Friday, March 18, 2011

Hello newbie !

Sedar tak sedar blog i dah berusia 17 bulan approximately. lama jugak kan? but kalau korang perasan banyak entry yang lama lama dah hilang. haha. didelete atas sebab musabab yang kukuh. huahuahua. blog i ni sekejap active sekejap suram muram but alhamdulilah for the past few months i memang keep updating my blog. at least dua hari sekali. kalau rajin or ada benda best nak cerita baru i update la hari hari. so far how do you think about my blog?

I'm very grateful sebab dalam masa 1 tahun lebih ni followers i dah menjengkau 700. such a big achievement for me since my blog bukan purposely about education or anything berfaedah. just a random thing about an ordinary girl which is myself. haha. yelah banyak cerita pasal diri sendiri. kesian korang kan kena baca kisah hidup i yang bosan ni ;p kalau ada any other idea in my writing or whatsoever which i could improve, just let me know eh.

My full name is Izzatie Mohd Daud. tak ada nur ke siti ke nurul, memang izzatie alone. such a short name isn't it? but i like it. i was born in 5 of november 1990 at Alor Setar, Kedah. ye saya lahir dekat nun utara semenanjung malaysia. haha. no kad pengenalan i pon dekat tengah tengah nombor 02. i dibesarkan di St.Andrews, Scotland until i was 5. i tak ingat apa pon time dekat scotland so jangan tanya apa apa eh. haha. tahun ni i 21 tahun. muda lagi ;)

I bersekolah rendah di sekolah rendah sri gombak. starting from standard one until six. lepas tu i masuk sekolah menengah macam macam. ada few schools yang i masuk during secondary. more than 4 lah. haha. banyak gila kan? tapi yang paling lama stick dekat Setiabudi when i was 16 and sampailah habis SPM. then lepas dah dapat result SPM, i masuk centre of foundation studies IIUM dekat nilai just for one semester. time tu i ambik course economics.

End of 2008, my family and i moved to Dubai, United Arab Emirates. papa has established his own company in dubai. so dia angkut i sekali. haha. i dengan berat hati terpaksa tinggalkan uia and malaysia. i went to Univeristy of Wollongong in Dubai for 3 semester. lepas dua tahun tinggal dekat bumi arab, i minta transfer pergi australia which is my current university now, Wollongong University. i'm currently in 2nd year doing bachelor in accounting.

For your information, my family ada sekali dengan i dekat sini. i mean diorang semua pindah sekali tinggal dekat australia. reason? sebab i study dekat sini as well as my younger brother, Atiqie which currently doing his foundation studies in wollongong college. so alang alang semua dekat sini papa mama pon ikut lah sekali. haha. actually bagus jugak ada family, tak ada lah nak homesick kan. ada orang jaga makan minum semua. haha. lagi senang hidup :) betul tak?

So, it just a very short brief about myself especially untuk semua pembaca and pengomen baru and my new followers. thank you sebab singgah blog i and terima kasih sangat sebab sudi follow blog i. i baru lepas makan. mama masak nasi ayam today! yummy! :) tadi habis kelas pukul 1.30. after this nak tidur sekejap. rasa letih and mengantuk gila harini plus suhu harini about 20-21 celcius. sejuk gila wey! memang best and nikmat gila lah kalau dapat tidur.

Terima kasih kerana membaca entri ini :)

Sayang, i am forever yours

13 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

byknyer tempat kamu merantau dik!
luas pengalaman..

kim slm kat koala bear nnt ya =)
OMG..so cute and pemalas kan dia..ahahaha

take care!

Mira Amirudin said...

hai izzatie!
i do enjoy reading ur blog!as u know, my blog tak hebat pun macam awak punya blog..hehe
keep up date.
saya followers baru ;)
nice to meet u girl!

Pycah Abd Rahim said...

wah bestnya kak :) nak panggil apa ye ? akak amik account eh ? susah tak ?

future mahasiswi nak mintak pendapat . hehe

me n him said...

hye izzatie,
:) nice to read yourblog ever since u xdelete mana2 entry dulu lg.. now pun lagi sk read ur blog.:)

Edura Hanum said...

bestnya merantau banyak tempat.
bnyk pengalaman di negeri org

kembatolo™ said...

kalo nak tanye jugak pasal scotland bole tak? hahaha

Ina said...

hi dear, my first time here. mesti best kan, dok kat sana ngan family..tak yah nak susah-susah fikir, nak uruskan diri sendiri. gud luck with ur studies

Izatie said...

Pinky momma, yes indeed :) sometimes rindu gila dekat malaysia. hurm you too gorgeous! take care!

Mira, heh thank you darling ;) nice meeting you too.

Pycah, panggil je kak zatie :) accounting so far okay la. nak ambik kena ade minat. kalau tak minat better choose another major eh. hihi.

Farha, haha thank you pembaca setia! ;))

Edura, itulaaaa tapi dalam byk2 negara malaysia jugak yang terbaik! no doubt! ^_^

Izuddin, tak bole -.-

Ina, thanks for visiting ina! best best ada family :) tak rasa macam duduk overseas pon. haha.

saidatul noor farhana said...

suka bce ur blog..:)

Izatie said...

Thank you darling ^_^

NAD_YA said...

wahh ! amek accounting jugak ! tapi baru ~ boleh share2. :)

fatynadia said...

bertuahnya jadi awak :) take care di sana okay ! XD

masshie mastura said...

owhhh besnye. u mesti ramai friends kan :)