Friday, November 8, 2013

November is my month


Hello! alhamdullilah i just turned 23 on 5 november. what a blessed! :)) dalam usia 23 tahun ni banyak jugak yang i dah achieve as a human being, being a mom and wife at the age of 23, a final year accounting student, a daughter to Dr.Mohd Daud and Pn.Faizah and most of all a servant to Allah s.w.t. i'm improving myself dari segala sudut. trying to be better from time to time. banyak lagi nak kena ubah, ubah ke arah kebaikan. apart from that, i've started my so called small business which is decorating hantaran for those yang nak kahwin or tunang etc. price range rm50-rm60 per hantaran (promote jap :p)

I have two more weeks before final exams started. i just started going to class back for the last 3 weeks. harini ke 31 pantang i dah pergi kelas hihi. banyak sangat nak kena catch up. like seriously! three papers on this semester. so doakan i okay pass semua subject! after habis exam, will be quite busy with my abang's wedding that will be happening on mid of December. got some hantaran to do at the end of nov and dec as well. busy busy busy. but anyway, hujung tahun nanti i akan pergi holiday to Melbourne and Sydney for 2 weeks! excited! Adelea pon ikut sekali. hehe her first holiday abroad . wuuuuu!

Dalam masa yang same, i nak pergi ambik barang barang i yang i tinggalkan dekat Wollongong dulu. banyak jugak lah, more than 10 boxes (small boxes), 1 big luggage and 2 small luggage as i can recall. i tinggalkan barang barang i tu dekat rumah kak wanie who is a malaysian but now an Austalian resident since she works as a doctor in Wollongong and  rumah kawan i, if you remember i always mention her in my blog before when i stayed in Wollongong, Pai Theartsoul, a cute girl who have a big passion in photography. selalu dia yang tangkap gambar i. ingat tak? hehe. kalau tak ingat scroll balik entry lame i :p

After habes holiday, i will be busy with my side job, doing hantaran. i love my side job! penat sikit but puas hati because i'm doing things that i like. decorating, designing. tak ade lah pandai sangat pon :p and insyaAllah ingat nak start kerja with my dad's company on January next month but still considering depending on my tahap kerajinan dan kemalasan. nak kena tinggal Adelea lame lame itu yang i tak suka. kalau pergi kelas sekejap pon dah rindu acane. nanti dia dah besar sikit mesti lagi tak boleh nak tinggal lama lama. oh mummy loves you so much Adelea. you are everything to me now! and forever!

Ok emo sekejap. lepas jadi mummy ni hati cepat betul tersentuh i mean hati jadi fragile sikit. memang cenggitu eh? lagi lagi kalau hal berkaitan dengan anak. haishh. lagi geram and sedih bila tengok budak kena dera pukul dekat taska ish tak boleh terima betul lah. tak ade perasaan ke pengasuh tu semua??!! patutnya kena tangkap kasi sebat masuk penjara je sebab buat budak kecik and bayi macam tu. takde hati perasaan betul. even binatang pon ada perasaan tau! Malaysia should do something about it. kena kuatkan undang2. pasang CCTV dekat semua taska taski tasku semua semualah pusat penjagaan.

Parents pon kena ambik berat and beri perhatian lebih sikit dalam hal ni. selagi boleh jaga sendiri, jaga lah sendiri. selagi boleh tinggalkan anak dekat relatives or saudara terdekat, lagi bagus. orang zaman sekarang ni bukan boleh percaya sangat. scary huh? nak keluar memana pon takut sekarang ni, dengan kes tembak menembak, tikam sana sini. masyaAllah apa lah nak jadi dengan dunia sekarang ni. hati hati lah ye semua jaga diri baik baik. perempuan kalau keluar kena berteman seeloknya. benda kalau nak jadi bukan kita boleh jangka kan. eh tak pasal pasal dah melencong cakap pasal benda lain, hahaha

Semalam episod last Love you mr.arrogant! siapa tengok angkat tangan? saya saya pon tengok jugak! hehe okay ending dia best, i suka cerita tu seriously. macam sweet sweet gitu. kalau sayang macam mana pon, hati yang keras pon boleh jadi lembut. tak gitu? hopefully lepas ni ada lagi drama best best! okay lah i think the entry is long enough for you guys to read. ada lagi tak orang nak baca blog ni? *wondering*. till next time. ada masa lagi i update lagi okay. insyaAllah. jaga diri semua. oh Adelea dah 47 hari harini. lagi 2 minggu majlis akikah dia. tak sabarnyaa! ;) okay thanks for reading this entry!


*Mummy Adelea Jasmyne
p/s: senyum tak perlu kata apa apa :)


9 comments:

Asyik Izas said...

alahai comelnya adelea..:)

ainasuhana said...

comel nye baby.. tahniah sebab boleh menjadi student/mum/isteri dalam masa yang sama. best nye lepas habis belajar terus holiday. saya dulu kena kerja sbb nak amik lesen semua.. hidup masing2 berbeza kan. good luck okay..btw saya pun accounting student jugak. hehe

Liza Licha said...

wah. cute nya baby :)

Mila Ahmad said...

Ala tomei-tomei boolatnya mata

Farahin Ahmad said...

I still reading your blog izatiee ngee XD

Mizz ErMa said...

comelnya baby..da bape bulan nie? hihi itu ler pasal, baby sy pon mak yang tolong jagakan..jadi takut pulak nk p hantar kasi pengasuh..

Enn Chung said...

baby comey....omeyy sgt cm mommy die...

siti hajar samshuri said...

adelea awak comel.
mummy dia pun comel...

:)

Mira Amirudin said...

pejam celik Adelea dah makin besar...!subhanallah your baby so cute.
have a good day zati :)