Thursday, July 11, 2013

The exam is finally over

video

Hello, assalamualaikum, today i had my last exam paper, alhamdullilah its finally over :)) rasa lega yang amat sangat ok. now boleh lah fully concentrate on Ramadhan, preparation for raya, nak beli barang baby. i am so thrilled and excited! puasa and raya tahun ni semangat lebih sikit tak tahu kenapa. maybe sebab different from a year before and before kot. semalam berbuka di rumah in law i, meriah sangat sebab ramai ada. harini pulak berbuka dekat rumah mama i. esok insyaAllah nak berbuka di rumah sendiri kot dengan hubby ;)

Maybe lepas ni i ada masa sikit kot nak update blog i ni, korang kasi lah idea dekat i nanti nak tulis ape eh hehe sebab i kekadang tu memang tak ada idea langsung nak tulis apa (ceh padahal pemalas). anyway, ada ramai tanya gambar hantaran i posted in previous entry siapa yang buat semua kan, maybe ade yang miss entry i before before ni kot, i yang buat hantaran tu semua hikhikhik. i'm taking orders and doing it as a part time job. so kalau berminat nak i buatkan, feel free to inbox/direct message me on Facebook or my email okay.

After raya quite full jugak orang mintak i buatkan hantaran. seronok sebenarnya buat benda ni walaupun penat sikit tapi rasa best sebab i memang minat kerja kerja mengubah, hias, decorate ke apa apa lah yang seangkatan dengannya hihi. bulan Ramadhan ni pulak i da start sibuk buatkan hamper raya for my dad's company untuk diorang distribute to their client etc. usually my dad tempah je dekat mana mana tempat tapi this year i mintak dekat my dad nak tolong buatkan. boleh cari side income sikit kan, syiokkkk sangat sangat hihi.

Its not all about money pon, i memang suka buat benda benda kerja macamni semua. plus after habis degree ni pon i dont feel like getting a job as an accountant or kerja dekat office. i tak suka kerja duduk atas kerusi mengadap desktop and kena ikut office hour. it is so not me haha. i nak buat business sendiri but anyway it depends macam mana situation nanti. my daddy dah insist nak hantar i kerja sini lah situ lah. kalau i nak pon kerja office, i kerja dekat office die jelah kot. senang sikit hihi boleh ngelat ngelat bila perlu :p

Harini hari kedua kite puasa kan, sekejap je masa berjalan. sedar tak sedar nanti dah nak raya dah kan. semalam i pi Bazar Ramadhan masyaAllah ramai betul orang dengan jalan jam sana sini. so hectic tapi meriah lah, iyelah suasana macam ni dapat rasa pon setahun sekali je kan. so far i okay je berpuasa tak ada lah penat sangat, baby pon tak meragam lagipon i tak miss sahur. kalau tak sahur rasanya tak larat jugak nak berpuasa. now pon baby dah masuk 7 bulan lebih dah. okay lah i think thats all for this entry; take care ye

I will see you again in the next entry ok, oh btw i ada upload video reception i hihi tengok lah kalau sudi :)
Thank you for reading this entry!

3 comments:

Shazwani Ramly said...

selamat berpuasa kak zatie sekeluarga :)

Aesya Zealous said...

zatie.. selamat berpuasa..suka tgk ur life..sy ikuti kisah hidup awk stil zaman study lagi sampai awk dh kawen dah.. hehe. semoga berbahagia.. :)

nana kamarul said...

Sumpah babe I suka gile video tu!!!! Nanti I kawen pun I nak amik dieorg lah. Ehhhh! Hahahaha. Looking forward to see you and the rest nanti time raya. And and tak sabarnyeee nak tunggu baby keluaqqqq! Heheeee