Thursday, December 16, 2010

Racing kereta dengan papa

Hollaaaaaaa :)

Harini semua plan i semua tak menjadi. gara gara bangun tidur lambat. teka i bangun pukul berapa? yes pukul dua petang. dengar azan zohor baru terjaga. kasi katuk sikit kepala i ni. teruk betul lah hari hari bangun lambat. then bangun terus cari makanan nak sumbat. haha. lepas dah kenyang melepek terbaring depan tv sampai lah mama bising baru lah i mandi semua. haha.

Lepas asar i pergi uia sekejap saja ajak kawan kawan i lepak. i bosan duduk dekat rumah. haha. diorang ajak makan dekat cafe uia je. so i pon okay lah. i makan mee goreng and minum air teh O ais limau. hihi. berborak dengan diorang sampai lah around 7. hantar mereka semua ke mahallah i pon terus balik rumah. lepas maghrib mama ajak makan malam dekat K Club.

Kuat betul i makan kan? haha.

I order spagethi carbonara, awfa pulak order chicken chop and mama order meehun tomyam. the best part dapat makan free je sebab kitorang member dekat K Club tu. tapi the bad part seriously tak sedap langsung makan dekat situ. i makan dua mulut je then stop. reason? sebab carbornara tu terlalu banyak bawang putih. sumpah tak sedap! ;O then i order chicken chop.

Papa pon datang jugak but he came late. dia datang straight away from the office. so kitorang dah habis makan baru papa sampai. papa makan steak, mushroom soup and air teh tarik. papa punya makanan semua sedap sedap! haha. lain kali nak order macam papa order lah. hihi. dessert pulak kitorang makan mixed fruit je. alhamdullilah. blurrrpp. kenyang gila i harini!

Sebab datang dua kereta, so time nak balik adik i, awfa amanie follow my dad. mama pulak follow i. haha. yang kelakar nya papa nak main lumba lumba pulak dengan i. haha. all the way from Melawati sampai lah ke rumah di Gombak. papa and awfa won! haha. sebab papa bawak kereta macam orang gila! seriously sangat dangerous. haha. nak menang punya pasal la kot?

Sekarang papa, mama and awfa tengah layan movie My Name Is Khan dekat tv so i better stop here sebab nak join diorang tengok movie sekali! :)

Thanks for reading this entry.

p/s: my upcoming URL will be www.ladolceizatie.blogspot.com

14 comments:

cik EPAL said...

lapar lak baca entry ni :D

Miza Yusof said...

whoa! bestnya dapat makan free bersama keluarga :)

dear, kenapa nak tukar url ?

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

time cuti ni seronok juga layan hindustan. ehehe.

rainbowskittle said...

happy family !

kembatolo™ said...

2 beradik je ke?

falina fleena yusof said...

best kn citer my name is khan tu kak zatie? btw nk bgtau ni. wak2 farah kat klantan, farah ade jmpe sorg prmpuan ni. muke die sebijik mcm akk ! kecik nye, putihnye, sebijik lah. dah tu, die pkai jubah pulak. kn akk ade gmbr pkai jubah tu. tu lah igt akk g klntan. tp tgk2 org tu da ade anak rmai, hahaha. tp serious muke sbijik mcm akk ! haha :)

annyss said...

bestnya la u cuti lagi..huu..uia ni kedekut cuti sangat! btw, u nak tukar url ni bile? dah siap provide dah..hehehe.

Aida Zafirah said...

saya pun suka spagheti carbonara jugak!!!!

azzey said...

Izatie: Citer my name is Khan tu best gak kannnnn...:)

✿....rossa alina....✿ said...

isyh2..siap men racing2..hahahaha..dasat!!

mimi mn said...

perut kenyang hati gembira haha main racing comel je

Prinzessin Sara said...

dea..asl tukr url??

Izatie said...

Cik epal, haha pergi makan cepat! ;)

Miza, biarlah rahsia! hahaha.

Oshinz, tahu takpe. tapi i tengok cerita hindustan yg shah rukh khan berlakon je. hihi.

Rainbowskittle, :))

Falina, aah best sangat! hihi. first time tengok dulu memang menitis air mata lah :') ye ke? haha. pelanduk dua serupa lah tu kot ^_^

Annyss, takpe you cuti sekejap pon tapi boleh balik rumah tiap2 minggu. i cuti panjang setahun sekali ni je dapat balik rumah. haha. URL tu berkuat kuasa malam esok! haha.

Aida, me likey too! :))

Kak azzey, yup best sangat!

Rossa, itulah perut kenyang main racing racing pulak. haha.

Mimi, hihi itulah pasal ^_^

Sara, because of certain reason that i think quite personal for me to explain :)

iylia_hamie said...

jom follow blog saya...saya suke bace blog awak...heheh