Tuesday, March 1, 2011

First day at school

*credit to Pai.

Today is my first day of class. i ada kelas pukul 10.30 until 12.30. satu kelas je harini. yes lucky me. i bangun around 9 tu pon mama kejut. i rasa kalau mama tak kejut memang i terlajak tidur sampai petang lah. haha. mandi siap siap breakfast pastu terus gerak tunggu bus dekat je dengan rumah i. time sampai je bus stop sumpah terkejut sebab i tak pernah tengok orang seramai tu tunggu bas. haha. memang ramai gila. bas kedua lalu baru i boleh naik sebab first bas penuh gila. sampai uni pukul 10.25 right on time terus pergi lecture hall.

Kelas start agak lambat lah sebab seat penuh. banyak student yang tak dapat seat tadi. padahal i rasa lecture hall tu dah cukup besar dah. haha. nasib baik i dapat seat tadi. walaupun jauh di sudut atas hall tapi at least boleh duduk. haha. lecturer tu kata student yang enroll for that subject total 700 plus. memang ramai lah. tapi selalunya first week je penuh lecture hall. dah masuk week 3 onwards nanti boleh kira je berapa orang datang. haha. lepas habis kelas i pergi bayar fees for this semester and beli buku teks terus dekat unishop.

Esok i tak ada kelas. memang kelas i hari isnin, selasa, khamis and jumaat je. rabu memang free. esok jugak papa balik aussie. so i dengan mama akan pergi ambik papa dekat airport lah. papa sampai around 10.30 so kena bangun awal jugak lah esok. hoho. papa will be in wollongong just for few days. rasanya hari ahad papa dah fly balik malaysia. hurm i wish i could follow him. nak balik gombak. nak balik gombak sangat sangat :') dapat balik sehari pon jadi lah. eh ehh sehari tak cukup. at least sampai i puas. berapa hari agak agak? haha.

p/s: If you were a bullet, i would shoot myself to have you in me.

3 comments:

syamimi fatin said...

bestnya rabu xde kelas... sy rabula plg lama klas haha

nk tanya, dulu time u tukar url, mcm mana nk tell others yg follow u tu ur new url? sy pun bru tukar hmm

Izatie said...

Syamimi, haha ye ke? i paling lama kelas hari khamis. sampai ke petang ;p ohh i bagitau through facebook je darling. yang takde fb i memang tak tahu la. agak makan masa jugak org nak acknowledge URL baru kire. hoho.

syamimi fatin said...

oh ye? xpe2, sabar jela kan nk tunggu org acknowledge url bru nih.. hehe.tpi org xperlu follow kita semula kan?

anyway, tq... tertanya bnyk pulak kt tmpt komen ni. bukan nk spam tau