Tuesday, February 8, 2011

Eat Pray Love

Hello fellow yellow mellow :)

What's up readers? lalalala i'm doing great alhamdullilah. papa pon dah selamat sampai malaysia pagi tadi. papa balik rumah dekat malaysia for few hours. then tadi dah fly ke Dubai. disebabkan papa tak ada so pagi tadi i kena hantar my baby sister pergi sekolah. pergh payah gila nak bangun tadi. my mom tak ingat jalan lagi nak hantar even ada gps pon dia tak berani nak bawak takut sesat ke ape kan. so nak taknak memang terpaksa gagahkan diri tinggalkan bantal dan katil jugak lah tadi. haha. lepas dah hantar singgah fruit market sekejap pastu balik breakfast spagethi and sambung tidur balik. zzz! haha.

I was supposed to wake up at 1 tau sebab nak mandi siap siap mama nak ajak i pergi beli barang sikit. i set alarm around 1 macam tu memang tak terjaga langsung. haha. last last bangun pukul 2.30! hahaha. mama ingat i tak tidur sebab my mom dengar i macam on the phone. but actually memang tengah tidur pon tau. bunyi lagu i pasang dekat laptop yang die dengar sebenarnya. haha. then terjaga i terus jerit, 'mama, napa tak kejut kakngah, dah pukul 2.30 kot'. mama macam terkejut gila dia ingat i dah siap semua. haha. mama dah bising bising bebel bebel semua then i cam fikir lama nak buat ape. haha.

I dah la kena ambik adik i lagi pukul 3. shopping memang tak sempat lah terus straight sarung sweater and selendang. i terus gerak pergi sekolah awfa. yes tak mandi! haha. lepas tu mama ajak jugak pergi mall. i dah la tak mandi. muka pon selebet je. mama kata i tak payah turun kereta. mama dengan awfa je pergi. haha. kesian gila kan? itulah siapa suruh tidur sampai tak ingat dunia. nasib mama pergi sekejap je. less than 30 minutes diorang dah settle beli barang. then teka i balik rumah i buat apa? hahaha. tidur lagi! actually ni semua penangan novel i baca la. novel Eat, Pray and Love by Elizabeth Gilbert.

I memang bukan jenis suka membaca tau. baca sikit mesti mengantuk. so every 3 to 4 pages i baca mesti mata dah kuyu. so jawapnya memang tidur lah. haha. that is why i major in accounting. more in counting less in reading. haha. tak tahu lah kalau dah start kelas nanti macam mana. i need to have a right amount of sleep every night. tapi bila nak berubah tak tahu lah? dapat pulak mama yang sporting tak kisah la anak dia sorang ni nak tidur berapa jam pon lagi lah naik lemak. haha. so hopefully lepas ni especially once class dah start i boleh sesuaikan masa tidur i. sekarang ni boleh dimaafkan lagi. kan? haha.

Thanks for reading this entry :)

8 comments:

saidatul noor farhana said...

wau....
lme nyer tdo...
me too..:)

lula said...

movie dye juga awesome! i like it <3

kembatolo™ said...

tido puas2 ye cik.
dah start kelas nanti, jangan mimpi nak mimpi.
hahahaha =P

n a d e a said...

aaahhh i love reading ! tapi novel ni, baca 2-3 pages, i pun ngantuk ;)

Cik Tqah said...

besh ke buku 2 dear?

zamin said...

hey there izatie,this is izzati.. :) i dun know if u remember me or not :p
i just open an fb acc..xle add u.
i am in oz now..if u ade kt oz.bole bwk i jln2 wolonggong..take care..

amier azrul alias said...

nice blog..
as well as the author :)

Edura Hanum said...

cantek kamu dear