Wednesday, January 5, 2011

My dream guy

Hello :)

I baru balik ni. tadi keluar dengan my mom. harini hujan lebat gila. everywhere hujan! jalan pon jem gila. but alhamdullilah i arrived at home safely. as usual i tengah bosan so kerja i tak lain tak bukan mengadap laptop. even internet lembab macam siput i tetap online jugak. tapi facebook okay je benda lain macam youtube, blog walking memang berjanggut lah nak tunggu habis loading. haha. so i decide nak blogging since i dah publickan balik blog i.

So post kali ini i nak cakap about ciri ciri lelaki yang i suka. more to my dream guy punya characteristic lah. haha. gedik je kan? i tak tahu nak tulis ape so saja je nak share dengan korang. mana la tahu korang boleh carikan calon suami untuk i. haha. suami terus tau tak main boyfriend boyfriend dah. haha. tadi i bersembang dengan mama i pasal kes boyfriend pakwe ni. haha. i siap bagi statement, 'nanti mama carikan jelah untuk kakngah, terus kahwin'.

Ciri ciri lelaki idaman i yang paling penting sekali, lelaki tu kena lah jujur and ikhlas dengan i. ikhlas terima i dengan seadanya. and walau apa apapon jadi i nak laki tu sentiasa jujur. cewahh! haha. poyo gila ayat i. then i nak lelaki yang beriman, jaga solat, jaga adab, hormat orang tua and sopan santun. i bukan nak lelaki lembut ke apa ke but i taknak la lelaki yang jenis stok cakap mencarut kasar etc. yelah siapa yang nak lelaki camtu jadi calon suami? ye dak? haha.

Kewangan? lelaki yang i prefer yang ada kewangan yang stabil. bukan maksud i nak kikis duit lelaki or i ni mata duitan pulak. haha. but for sure lah demi masa depan benda tu pon kena ambil kira jugak. tak boleh nak pandang remeh jugak. and bukan sama sekali i nak couple or being with someone who has a big pocket full with money. its a no-no for me! please don't get me wrong :) yelah kan for sure kita nak cari someone yang boleh jaga and support kita. kan kan?

I tak kisah sangat bab bab hensem tak hensem tinggi ke ketot gemok kurus. seriously i memang tak kisah benda tu semua. i just nak someone yang boleh jaga i, jujur, ikhlas, baik hati, beriman, jaga solat, berpelajaran, respect i and semua lah benda benda yang bagus. haha. tapi buat masa sekarang i pon tak tahu lah. tak da siapa pon nak dekat i. hahaha. so i pon taknak la mencari or desperate nak kena ada boyfriend. kalau ada jodoh tak kemana jugak! haha.

So i am patiently waiting for my prince charming to come :)
*ecececey ni statement mengelabah namanye. haha

9 comments:

hanagembira said...

'lelaki yg baik utk perempuan yg baik2
lelaki yg x elok utk wanita2 x elok.'
u baik ade nye laki baik approach
bykkn istikharah then insyaAllah Allah shows u the best :)
insyaAllah u'll find ur perfect one zatie.
Allah ciptakn manusia berpasang pasangan so ade la nnti ;p
carila doctor2 kt egypt ni. rmi taw baik2 hehe :p

Siti Nasihah Samshuri said...

me too. waiting for my princess charming. hehe. nanti kawin jgn lupa jemput !

intan izani said...

insyaAllah dah ada someone dekat dunia ni Allah catatkan untuk jadi suami izatie, cume belum tahu dan belum jumpe je..

teenot said...

hehe.kalau dah jodoh tak kemana zatie..insyaAllah..Allah dah sediakan you partner..just doakan yang terbaik untuk you punya future! tapi you kena usaha jugak tapi bukan lah kena desperate..just usaha and other than that just leave it to God..he2..

ika~~ said...

r u sure tak kesah hensem tak hensem ni?
hehe.
best of luck izatie.njoy the single life while u can babe..
peace~

NZN said...

me too, kita same2 doa lah dapat lelaki yang boleh jadi suami yang baik. tak rugi kita bersabar kan dear :)

kembatolo™ said...

hurm..nak tompang tanye satu je..

kaunter borang bila bukak?
hahaha.. =P

saNah said...

its okey apa2 pun allah mciptakan seseorg 2 bpsgan2 so izzatie dont worry k

nerves said...

selain borg
nak kemukan sijil ape lg?

*tanak kalah dgn kembatolo
lala~

=p