Saturday, November 27, 2010

Seharian berjalan di kota Kuala Lumpur

Fuhh! penat gila. tapi ku gagahkan juga jari jemari ku yang halus mulus ni untuk menaip. haha. power tak ayat bm i? haha. i baru je sampai rumah. sekarang pukul 11.30. i keluar pagi tadi dari pukul 11 pagi. ya allah penat gila lah i. mata pon kuyu gila sebab mengantuk bangun awal punya pasal (9 pagi dikira awal tak?) nak tahu i pergi mana harini? hihi. meh sini nak habaq.

Pagi tadi i dengan my mom keluar pergi ke jalan tunku abdul rahman. finally sampai jugak i kesana. dah lama gila tak jejak kasi dekat sana. more than 5 years i think. so matlamat utama of course la nak beli shawl. rambang mata gila lah tengok shawl and tudung tadi. semuanya cantik cantik and murah murah! macam macam style lah tudung sekarang. seronok gila tengok :)

Ronda ronda dengan mama dalam 2 jam lebih so i end up buying 6 shawls, 3 inner syria and tempat sangkut shawl and tudung. mama pon beli few tudung express ala ala tudung ekin tu. then langit dah mendung macam nak hujan i dengan mama jalan straight menuju ke sogo. saja nak tengok apa menarik since ada sale kan. i tak beli papepon. mama beli baju untuk awfa je.

Mama and i straight balik rumah balik sebab mama nak solat zohor lagipon dah janji dengan papa nak keluar lepas asar. malas nak pergi 2 kereta. actually papa nak pergi tengok rumah dekat somewhere around melawati but kena buat appointment untuk tengok for show house. so tak jadi pergi today maybe esok kot. so papa ajak pergi sunway pyramid. shopping shopping! hihi.

Sesampai je sunway pyramid, teman my baby sister main ice skating dulu sebab dia dah teringin lama dah nak main ice skating. then terus sign up dia for ice skating lesson. 5 weeks of classes for rm300. since dia minat ice skating so papa cakap biar dia belajar sampai mahir. the best part, i lah yang kena menghantar dia every week dekat sunway pyramid nanti for class. haha.

After solat maghrib, i pergi collect voucher roxy since this month kan my birthday. so dapat lah voucher discount for some item. then dah dapat voucher we spent about one hour lebih jugak lah dekat kedai roxy and quicksilver tu sebab ada offer pulak, buy rm500 then dapat another voucher for rm150. so kami dok memilih la barang barang nak bagi cukup rm500! haha.

I bought one top, pencil case, key chain and laptop case. awfa pulak beli jam. so dah cukup rm500 dapat lah voucher rm150. i am going to spend the voucher masa hantar awfa pergi ice skating class dia nanti on next thursday. siapa nak teman i pergi sunway nanti bagitahu la? every week kot i kena hantar adik i. nasib baik ambik class pukul 11. so time tu jalan takde la jam sangat.

Lepas makan dekat restoran simply penang (dalam sunway pyramid), kami terus balik ke rumah. i makan nasi lemak kari ayam, awfa makan nasi nyonya dengan ayam ape entah, mama makan nasi jugak tapi lauk ikan asam pedas, papa pulak makan kari mee! semua sedap! for dessert semua makan cendol. so yummy! hihi. blurrp kenyang sangat! i really had an amazing time! :)

Thanks for reading this entry.

p/s: entry ni ditulis semalam tapi baru publish. hihi.

19 comments:

hamzah ian said...

kamu sngt cantik

fifianggun said...

after diz boleh hangout dengan kita pulak,,hehe

nazirafarahinomar said...

hye zatie! :) seronokkan jalan kat jalan TAR? meriah, rambang mata n MURAH SANGAT! hehe. zatie, nak ajak p sunway pyramid ke? haha. nak ikot?haha. tapi i still have another week at college. hehe.

ohh, happy birthday baby girl! i doakan all ur dreams will come true! insyaallah :)

ika~~ said...

wow..merc!hehe

omai..byknye shawl tergantung!
i pn nk g kl this wiken..cant wait XD

IFA Athirah said...

Rindu jln tar gak!!best pegi pagi2 sbb x rmai org &snang nk plih brg.pagi2 cuaca pn x pnas kn?huhu

faraulah said...

hehehe...xjumpa plak kiter ek kat sana... I sepetang di Jalan TAR :D

Cik Ezy said...

wahh..
byk nye tudong..
nk sambar sploh tp jaoh la pulekk
hohoh..
jeles2..

Diladilly said...

naaaaaaaaaaaak ikuuuuuuuuuuuut pegi sunway !

Izatie said...

Fifi, hihi boleh je darling ^_^

Nazira, yes tahu xpe! memang rambang mata gilaaaa la kalau pergi sana. semua murah murah ;) nak ikut g sunway? jom lahhh! ala kelas my sis 5 minggu. so next week after u dah habis kelas boleh la pergi! haha.

Ika, tahu xpe darling! u pergi next week? have fun babe! :))

Ifa, aah pergi pagi okay xpanas plus jalan x jem sgt. but time i pergi tu sabtu still jem jugak jalan. haha.

Faraulah, haha ye ke? ramai kan orang kt jalan tar. sebab tu xperasan kot ^_^

Cik ezy, alolo kesiannye. xpe next time ade rezeki u sampai sana pulak ;)

Dilla, jom dila jom!!! i pon bosan jugak pergi sorang2 dgn adik i. haha.

cimon said...

senang2 g larr Jln TAR time weekdays...boleyy pekena kebab daging kat dpn Coleseum tuh...sedap gilerr (^v^)

p/s: jeless tgk menu makan lunch ko (T_T) *xde voucher makanan ke?*

Prinzessin Sara said...

really nice babe ;D
haha..lgpown skrg tgh jualan mega!!
actully i pown dr pg tadi kol 12 bru smpai rumahhh

Diladilly said...

text me if anything kay, syg !!!

Izatie said...

Sara, hihi. yup! sekarang ni agak sale season jugak lah :))

Dilla, okie dokie! ^_^

asmaroro said...

i pon ske gi jalan2 kat sana! byk bende murah!

Izatie said...

Kan asma? memang heaven gile kalau nak borong shawl ke brg2 perempuan. Hihi.

Jiha. said...

mmg syok bila tgok shawl2 tu sume. rasa nak borong sume. hehe

Zumie said...

comella awak ni :)

Izatie said...

Jiha, tahu takpe! rambang mata gile! haha.

Zumie. eh takdelah. biase biase je ;)

hudhud said...

eh eh jom la pergi sunway. bday i 9 dec ni. i nak barang roxy satu ! haha :P