Sunday, December 12, 2010

Jalan TAR again?

Harini i pergi jalan Tunku Abdul Rahman! :) twice within two weeks. hihi. cik atikah lah yang ajak i teman dia beli tudung untuk auntie dia. so i dengan tanpa segan silunya teman lah cik atikah. semalam plan bukan main lagi nak gerak awal lah ape semua last last gerak from my house around 11 lebih. i pon semalam balik lambat dari rumah cousin i, tidur pon lambat sebab tu harini over slept. haha. so around 12 lebih macam tu dah sampai jalan TAR dah.

I terkejut sangat actually sebab harini sangat tak ramai orang pergi sana. nak kata weekdays harini hari ahad. parking pon senang dapat. alhamdullilah. nak berjalan pon senang sebab tak ramai orang. then baru i teringat maybe sebab ade jom heboh dekat bukit jalill kot sebab tu orang tak ramai. haha. memandai je i ni kan? kitorang round dari jalan tunku abdul rahman sampai lah masjid india. agak jauh lah berjalan. plus harini sumpah panas gila lah ;O

Then dah puas cuci mata semua kitorang pon bergerak balik. cik atikah yang borong banyak. haha. sumpah banyak gila! i pulak beli dua shawl and inner syria untuk mama and untuk i jugak. hihi. before hantar cik atikah balik rumah kitorang singgah makan briyani dekat giant damansara. lepak lepak situ borak borak then mama i call suruh pergi hantar adik i pulak. mama malas nak pergi hantar dia. so after hantar cik atikah i pon rush balik ke gombak.

Pictures credit to Cik Atikah :)

I baru lepas basuh kereta. 2 kereta pulak tu i basuh! mama bagi upah rm50! haha. i tak mintak pon tau. mama tetiba baik kasi i. haha. penat gila! mama tak kasi hantar car wash dia kate membazir duit je. baik basuh sendiri. sekarang basuh kereta pon minimun charges rm30 kan? baik guna duit tu pergi makan. mama just hantar for waxing je dekat kedai dua minggu sekali. i pon fikir okay jugak basuh sendiri lagi lagi i pon duduk saja dekat rumah. hihi.

Harini road to jalan besar (highway) dari rumah i jem gila! budak budak uia baru masuk balik today. semester baru. kawan kawan i pon dah balik uia. yay! tak sabar nak lepak lepak dengan diorang. hihi. esok pon kitorang, me, najad and the gang plan nak pergi i-city dekat shah alam. tak tahu lah jadi ke tak. rasanya jadi kot :) tak sabar sangat! excited gila! nak tangkap gambar banyak banyak. hopefully esok dekat i-city tak ramai orang and jalan pon tak jem.

Last but not least, pasal award yang korang bagi i tu i cannot recall lah. semalam dah check dah comment lama lame but macam ada yang missing pulak. sorry sangat! seriously rasa serba salah sangat. tapi i nak bagitahu yang i appreciate sangat sangat award semua tu :) lepas ni kalau korang bagi award dekat i, i akan take note okay! janji! hihi. okay lah i nak pergi mandi and solat maghrib. korang pon sama tau? terima kasih kerana membaca entry ini.

28 comments:

juliet. said...

waahh..bestnye g sna. tingin gak nk borong shawls..huhu..

btw, i-city klu weekend mmg jem gilee..klu weekday okay kot!!cuma byr parking mahal sket laa..standard ahh tu kn.. :)

Pqa Mn :) said...

hehe..
best nyer jln bdua..
haha..
nk ikot gk.. ;)
u'r so cute kaka zati !
suke style kaka !

comel gilaa pp tembam kaka ;)
peace !

cik hani said...

wowwwwwww... best ni.. tiap2 minggu g jln TAR..
jeles2 sgt kat izati ni..

=)

bella dela rosa said...

u have a sweet smile la darl.suke tengok

sekuk tawa said...

cam beso beno jer tengok gelas aer tu...

ika~~ said...

suka lah tengok ur shawl..kemas je lilitan tu..
neway nma ur fren tu smala ngn i..ehehe

Aimi Bahari said...

rajinnyee u basuh kete sampai 2 plak tu. tabik springg~ haha.

i-city mmg bes! nnt ambik gamba banyak2 k? hee.

TunTeja said...

singgah n follow :)

http://dyatunteja.blogspot.com/

Mimi Saidi said...

nice blog!

ainraus said...

you! macam besh je pergi jalan TAR.
tapi i malas lahh nak drive sendiri. tak tahu nak park kat mane.

Elin said...

wah heaven nyer g Jln TAR tak ramai org. Senang sgt nk jln2, tak sesak kan.


pssstt..nnt izzati buat la tutorial pki shawl ni. Coz nmpk pendek kat depan. Akak suke :).

Cerita Saya, said...

waaa bjlan sakan zati during holiday nie kann.. RM50 wahh byknya upah.. HEHEHEHE.. Untung zatiie.. Hehehe

Izatie said...

Juliet, hihi nanti you free pergi la sane shopping bebanyak okay? :)itulah dengar cite jugak parking kena bayar mahal. tapi xpe lah sekali sekala je. haha.

Pqa, jom la nanti kite g shopping sesame! :)) thanks for the compliment darling.

Hani, haha xde kerja nak buat darling. nanti dah balik aussie mmg tak dapat lah nak berjalan macam ni dah :')

Bella, thanks babe! you pon same! sweet je ^_^

Ika, thanks darling. dalam gambar je kot nampak kemas! haha. yes name die nurul atikah :))

Lyaa Suriany said...

heeee
sweet nya die

Izatie said...

Aimi, haha takde keje punye pasal sebab tu jadi terlampau rajin :))

Teja, will follow yours too later on. thanks for following me darling! ^_^

Mimi, thank you ;)

Ain, best pergi jalan TAR kalau tak ramai orang. senang nak berjalan. kalau ramai mesti stress je nanti. haha. parking banyak darling. tapi kena bayar mahal sikit lah. hihi.

Elin, itulah akak nasib baik harini xramai orang. hihi. okay insyaAllah nanti free zatie buat tutorial pakai shawl macam zatie pakai ^_^

Khadijah, haha sekarang je babe boleh berjalan. tahun depan bulan nov pulak baru balik msia. nanti dah balik aussie confirm rindu malaysia sangat2 :(

atikah khadir said...

sukeee :D

aimy said...

borong!! jgn tak borong before blk wollongong.kat sana nanti tak heaven mcm kat jln tar :D

Pqa Mn :) said...

same2 kaseh kaka..
siyes nih xtipu ?
hehehe
jum la shopping.. leh kaka
jd adviser pqa..
teringin knal kaka ;)
pqa nk jugak style cm korg ;)
huh...
;)

Nadia H. said...

kenape jalan tar xde kat jb..ini tdak adil..

Kamal Effendi said...

first comment, nice blog pretty :) *random bw

+feeza+ said...

salam..hye..:)

feeza tag izatie..

http://fierzalicious90.blogspot.com/2010/12/contest-suka-suka.html

anim said...

wah bes nye..

asyik jln jerk..jeles nye..eheee....

Nurulbadiah Lai said...

babe..i ade baju yg sebijik2 cam ni..or hampir same..hehehhee..cntik u

myravea said...

serbuu tuan umah di belognye sambil bace entrynyee *wink..nak tempah header cumil dan murah??mari3 :)

MYA ZOOLKEFELY said...

youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. i bagi you award. muah :)

Izatie said...

Atikah, i suke jugak! hihi.

Aimy, tahu xpe! nanti dah balik wollongong confirm rindu jalan tar. haha.

Pqa, betul lah. hihi. nanti bile2 pqa free jom la keluar jejalan! ;)

Nadia, haha. turun lah KL babe pastu borong banyak banyak ^_^

Feeza, thanks darling for the tag! :))

Anim, cuti setahun sekali je babe. so masa ni jelah boleh jalan puas2! haha.

Nurulbadiah, really darling? hihi. kite ada sama taste lah macam tu. haha. thanks! u lagi cantik ;)

Myravea, hihi. thanks babe! u boleh buatkan ke? itulah i nak buat sendiri xreti. kalau i nak tempah nnt ill let u know okay?

Myaaaaaaaaaaaaaaaaaa! haha. thanks darling! ^_^

Pqa Mn :) said...

surely can.. pqa always free during this sem break.. hehe :)
thanks zatiee.. hope dpt hang out sesame :)
anyway zatie i juz call u kaka.. hahaha.. later on ble bce blik u just 9teen .. sbaye laa..
ouh malu nyerr.. sory zatie :)
HAHA

Pqa Mn :) said...

surely can.. pqa always free during this sem break.. hehe :)
thanks zatiee.. hope dpt hang out sesame :)
anyway zatie i juz call u kaka.. hahaha.. later on ble bce blik u just 9teen .. sbaye laa..
ouh malu nyerr.. sory zatie :)
HAHA