Friday, November 26, 2010

Pemandu yang tak bertanggungjawab

Apa khabar wahai pembaca pembaca blog La Dolce Izatie. thank you sudi singgah and baca blog i yang tak seberapa ni. haha. harini lambat sikit update sebab banyak gila hal kena settle harini. actually i baru balik dari JPJ ni. i pergi renew lesen kereta. i pergi sorang sorang je. lagipon i memang plan nak pergi situ je tak plan nak merayau tempat lain pon so by less than 30 minutes dah settled. tempat JPJ tu dekat wangsa maju je which is about 10 minutes from my crib. dekat je kan. renew lesen pon tak sampai 5 minit :)

Tapi nak sampai tempat JPJ tu macam macam dugaan lah. stress betul i! mula mula i pergi tangkap gambar dekat area greenwood. kereta bukan main banyak lagi harini ya ampun. then i park kereta dekat tempat letak kereta lah. legal lah kiranya tempat park tu. then sebab i tangkap gambar express je so dalam 10 minit i dah siap. pergi balik tempat letak kereta tengok kereta kena block dengan lorry. terbaik je lorry tu park. sakit gila hati. tengok dalam lorry tak de pon pemandu. rasa nak menjerit pon ada jugak. geram gila! ;O

Apa lah mentaliti manusia sekarang? takkan tak boleh nak fikir kot park kereta macam tu then berambus macam dia park kereta tu legal je. then dalam 5-10 minit i tunggu datang lah dua orang macha cakap 'sorry dik, pergi hantar barang sekejap'. i memang pantang benda benda macam ni so apa lagi i cakap la dekat dia 'so irresponsible lah park macam ni, kalau nak tinggal lorry you dekat sini sekejap pon suruh lah your friend tunggu dalam kereta'. pastu dia keep cakap sorry i pon terus reverse kereta and blah. buang masa je.

Time tu dah pukul 3 lebih. i takut je pejabat JPJ tutup awal sebab harini hari jumaat. so kalau boleh nak sampai sana on time lah nak mencari parking lagi nanti. time dekat highway pulak satu hal lagi yang i memang pantang. orang yang bawak perlahan macam siput tapi bawak dekat lane kanan. menyirap gila kan? kita yang dekat belakang ni dok angkat lampu bagi signal pon buat do-no je! dah tahu bawak perlahan bawak lah dekat lane kiri pacik macik adik abang kakak oi. lane kanan adalah lorong untuk memotong sahaja.

*Gambar lesen L and P pakai baju sekolah. muka budak gila kan? haha.

Okay lah enough with luahan perasaan. haha. cuba tengok gambar atas ni gambar lesen i dari L sampai lesen penuh. banyak tak different? time buat lesen L and P masa zaman sekolah time form 5. haha. so i tengok tadi rasa macam lain gila muka i. macam berubah banyak gila structure muka i. lagi lagi part pipi i. mama cakap muka i sekarang nampak matured. yelah dah 20 tahun kan? i renew untuk 3 tahun terus. senang cerita tak payah nak fikir nak renew every year dah. lagipon i bukan selalu ada dekat malaysia pon. hihi.

Terima kasih kerana membaca entry ini :)

24 comments:

n a d e a said...

comel je muka izatie time sek tu! hee ;p

baca entry ni i baru ingt my license pun nak mati dah next month. nasib baik baca entry ni. huhu

Najwa Anuar ™ said...

wah blh la jadi pmandu brhemah lepas ni. sebut pasal lesen. lupa nk g renew lesen i. hehe. due date arini.


hehe ^_^

twinkle twinkle said...

waahh gbr time skola comel la :)

nurayunni said...

wah..sgt lain muke u..

teenot said...

memang zatie..selalu jadi hal macam nie..I pun penah gak..sampai tunggu for half an hour tau..kawan I siap maki hamun lagi..last2 tak datang pun..geram kan?huhu..sabar jela..haha..obviously pipi u but still cute..jangan marah aaaa..:)

annyss said...

hahaha..innocent gila muka time f5..hihi..

Cik Nathrah said...

hehehe..sgt innnocent muke u time dulu2 :)

Izatie said...

Nadea, pegi renew cepat cepat! ;) nanti lupe lagi. hihi. thanks babe.

Najwa, wah u should thank me sebab this post remind kan u pasal lesen u. haha. kidding! ^_^

Amira, thanks darling :))

Nurayunni, kan lain kan? i pon rasa macam tu. padahal 3 tahun je beza. hihi.

Teenot, biasalah yg selalu buat keje cam ni org yg xbertanggungjawab la. fikir nak senang je. haha. thanks babe! xmarah pon ;)

Annyss, haha innocent habis! ^_^

Nathrah, innocent tapi nakal! hihi.

Betta sp said...

apsal xsama muka????

Amirah Azmy said...

lain nya muka you time sekolah zatie, hahaa! but from time sekolah until now pun still comel, hehe :D

MYA ZOOLKEFELY said...

zaty, reply to my comment box eh. first nak tahu apa email fb youu :) and nnt boleh tak u buat tutorial pasal nuffnang ni. i ada acc tu but i don't even get any idea pasal bende ni. sb i baca banyakkk benefit from this so nak try but errr saya gila gila buta it. tolong ajar eh :) neway thanks beautiful.

AM SYA said...

comel la kamo0 ni deq!

waaa~akak terase tua taw masok belog izati ni~ T_T

akak dh lame ade lesen..tp bwk mcm hampeh!huhu

Fatin Nabilah said...

comel2 .. hehe . i plak dlm perjalanan nak amik lesen . :D

Prinzessin Sara said...

wow.haha..finally it was b stlle r8..

wahida idris said...

zatie, comel lah u. (:

cimon said...

pipi mcm smakin tembam kot

hihihi (^v^) *peace*

Izatie said...

Myra, lain kan? tahu takpe! i baru perasan perubahan muke i. haha.

Mya, orait darling! pasal nuffnang tu i rasa mcm tak layak je nak explain bg tutorial semua. nanti i akan cari link blog yg hebat2 yg explain about this okay :) and tak boleh la tulis kt chatbox u babe. my email, izatie_gurlz@yahoo.com :)

Am sya, haha never too late to do anything sis! takpe lelame okay lah insyaAllah :)

Fatin, hihi thanks! good luck for your license! ^_^

Sara, yeah right! ;)

Wahida, *blushing. hihi thank you darling!

Cerita Saya, said...

Zatiii.. thanks dtg singgah blog i.. Tgk gmbr lesen zati makin lama makin cantik.. Mula2 muka mcm skema je skrg dh makin ayuu...

(Suka stail u. apa kata bt post gaya2 u bila kluar,pegi dinner ke dll lg).

nazirafarahinomar said...

hehe, zatie, i can feel ur pressure from here! haha, sabar ye sayang!

haha, ha'ah, lain muka you! tapi maintain comel n pipi tembam!hehe coomel sangat!

zazaw said...

hehe. gile lain muka .
tak per .
dulu mase pakai baju sekula
muka kurang matanggg
HAHA

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan .. tengok jgn x tengok.. sila klik disini dan klik disini. Juga tutor 4 the latest read more klik disini.
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

Izatie said...

Khadijah, hihi my pleasure darling! okay good idea babe. tengok ade mase lebih sikit nanti i buat okay. thank you! ;))

Fara, haha kan? tension gile i kalau jumpe org macam tu ;O itulah beli i tgk balik gambar lesen i dulu rasa lain gile muke i! haha. thanks fara! ^_^

Zazaw, i know darling! dulu muke innocent je sekarang muke matured. hihi.

aishah adnan said...

sgt laen la muke u zatie,,chubby oke,,=),,tp comel,

Izatie said...

Hihi. Lain kan? ^_^ Thanks babe!