Monday, April 22, 2013

Hello :D

Hi, assalamualaikum :) if you reading this entry, thank you so much for reading it still. dunia blog dengan dunia i sekarang dah terpesong jauh dah. kekadang rindu jugak nak update. dulu masa hidup bujang, hidup sesorang, masa belajar dekat overseas hari hari tak sah kalau tak hupdate blog ni. ada je benda nak berceloteh. tak kisah pon orang nak baca ke tak. asalkan update jugak. rasa kepuasan bila dah tulis something. macam luahkan perasaan gitu :p

Unlike now, my life has change a bit. a better life of course. i have few big commitments that i currently hold. as a wife, as a full time student, and a daughter to my parent. i loving my life now. no pressure at all. i even feel more calm after get married. sekarang life i, ada kelas 3 hari seminggu, quite full jugak. dekat rumah pulak kena basuh baju, kemas baju, masak (when i really have time), beli grocery, and so on. 2 tanggungjawab dalam masa yang sama.

Tak bebankan i langsung sebab i ada seorang suami yang sangat memahami and supportive. kalau hidup bersama ni tak ada give and take memang susah. i bersyukur dapat suami macam acap. i couldnt asked for more. alhamdullilah :) lepas ni another big commitment coming, becoming a mother. i never expect to become a mom at the age of 23. muda tapi sama umur dengan my mom masa dia dapat abang i. so many things to learn from now onwards. excited mestilah.

Perut i dah terasa berat now. rasa lah beza. anugerah illahi yang terhingga. kekadang tu bila ada kelas pagi agak lemah jugak badan lagi lagi bila muntah. tapi kena lah kuat kan, tak boleh lemahkan badan. so far it doesnt effect my classes that much. my kandungan dah 17 weeks. another 3 more weeks nak masuk 5 bulan. how time flies kan. getting excited day by day. next month insyaAllah dah boleh tahu gender. hehe tak sabar nak shopping baju baby!!!

Btw, i'm going to Tokyo next month with my husband and in laws. so excited. so is anyone have been to Tokyo before? mind sharing your experience? cost wise? foods? shopping? any particular place that you can suggest for visiting? the trip would be for 10 days. weeeeeeee :)) i have no class today. staying at home for the whole day. nak keluar tapi hujan lebat pulak. so risau pulak nak drive. dekat gombak ni hujan lebat sikit je confirm banjir. tak pepasal stranded pulak.

Less than 3 months lagi nak masuk ramadhan. i am so looking forward for this year ramadhan and syawal. yelah puasa and raya dengan suami kan hehe so teruja lah sikit. walaupun tak habis lagi puasa ganti. haa korang dah habis belum ganti puasa?? :p mm okay lah i thinks that all for now. rasa lega bila dapat update blog ni. dapat bersih bersihkan sesawang dekat blog ni. berhabuk. insyaAllah i will update again kalau terasa nak update. take care everyone!

Thanks for reading this entry!


*My precious baby, 16 weeks. mummy and daddy loves you so much darling :*

15 comments:

✿ Ayong's Bee ✿ said...

Waw ! Congratulations sista ! Mummy muda.. take good care of your baby and yourself okayy .

Shazwani Ramly said...

wish you all the best. byk komitmen. proud sgt sbb kak zatie muda lg and tahu mcm mane nk bahagi masa :) take care yaaa. for you and baby.

syahira yusof said...

wahhh..can see the baby alreadyy..seronok yea..

Mila Ahmad said...

mommy to be best2!......

AinNawwar said...

bestnye kak zatie. nawwar tunggu baby keluar, nak tengok gambar XD

dya said...

alhamdulilah dear..dh thu gender lum nih???

Puteri Iqa Izyan said...

baby bump! ;)

nanti rajin2 upload pic baby bump kat ig eh. hehehe. suke tgk perot comel. haha

Mira Amirudin said...

Take care kak zatie :)
semoga u and baby in a very good condition :)

Hijab Valley said...

Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

Terima kasih.
~Hijab valley

nurnabila said...


tokyo/ damn, i miss that place badly!

read my blog, hope it will help you to travel to japan. eventhough its few years back :)

http://journeybegin.wordpress.com/2009/06/19/memorable-vacation/

nurnabila said...

http://journeybegin.wordpress.com/2009/06/19/memorable-vacation/


hope this will help u to travel to tokyo :)

Marya Hana said...

Lamaaaaaaaanya tak menjenguk blog ni, u dah mengandung pon..

btw, congrats! :)
Mesti dpt baby yg comel secomel ibunya.

Rahman Daughter said...

best nya, congrats. btw nampak rambut baby tu lebat mcm hubby u. mesty baby boy. in shaa Allah :))

Halif Mohamad said...

Xsangka. dah kawen n nak ada anak dah. how time flies

Hana Soffelia said...

Tahniah babe. Jaga diri and baby elok2 ye..