Thursday, January 6, 2011

A day with my bestie

Hey i baru balik. haha. had a really fun day! :) nak tahu i buat apa tak? okay i bangun around 11.30. haha. i know awal kan? haha. set alarm pukul 9 tapi terlajak tidur sampai pukul 11.30 sebab pagi tadi hujan lebat so sedap gila lah tidur. salahkan hujan pulak padahal memang i ni kaki tidur! then bangun terus mandi siap siap semua. around 12.45 macam tu i dah gerak dari rumah. sepatutnya i pergi uniten jumpa kawan i tapi tak jadi sebab kawan i tu ada hal pulak. so i call najad ajak teman i lunch. kitorang pon pergi lunch dekat mcd.

Lepas lunch i nak pergi UPM jumpa kawan i. so i ajak si najad sekali. nasib baik macik tu tak ada kelas. so kitorang straight menuju ke destinasi. haha. sesampai sana agak sesat lah mencari. yelah UPM besar gila okay! yang part paling kelakar, time kitorang dok khusyuk mencari jalan nak ke fakulti sains sekali cicak jatuh atas cermin depan. sumpah terkejut kitorang. memang menjerit stok macam cik kiah lah. plus i pulak dengan sengaja tekan wiper. haha. berlari la cicak tu sampai putus ekor dia! haha. i punya lah cuak.

Padahal cicak tu dekat luar cermin tau. haha. tapi sumpah rasa takut gila! cicak tu pon besar gila. macam biawak pon ada jugak. last last i tekan wiper lagi sekali dia dah hilang. tapi sumpah kelakar gila time tu! memang taknak datang dah la UPM pasni. haha. then kitorang lepak dekat kedai mamak area UPM je sampai la pukul 5 macam tu. i pon nak kena balik before maghrib kan. but before balik i singgah jaya jusco wangsa maju dengan najad. najad nak mencari seluar jeans sebenarnya. but we end up buying some accessories. haha.

Tapi after hantar kawan i balik college dia tadi, i almost hit someone tau. eee sampai sekarang rasa serba salah gila! haha. tapi rasa macam kelakar pulak. macam ni tau, i drop my friend tepi jalan, kira just tekan break jelah. tak tekan handbreak pon. then ada motor lalu depan i, pastu i macam terlepas pedal break so macam hampir terlanggar diorang yang naik motor tu. diorang punya la terkejut sampai terangkat habis kaki kaki! haha. i pon berhenti dekat tepi jalan and mintak maaf semua. haha. nasib baik diorang tak marah i ;)

By the way tadi kan i beli rantai tau. macam rantai couple lah for boy and girl! huhu. bentuk gitar pastu ada tulis 'find true love'. haha. comel gila! pastu i beli jelah. tapi disebabkan i sekarang ni tak ada boyfriend so i bagi lagi sebelah dekat kawan i si aqiellah since dia pon single and mingle! haha. kawan kawan i yang lain semua dah ada boyfriend. wah sadis nye! haha. tetibe je! but i really had so much fun today! happy gila lah i! thank you najad teman i sampai ke UPM. i love you! and thank you everyone for reading this entry!

3 comments:

annyss said...

bile u punye flight balek to aussie?

me n him said...

gud to hear u're happy ryte now..
alhamdulilLAH..
lama-lama nanti terubat la hati u dengan sepenuhnya..
amin. :)

kay yea said...

upm terbaek oh~~ :D