Wednesday, January 19, 2011

Kisah kota kemuning

*gambar sekadar hiasan. hihi

Hello yellow mellow :)

I tengah makan mcdonalds ni. eh to be exact, tengah makan big and tasty. hihi. sedap gila wey! haha. jakun pulak macam 18 tahun tak makan. i ajak qiela teman i beli mcdonalds tadi. padahal drive through je. haha. gedik je kan nak kena teman? lagipon saja nak jumpe die borak borak. sebenarnya i baru balik dari teman my mom pergi operation dekat kota kemuning shah alam. tapi seriously i memang taknak jejak kaki dekat sana dah. sumpah taknak :(

Lepas i drop my mom dekat pusat rawatan islam tu, mama i suruh pergi cash out money tau. mula mula i pergi atm dekat seven eleven je tapi transaction failed. i pon tak tahu kenapa dengan card atm my dad tu. lepas tu my dad suruh pergi cari bank. i fikir macam takut jugak nak pergi jauh jauh nanti sesat and tak tahu jalan nak balik tempat rawatan tu. tapi dengan beraninya i pergi cari jugak even though i memang tak pernah datang kota kemuning before ni.

I dengan confident main redah je jalan. one fact about kota kemuning ni kan, setiap junction ada roundabout. so roundabout ni telah menyesatkan i ke mana hala entah. rasa nak menangis je tadi cari jalan balik :( bila dah jumpa bank still transaction failed. menyirap gila i! last last i withdraw duit dari account i je. there's something wrong with papa nye atm card i think. so dah withdraw semua agak berjam lah cari jalan ke tempat rawatan mama tu -.-

Mama dah habis operation pon i still tercari cari tempat mama tu. haha. yang tak boleh bla i siap pergi balai polis tanya jalan. diorang pon tak tahu nak tunjuk dekat mana since i have no idea nama tempat tu or any landmark. yelah first time kan i datang sana. so memang tak familiar lah. just bagitau nak pergi pusat rawatan islam tu je memang lah bukan semua orang tahu. nasib baik lah lepas dah pusing pusing jumpa jugak. haish tension and stress gila i tadi ;O

Okay tu je i nak bebel. kahkahkah. bosan gila kan? so pengajaran untuk harini, kalau tak tahu jalan jangan buat buat berani sebab memang besar lah padahnya. lagi lagi kalau time tu kita sorang sorang je memang rasa nak meraung jelah. haha. btw followers i dah 600? yay! thank you sangat sangat kepada semua yang sudi follow La Dolce Izatie ni. hihi. i am so happy! insyaAllah i will keep updating my blog. thank you for reading this entry! :)

3 comments:

Shaheila Malek said...

Mmg nak menangis pun lau tak taw jln..huhu

fArhAnA said...

kak zatie. saya duk shah alam kot. patut tanya je td. tapi saya rasa saya pun tak tau kot kat ne.. hehe.. anyway, nice blog. keep writing ;)

ika~~ said...

Pnh gak once.rsa cam nak benti tepi jln n thn cab je.
hahaha!
*btw zatie,cmne u handle anon ktuk u kaw2 kt blog?pnh x experience?