haha kekadang tu kesian jugak dekat die :p

Okay i'm stuck! taktahu nak tulis apa tiba tiba :O anyway, recently ramai betul kawan kawan dan kenalan yang tak berapa rapat (kenal kenal macam gitu je) kahwin, bertunang. seronok sangat tengok semua pakat dah bina hidup baru. lagipon memang fasa umur macam i ni, mesti tiap tiap tahun ke bulan ada kawan yang akan kahwin. range 23-27 macamtu. who is next? i pon dah almost 4 bulan dah kahwin. so far alhamdullilah i am so happy with my current life :))

Berbeza lah hidup dah berkahwin dengan sebelum. commitment sebelum dah selepas kahwin pon berbeza. sayang sebelum dan selepas kahwin pon berbeza. betul, kalau tak percaya try kahwin dulu. hehe satu benda yang paling beza lah i rasa hidup ni macam easier than before married. tak banyak benda sangat nak fikir. hari hari tengok muka suami. bangun tidur tengok muka suami. makan mandi tengok tv semua dengan suami. perasaan yang sangat best lah!

Commitment tu memang lah lagi besar tapi sebenarnya bila dah kahwin ni, kita didik diri kita jadi lagi tanggungjawab, dari segi financial, masa, dan banyak lah lagi. kalau dulu masa bujang fikir nak seronok je, takde hala tuju sangat. tapi sekarang apa apa kena fikir family and suami dulu. lagi lah i ni seorang isteri, my first priority now is my husband after Allah swt and Rasul. so perasaan dan character diri tu maybe agak berbeza lah sikit selepas berkahwin kan. 

Cakap pasal perasaan pulak, sayang dekat tunang ke boyfriend lain lah dengan sayang dekat suami. sama lah sayang dekat isteri. memang totally different. i don't know how to describe but i can say here that Allah has given a married couple a very indescribable feelings either to wife or husband. kita lebih ambik berat, sayang lagi lah berganda ganda, kalau tak jumpa sekejap je rindu, happy bila dia ade depan mata selalu and banyak lah lagi benda best bila dah kahwin!

Haha i tak bermaksud nak buat korang rasa threatening ke or tak sabar nak kahwin tapi itulah hakikatnya. tanya lah dekat sesiapa yang dah kahwin pon mesti diorang jawab benda yang sama. haritu i pergi rumah my mom with hubby, my nenek said 'seronok tengok kakngah dengan acap, bahagia je' :') i feel blessed sebab people surround us pon boleh nampak how happy we are now. lagi lagi bila i dah pregnant ni. my life is complete i feel. thank you Allah :)

Till then, i will write again soon insyaAllah

Thank you for reading this entry! :)
xx

8 comments:

Farahin Ahmad said...

rase nak kawen pulak tetibe. herherher

Shazwani Ramly said...

happy for you kak zatiee. jaga baby dlm perut baik baik okayy. May Allah Bless you and you family :))

Asyik Izas said...

Tahniah Izzatie..I pun xsbr nk kahwin..hehe..

Rina Ellisa said...

haaaa.. tetiba tak sabar nak kawen ni.. hihihi :D

dya said...

berkahwin feel x sma msa zaman cintan2..seriuslyy...kawin sgt2 lah besh dear ^^

AinNawwar said...

semoga kak izzatie dan baby sihat selalu :)

Amierah Nabillah said...

You look even more radiant in some way :D

Mira Amirudin said...

bestnyaaaa
i can imagine how happy you are :)